Čína - víza
takže z Evropy chybí CZ, LT, SE, UK....copak medvídkovi Pú udělalo Švédsko?
edit: aha...
In June 2020, Sweden openly opposed the Hong Kong national security law.
Si dovolili hodně, teď si za trest nebudou moct užívat měsíčních pobytů v diktatuře...
nucene premisteny brumak napsal(a):takže z Evropy chybí CZ, LT, SE, UK....copak medvídkovi Pú udělalo Švédsko?
edit: aha...
In June 2020, Sweden openly opposed the Hong Kong national security law.
Si dovolili hodně, teď si za trest nebudou moct užívat měsíčních pobytů v diktatuře...
Budou moct, ale potřebují k tomu vízum...
Gigo15 napsal(a):Kdy to bude Čína bez víza pro Českou republiku?
až někdo hodí Taiwan přes palubu ještě víc. To chceš?
My byvali kamaradi s Cinou asi pul roku za Zemanova kralovani na Hrade. tehdy jsme byli asi pul roku skoro jedini v EU kdo mohli dostat i na prvni cestu 5 let business vizum. Ale par mesicu po navsteve Si v Praze to potichu zase zrusili
nucene premisteny brumak napsal(a):až někdo hodí Taiwan přes palubu ještě víc. To chceš?
Oni by se Číňani mezi sebou dohodli, kdyby jim to tam nerozesírali zvenku. Stejně jako v jiných částech světa.
To, jak komunisti dodržují dohody, jde krásně vidět v Hongkongu. Nemít Taiwan USA za zády tak už dávno neexistuje.
Navrhuji založit téma "Politika" a řešit ji tam. Myslím, že lidi hledající praktické informace o vízech nezajímají politické názory diskutujících, ať už jsou jakékoliv. Ty praktické informace se zde (i jinde na CL) v množství OT pak poněkud ztrácejí.
mxp napsal(a):[citace="tonic"]
presne tak, no vsak vam tiez asi jeden Slovak vybavi visa free po najblizsich volbach :(
Už aby to bylo.
[/citace]
Koblihu?
divan napsal(a):Navrhuji založit téma "Politika" a řešit ji tam. Myslím, že lidi hledající praktické informace o vízech nezajímají politické názory diskutujících, ať už jsou jakékoliv. Ty praktické informace se zde (i jinde na CL) v množství OT pak poněkud ztrácejí.
Sorry, normálně se snažím na ty politický agitky tady nereagovat, ale včera už jsem měl těch panáků 12* metaxy evidentně moc.
divan napsal(a):Navrhuji založit téma "Politika" a řešit ji tam. Myslím, že lidi hledající praktické informace o vízech nezajímají politické názory diskutujících, ať už jsou jakékoliv. Ty praktické informace se zde (i jinde na CL) v množství OT pak poněkud ztrácejí.
Sorry, nedá mi to nereagovat na tyhle časté stesky.
Osobně to vnímám tak, že jsou dva druhy zdrojů na webu:
1. diskusní fóra. Lidi si tam povídají, jsou tam informace, který jinde nenajdeš, ale jsou (logicky) v diskusi, páč je to "diskusní fórum".
2. nebo potom weby různých informačních hodnot. Tam bývají informace méně specifické, zaházené reklamou (nebo placené), protože účelem není předat ti tu informaci, ale vydělat na tobě.
Zdá se mi, že řada lidí si to představuje tak, že jim nějací poslušní informátoři budou zdarma a ve svém volném čase servírovat na "diskusním fóru" informace, ideálně indexované podle jejich potřeb, a ještě si v té diskusi nedovolí zabrousit o píď jinam.
Čím víc tu diskusi budeš "moderovat" (takový moderní slovo pro cenzuru, IMO super job pro lidi typu "security na letišti", než to nahradí AI), tím míň si lidi budou "povídat", a tím míň "nemainstreamových informací" tam zmíní.
Mě taky kolikrát nebaví se prodírat různými pokusy o reklamu, ad personam útoky, nebo východoevropskými imperativy, abych si přečetl něco zajímavého. Ale když vím, že tyhle osobní zkušenosti jinde najdu těžko/zmanipulované/schované mezi tunou reklamy, zvážím si, jestli mi to za to stojí.
Jestli čekáš, že ostatní budou "diskutovat" podle tvých potřeb, asi budeš navždy zklamaný. Můžeš se pokusit je do toho natlačit, ale to povede spíš k tomu, že půjdou jinam, než ke compliance (sorry, český slovo mě nenapadá).
Já bych opustil politiku a skočil bych na lekce ekonomie. Zatímco českých občanů míří do Číny zlomek, počet čínských turistů tady je xnásobný. Ostatně nedávno přesně toto zmiňovali na MZV, že víza oni určitě rušit nebudou. Prostě to vynáší...
Uplny suhlas s Martinom-k.
Ich sem pride napr 1 milion a kolko Cechov ide do Ciny 1000 - 10 000?.
Takze spravny pohlad. Vzdy mame moznost vyuzit tranzit viza 144 hodin.
Ano nas hranaty premier SR( Fico) nam doviezol zo svojej cesty darcek v podobe bezplatnych viz. Ano super, ale pre 99.99% Slovakov nepodstatna vec.
Teraz som sa vratil z Ciny kde sa dalo krasne spravit letenka za cca 500€ so stopom 6 dni v Cine a nasledne sa ist ohriat do Thajska. Ano ale chapem ze komfortnejsie je mat tie viza bez nutnosti letiet dalej.
hlavne nezabudnut na to, ze on nic nedoniesol, davno bolo rozhodnute o nich. Inak od 30. novembra sa predlzuje platnost bezvizoveho styku z 15 na 30 dni. Dufam, ze EU nebude sprosta a nezrusi im Schengenske.
Vidím že můj příspěvek spustill řadu dalších citově-ekonomicko-politických OT příspěvků, čímž pádem se vlákno stalo ještě nepřehlednejsim... pro příště už něco takového neudělám a příspěvek na podobné téma uz na CL nenapíšu. Chybami se člověk učí a učí se celý život...
@tonic: i o tom prodloužení na 30 dni jsem mj. psal o par příspěvků výš. Jen to tu zapadlo.