Ubytovani u mistnich lidi
Dobry den snad nebude vadit kdyz zalozim toto tema ale nevedel jsem kam tento dotaz zaradit. Uz delsi dobu by jsem rad na svych cestach vyuzil ubytovani u lidi zijicich v dane lokalite. Ne snad kvuli nizsim cenam nebo podobne ale kvuli poznavani zivota v dane zemi. a uplne nejlepsi by bylo kdyby byla moznost jit s mistnima pracovat treba na pole nebo si jen zkusit neco z jejich naplne dne a podobne. Tak se chci zeptat zda ma nekdo zkusenosti ze by prespal par noci takhle u nekoho nebo jestli nekdo nevite o nejake strance kde se tihle lide nabizeji s noclehem pro cestovatele. Vubec netusim jestli neco takoveho existuje tak budu rad za kazdou radu. Predem vsem moc dekuji
Hele ja takhle projel uz kus sveta (ze sem bydlel, jedl, cestoval s mistnima) - Jizni Indie, USA, Turecko, dost Evropskych zemi.. Nicmene dycky to bylo pres nejake kontakty - v Evropa pres kamose z Erasmu, USA pres znamy ze skoleni a skoly v USA a Indie od kolegu se kterejma sem tam pracoval - nicmene vzdycky to byly ty nejlepsi zazitky z cest.. Napr. v Indii sem takhle ztravil par dnu ve fakt zapadly visce, kde jeste predemnou zadny turisti nebyli - a fakt parada.. Vim ze v Indii na to existuje nejaka stranka, kde se muzes ubytovat u mistnich na farme, ale nemuzu ji ted najit ..
To je super tu indii ti fakt zavidim ja jsem nasel nejaky dve stranky a na jedne chcou treba i 160 dolaru za noc... to asi upadli pak na druhe o cene nic neni jen sem tam ale fakt malokrat... kazdopane diky za reakci
Jeste se obcas objevi neco zajimavy na ruznych house-sitting strankach: www.mindmyhouse.com a www.housecarers.com
Treba tady hledaji nekoho, kdo u nich bude bydlet zadara a pomuze jim s malovanim a tak: http://www.mindmyhouse.com/sitters/assignment/4701 - ale je to teda jenom ve Francii
Nebudem zakladať nové vlákno keď je to tu už spomenutý house sitting. Má s tým niekto reálne skúsenosti? Bola mi odporučená stránka https://www.trustedhousesitters.com/ a pozrel som teraz aj tie dve hore spomínané. Žiadna nie je zadarmo tak skôr ako sa na to dám sa chcem trochu nachytriť.
má niekto reálnu skúsenosť[/u] ? To akože budem niekomu opatrovať rybyčku a bývať u neho zadara, keď bude preč ? či budem musieť hnojiť vinice a zavárať lečo keď si bude domáci pán váľať šunky na kanároch... využíva to niekto? znie to celkom pútavo. Pochválte sa!