Malajsie, Singapur a Thajsko za 3 týdny
Mám zakoupené letenky na únor s příletem do KUL a odletem z BKK. Zkoušel jsem sestavit itinerář aby to dávalo smyl a abych věděl jaké přelety dokoupit, kde využít trajekty, co nevynechat, co vynechat apod. budu rád za připomínky a rady.
Tohle jsem vytvořil: https://mapy.cz/s/2vjqL
Máš to dost nabité na 3 týdny, my jsme měli totéž v opačném směru na 2 týdny, ale bez Samui, Krabi a Singapuru, a bylo to hektické. Ale vím, že ty taky nevydržíš dlouho na jednom místě... Možná to Samui bych vynechal.
Na Ko Samui se blbě dostává, pokud tam nemáš let z Bangkoku, který je zase dost drahý. Phuket, pokud jen trochu nemusíš party, bych vynechal a zjednodušil si život. Na ty můžeš do Pattayi u Bangkoku. Phi Phi fajn, jen u Maya Beach počítej s davy.
Treba bych tam dal prelet z GeorgeTown (Penang) na Langkawi s AirAsia?? Phuket je ucelovka predpokladam? :-) mozna Maya beach bude zavrena? neco takoveho Thajci planuji.. ?
Tak oni ji plánují uzavřít mimo sezónu. Prý aby si odpočinula.
Co se týče Phuketu, tak tam nic moc neni zajímavého (žádná příroda, památky - skoro nic). Jen party, vysoké ceny a atmosfera jako v každé středomořské koupácké destinaci. To samé zažiješ v Bangkoku v Patpongu nebo v Pattaye a nemusíš se zatím táhnout lodí. Mimoto v Phuket City chcípl pes, MHD tam není a do party lokací to ke z přístavu aspoň dvacet kiláků a z nich dalších 20 taxíkem na letiště. Takže pokud nemáš extra důvod, proč tam chceš jet, zvážil bych její vyškrtnutí.
V Malajsii bych ještě zvážil Camaron Highlands s čajovými políčky.
EDIT: koukám, že jsem se zacyklil a znovu melu o Phuketu. Hm, mé největší zklamání v Thajsku.
Ono asi záleží, jestli chytneš dobrou letenku do/z Krabi nebo do/z Phuketu. Řekl bych, že spojení s Bangkokem má lepší Phuket. Jestli máš jet z Phi Phi do Krabi nebo do Phuketu je už skoro jedno.
Doporučujete tedy vynechat Phuket a Ko Samui. Přidal jsem ještě Pattaya, pak by to vypadalo takto: https://mapy.cz/s/2y7lt
Přelety Singapur - Langkawi a Krabi-Bangkok.
Většinou toho za 3 týdny procestuji více - má smysl ještě přidat Borneo?Asi by som to nehrotil. My sme napr. za 2 týždne dali Kuala Lumpur, Kota Bharu, Perhentiany, Kuching & okolie a Melaku.
Doufám, že nám celou cestu zdokumentuješ, zejména pak tu část v Pattaye :)))
Jinak to vidím asi takto: KL 2 dny, Singapur 2 dny, Langkawi 4-5 dní, Krabi ?, Phi Phi se dá jako cedlodenní nebo prostě přes noc tu pobýt, ale na mě moc dojem neudělalo, Bangkok 2 dny + možný celodenní odskok do Ayutthaya... No, já bych se nebál ještě pár bodů přidat, ale vzhledem k tomu, že se vše dá řešit po cestě, tak jako základ mi to přijde úplně dostačující a pak uvidíte :)
Mě se třeba hodně líbila pauza v Hua Hin, dá se sem jet nočním vlakem z Krabi.
Pattaya je dobrá, když se s přítelkyní nemůžeš dohodnout jestli vzít do trojky holku nebo kluka.
Tam se to dá vyřešit kompromisem.
Ahoj. Chcem sa opytat na par veci. Lepsi Penang alebo Langkawi? Ako najlepaie stravit silvestra v KL? Dakujem vam
Za mě Langkawi a Silvestra v KL si dovedu úplně v barvách představit okolo Alor Street a BukitBintang:-)
Diky za odpoved. Vyresil jste moje dilema. Rozhodne se na to podivam a zkusim resit ubytovani v okoli vami zminenych lokalitach. Co bezpecnost? Je rozumne Silvestr vubec travit v KL? Urcite to je pecka ale..
Já tam na Silvestra nebyl, ale vzhledem k tomu, jak to tam pařilo ve všední den v březnu a květnu, nevidím problém... Jinak dobrý podnik je Opium, kde měli skvělé a zajímavě servírované kokteily. Ubytování kousek odtud jsme bydleli v Parkroyal, skvělé apartmány se vším potřebným, bazénem na střeše s výhledem na Twins atd, přes německou Expedii to bylo tehdy za šušeň.
Martin Martin napsal(a):Diky za odpoved. Vyresil jste moje dilema. Rozhodne se na to podivam a zkusim resit ubytovani v okoli vami zminenych lokalitach. Co bezpecnost? Je rozumne Silvestr vubec travit v KL? Urcite to je pecka ale..
Ty Martine. Ty jsi super borec. Das tu otázku, jestli je lepší Langkawi nebo Penang,aniž bys trosku popsal v jakem směru. Jeden borec ti odpoví, i když je to Cali. S jeho odpovědi sice souhlasím, ale ze bych ja se na základě jedné odpovědi rozhodl kam pojedu,to asi ne.
A ta otázka na bezpečnost, to je taky perla. Malajsie je jedna s nejbezpečnějším a nejvyspělejších zemi Asie,pokud se nepletu. Ale bomba muže na silvestra bouchnout stejně dobře v KL jako v Paříži,Londýně, Moskvě, nebo klidne i Praze.Pokud mas strach,tak plánuj silvestra někde na horské chatě, malé plazi nebo proste kdekoliv,kde není mrtě lidi. :) Troufam si ale tvrdit, ze v KL je riziko terorismu podstatně menší než v naši západní Evropě.
Třeba mně věří... Já bych tobě taky věřil a nemusel si to nechávat někde od někoho odkývat:-)))
cali napsal(a):Třeba mně věří... Já bych tobě taky věřil a nemusel si to nechávat někde od někoho odkývat:-)))
:)))