Gdaňsk a okolí - co vidět v 5 dnech
Ahoj, na začátku července jedeme na 5 dní do Gdaňsku a plán je projet tady okolí. Mám pár otázek. Přečetl jsem si cestopis od Tonica, tímto děkuji za tipy na mléčné bary :-)
Jeden den chceme věnovat Helu. Je lepší tam vyrazit autem - jak s parkováním na Helu? Nebo raději tou lodí? Na Helu je plán mrknout k majáku, projít si městečko, půjčit si kola a trošku si to tam projet. Nějaký tip na něco dalšího?
Další den bychom se taky chtěli podívat na písečné duny u Leby. Přemýšlím jestli auto nechat v obci Rabka, odkud by měly jezdit elektrobusy rovnou k dunám - předpokládám, že tam bude hodně lidí. Nebo druhá možnost je, trošku popojet a auto nechat na parkovišti v Czołpino Leśny. Jednak je mnohem levnější a jednak odsud to je jen cca 3 km k dunám, takže to člověk dojde v pohodě i pěšky.
Z Gdansku přes Sopoty až do Gdyně by měla vést cyklostezka. Nevíte jestli je vhodná taky pro in-line brusle?
Z dalších věcí co je v plánu - centrum Gdaňsku, Westerplatte, Malbork, atd. Nějaký další tip na nějaké zajímavé místo, které není v každém průvodci nebo článku? Budeme autem, takže není problém někam popojet.
Nebyli jste třeba někdo na vyhlídce "Orange Góra Donas"? Jestli stojí za to se tam stavit.
Jo to je mi jasné, že o víkendu to musí být peklo. V plánu je, jet mimo víkend (čtvrtek nebo pátek) ať už lodí nebo autem.
Za mě spíš tip kam NEJÍT - Gdyňské mořské akvárium. Je tam jen pár malých akvárek a pro nás dost velké zklamání. Malbork je hodně velký takže na ten si vyhradit velkou část dne.