Rezervace Booking.com - záruky?
Ahojte, rezervoval jsem si ubytování přes Booking.com, bohužel jsem musel vzhledem k finančním možnostem a vyprodání města jsem musel vybrat apartmán, který neměl žádná hodnocení hostů a je na Booking nový.
Můj dotaz zní, dává Booking nějakou záruku toho, že když na to místo přijedu že tam skutečně to ubytování je, že na mě dle dohody někdo bude čekat a že pokud to tak náhodou nebude, tak mi Booking pomůže? (třeba mě pošle do jiného hotelu a doplatí rozdíl nebo zkrátka něco, nechci skončit v cizí zemi bez ubytování).
Na záruky bych nespolehal, co vím tak u konkurenčního Airbnb můžeš ubytko první moc odmítnout, že neodpovídá inzerci a dostaneš peníze zpět. Pokud máš ještě čas, počkej jestli nějaké hodnocení časem nepřibudou. Mezitím si můžeš udělat do zálohy hotel, který lze zdarma zrušit, když budou hodnocení negativní.
Booking a ani nikto iný nedáva záruku, že dané ubytovanie naozaj existuje. Ak chceš mať úplnú istotu, po vykonaní rezervácie kontaktuj priamo hotel e-mailom alebo telefonicky. Už sa mi stalo, že som si zabookoval ubytovanie a až na mieste som zistil, že je hotel už polrok zavretý. Booking v takomto prípade nevyrieši nič.
Rozhodně kontaktovat hotel, stačí napsat předpokládáný příjezd. Pokud neodpoví do ca. týdne, tak potom si to ověřovat na Google nebo TripAdvisor.com. Booking.com to nevyřeší.
Díky všem za info. Airbnb právě nepoužívám po poslední zkušenosti (po rezervaci chtěl majitel cenu s tím, že ta na stránkách vlastně neplatí. Problém je že to není hotel ale je to jen apartmán, samozřejmě tam jsou fotky, adresa a telefon ale.. zkušenosti s tím nikdo nemá. Zatím mám rezervovanou i zálohu, rozhodnu se tedy za měsíc před odletem.
Já bych se toho nebál. Už jsem měl pár ubytování bez hodnocení a vše bez problémů, v pohodě. Ono jde taky o to, že když je někdo na booking.com nový, tak právě potřebuje rychle nasbírat kladné recenze, takže se o to víc snaží, aby se host cítil co nejlépe.