Dubaj levně – jak na to?
No z časových dôvodov som spojil marinu s kupanim. Je to také socialnejsie, u mňa stále víťazí al mamzar. Inak po ďalšej návšteve mi je Abu Dhabi sympatickejsie.
tonic napsal(a):Osobne nemám rád poznámky, že "musíš ísť
tam a tam, inak ako keby si v tom meste ani nebol". Vždy je to aj tak preplnené turistami a duplom, keď je tam ešte mastné vstupné, to ešte dvojnásobne priťahuje ľudí. z mojich skúseností ma vždy prekvapí niečo, čo nájdem len tak "on the go", ako napr. včera ultimátny hotpot v Abu Dhabi :D
Povedzte mi, Tonik, čo si predstavujete pod takým slovom " ultimátny hotpot"?
Veľmi som nehľadal, som tu ako tour guide s rodičmi a sestrou. Takže som rád, že sa psychicky držím. Som teraz na desert safari, ale teda chytili sme púštnu búrku a tak celkom fail. Je to masovka riadna a taký tourist trap. Ale tak za tú cenu to môže byť ok ak nemáš všade piesok a vyjde aj západ slnka. Hlavne ak by som išiel znovu, čo je nepravdepodobné, prepašoval by som chlast.
@mirjur - za cca 8 euro na osobu all you can eat v čínskej reštike, ktorá vyzerala fakt ako z čínskeho mesta (rok som tam žil), príjemný personál a fakt to chuťovo bolo skvelé. Pomer cena výkon kategória vodka z kyjevského dutyfree
To já vím jen, když to kupuji přes net tak tam chtějí rezervaci na čas a hodinu a tím, že tonic psal, že tam nejsou fronty tak by pro mě bylo jednodušší nevázat se na přesný termín. Na headout.com jsou vstupenky 50 AED pro dospělého a 25 AED dítě
52,50 aed dospelý
Inak som rozmýšľal nad Burj Khalifa. Tam dopredu kupovať lístok môže byť trošku risk, kľudne sa môže stať, že bude v ten deň taký hnusný opar. Ale na druhú stranu to asi za tú zľavu stojí.
Stejně i kdyby se ten den opar udělal, tak co, viděl bys akorát o něco míň pouště a staveniště :-) Pokud pro někoho není zážitek sám o sobě fakt, že se dostane na nejvyšší vyhlídku na světě, tak bych asi Burj Khalifa (při ceně 125€) vyhodnotil asi jako jeden z největších nesmyslů v celým městě... Mám na mysli tu vyhlídku.
Zajímavější mi připadalo, když ten mrakodrap večer "rozsvítili" po ukončení prvního představení tančící fontány. A navíc to bylo zdarma, pokud teda nepočítám 180 AED v Joe's za dva dezerty a koktejly :-D
Za mňa sa sem určite vrátim, ale už nie za mrakodrapmi a týmito umelými atrakciami. V prípade dobrej konštelácie Wizzair z Budapešti by som kľudne dal predĺžený víkend len kvôli jedlu :D včera sme tiež objavili jeden filipínsky bufet, 29AED a a super. A to filipínska kuchyňa nepatrí medzi tie vychýrené. Ale už po štvrtý krát kombo s UIA nebudem opakovať, tie prílety o pol tretej ráno a odlety o štvrtej sú zabijak.
Pěkně jsi to pojmenoval (umělé atrakce). No s tou UIA se ti vůbec nedivím. To by mě zkazilo celou dovolenou, obzvlášt když letíš na pár dnů. Ale na dobré jídlo je lepší dle mě letět na originál, i když chápu, že do Dubaje je to blíž a levnější.
No v Dubaji je megamix expatov a oni varia hlavne pre svojich. A takto všetko na kope to je za takú cenu málokde
Tak přilétat pozdě večer a odlétat ráno je taky na nic. Ale přiletět ve 3 ráno znamená aspon u mě, že prakticky celou noc nespím, takže první den jsem jak mátoha a odlet brzo ráno znamená, že z dovolené se vrátím jak mátoha a já se chci z dovolené vracet odpočatý. :) Proto na dovolenou jezdím. Ale asi záleží, jak je kdo schopný spát v letadle. Za mě je ideální přiletět kolem oběda kvůli ubytování a odlétat někdy večer kol 22 hod, abych si užil ještě celý den.
Anežka Hodinová - Spurná napsal(a):Jinak ten čas UIA mi naopak vyhovuje - přiletím brzo ráno, půjčím si auto a vyrazím směr Abú Dhabi a budu asi první na pláži a odlet pozdě v noci je také ideální, můžeš se koupat až do poslední chvíle, pak vyrazíš na letiště vrátit auto...rozhodně lepší než tam přiletět na noc a odlétat ráno.
A neni lepsi letet s Pegasus Airlines rovnou do Abu Dhabi? My tam priletli jakz takz vyspali nekdy pred 4 h. rano a pri prijezdu do centra se akorat rozednivalo.
tonic napsal(a):Letenky do Abu Dhabi nebudú nikdy tak lacné ako do Dubaja. A autom to je hodina a pol.
Pokud se hleda dlouho dopredu na jakykoli termin, jiste ano. Na termin +- par dni, kdy jsem potreboval letet, bylo za 2400 Kc (1 smer) levnejsi do Abu Dhabi nez do Dubaje. Vyse se zminuje spise nez ceny, jaky prilet je vice vyhovujici.
Povídání o Ománu a Dubaji. Mart Eslem a Lucie Radová.
Našel jsem zajímavý porovnávač cen ubytování https://hotellook.tp.st/3lYzJHDL Tento systém srovnává ceny na stovkách rezervačních systémů jako je booking, agoda atd.