Zdravím, ráda bych navštívila Benátky, zakoupila jsem si letenku a v září letím. Nyní si dělám takový itinerář, co všechno bych měla navštívit. Na http://jacestovatel.cz/media/kam...bsp;doporučují benátský ostrov Murano, Náměstí sv. Marka a Baziliku sv. Marka, Gallerii dell’Accademia, ostrov Torcello, Dóžecí palác a Most vzdechů. Jsem na to opravdu zvědavá a hrozně se těším. Ráda bych ještě získala nějaké další tipy. Co se nejvíc líbilo vám? Co byste doporučovali navštívit? Díky. .

Benátky

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Slyšela jsem, že to neplatí pro pobyt na ostrovech pouze v Benátkách

0 Citovat

Áno, týka sa to len starého mesta, ostrovy (Murano, Burano...) sú zatiaľ bez poplatku.

Zas ale na tie ostrovy sa vieš vaporettom dostať z Fondamente Nove, čo je súčasť starého mesta Benátky, kde je vstup s poplatkom.

0 Citovat

Mám podezření,  že to bylo myšleno tak, že při ubytování na ostrovech se na tebe nevztahuje osvobození od poplatku za vstup do starého města.

1 Citovat

Vztahuje. Vynimka plati na celu Benatsku oblast. Aj Mestre. Boli sme pre 3 tyzdnami. Ubytovany v Mestre takze registracia vynimky. Pri vychode s vlakovej stnice v Benatkach v sobotu vsade zatarasy, a pod schodami 3 koridory kde sa skenovali QR kody. 

Osobne by mi nevadilo keby bol ten vstup aj 50€ bez ubytka. Takto to je len take alibisticke vytahovanie penazi od turistov bez ziadneho efektu. Inak potom zverejnil, ze v tu sobotu ked sme tam boli, tak kotrolou preslo 70000 ludi. Nepisali kolko bolo vynimiek, ale tak celkom slusny balik za 1 den.

4 Citovat

Tak to je ovšem dobrá zpráva. Na ostrovech se dá taky najít ubytování za příčetnou cenu, o Mestre nemluvě.

0 Citovat

5E je fakt symbolika, vždy jsem tam byla na víc dnů (ubyt. v Mestre).  Před hodně mnoho lety se kdesi psalo, že Benátky uvažují o zavedení vstupného do města, zejména z toho důvodu, že obří výletní monstra přivážející do přístavu denně tisíce lidí,  nepřinášejí městu žádný profit - naopak pouze problémy... Stejně jako další davy přijíždějící po souši na jednodenní výlety. Docela se divím, že to zavedli až teď ;) 

2 Citovat

Oni ti ubytovaní si ten poplatek platí už dávno ve formě místního poplatku, takže teď to vlastně jen rozšířili na ty jednodenní, kteří přijedou jen na otočku. K žádnému snížení počtu to nepovede, jen město vybere víc peněz.

2 Citovat

Bazilika sv. Marka se nachází na stejnojmenném náměstí a její historie sahá až do 9. století, čímž se řadí mezi jeden z nejzachovalejších příkladů byzantské architektury. Majestátní budovu, jejíž půdorys je ve tvaru českého kříže a jejíž střechu tvoří pět kopulí, můžete navštívit za malý poplatek. Přestože je bazilika zvenčí nádherná, její interiér vám vyrazí dech. Stěny a stropy budovy jsou bohatě zdobeny mozaikami z barevných kostiček (ze 13. století) na ploše o velikosti 4200 m2.

V sezóně se u vstupu tvoří až několikahodinové fronty, kterým ovšem můžete předejít online rezervací (za kterou se ovšem platí příplatek 3 eura) - https://tiqets.tp.st/eLKSGdYS Ke vstupu do baziliky doporučujeme zakoupit také vstup k pozlacenému oltáři Pala d’Oro z 12. století, ze kterého vás bude zaručeně přecházet zrak.

0