Kazachstán
Jáchym napsal(a):Taky mi letenky do Astany zrušili. Asi tak dvě hodiny poté, co jsem si u wizzu koupil letenky do SSH a ETM, takže mi teď bude kredit 120% nějakej čas smrdět na účtuKdo jste koupili letenku z Budapešti do Astany s Wizzem na letošek, zrušil vám rezervaci? Ze systému zmizely všechny lety, tak snad je to jenom nějaká chyba...
je to to tak :( alternativou muze byt KTW-ALA/NQZ s Turkish ale tam je cena kolem 9-12k, zalezi na datu.
V listopadové akci Pegasusu jsem koupila Šymkent na druhou půlku března. Budu mít čtyři celé dny pobytu. Odhaduji, že město prohlídnu za max dva dny. Kam byste doporučili se v okolí ještě podívat? S využitím hromadné dopravy, auto půjčovat nebudu. Napadlo mě zajet nočním vlakem do Almaty, zpět pak večerním letem, případně letadlo v obou směrech, jen na otočku bez noclehu. Nebo do Taškentu, ale tam vidím komplikovanější dopravu a víc rizik k uvíznutí někde na trase.
Uvítám jakékoliv tipy vhodné pro samostatnou cestovatelku s velmi pasivní ruštinou a slabou angličtinou :-)
asi bych jel almaty-bishkek-tashkent a pak zpet do shimkentu (prece jen to jsou cca 3-4h) ale nekomfortně nočními spoji. Záleží jak máš lety. (taky jsem kupoval na květen)
berda napsal(a):V listopadové akci Pegasusu jsem koupila Šymkent na druhou půlku března. Budu mít čtyři celé dny pobytu. Odhaduji, že město prohlídnu za max dva dny. Kam byste doporučili se v okolí ještě podívat? S využitím hromadné dopravy, auto půjčovat nebudu. Napadlo mě zajet nočním vlakem do Almaty, zpět pak večerním letem, případně letadlo v obou směrech, jen na otočku bez noclehu. Nebo do Taškentu, ale tam vidím komplikovanější dopravu a víc rizik k uvíznutí někde na trase.
Uvítám jakékoliv tipy vhodné pro samostatnou cestovatelku s velmi pasivní ruštinou a slabou angličtinou :-)
Tu ruštinu snadno oprášíte, jde to velmi snadno.
Další variantou je vlakem do Turkestánu. V samotném městě stačí 1 den. Pár zajímavých míst je i v okolí (Sauran, Arystanbab), kam se nejspíš nějak půjde dostat maršrutkou.
Jinak s domluvou problém určitě nebude mít díky podobnosti češtiny s ruštinou (navíc žijeme v době internetu a překladačů). V Almaty a Astaně dokonce spousta mladých umí velmi slušné anglicky.
Ruština je každopádně výrazná výhoda, podobně jako na Kavkaze (trojí ceny: místní/ruskymluvící/ostatní)...
Myslel jsem si, že se mi nedopatřením otevřela nějaká pár let stará diskuze, ale fakt je to pravda: https://m.akipress.com/news:7589...-19_cases/