Tip na léto 2019
Ahoj,
Začínám pokukovat po letní dovolené na příští rok. Termínově kdykoliv od konce června až do půlky září.
Hledám destinaci, kde se můžu jak koupat v moři, tak jezdit po výletech, přírodě a památkách. Nestojím o hotel s all in.
Letos jsme byli na řeckém Rhodu a to byla naprostá paráda. Bylo kam se jet podívat, ale zároveň i koupačka. Líbilo by se mi zase něco v podobným duchu.
Do oka mi padlo Portugalsko. Resp. teda Madeira a Azory kvůli přírodě. Ta vypadá prostě fantasticky, ale co jsem se dočetl, tak na koupání to tam moc není.
Máte někdo tip na destinaci v Portugalsku, kde bysme mohli výletovat, ale taky aby nám v moři neumrzl zadek?
Budu moc rád i za jakýkoliv další tipy kamkoliv. Jen poprosím něco v podobné cenové úrovni jako třeba to Portugalsko - studenti :).
Předem díky!
Jih Portugalska - Algarve. Je tam nádherně, krásné pláže lemované skálami. Byl jsem tam v druhé půlce června a v moři mi zadek neumrzl. :-) Ale na koupání je to asi lepší až koncem léta.
Ano, zadek ti možná v druhé půlce prázdnin neumrzne, ale uhoří ti kebule ;) Letos v srpnu 40-45°C.
Doporučil bych v dané termíny jinou destinaci ( my máme rádi třeba Sicílii, Apůlii ) a nebo to posunout na září/začátek října ( loni jsme byli v Algarve první týden v říjnu a úplně TOP )
A ak sa chystáš do toho Portugalska na dlhšiu dobu tak určite stojí za to navštíviť aj na pár dní Porto a Lisabon. Sú to fakt krásne mestá a vzdialenosti v Portugalsku sú v pohode, lietadlom Faro - Porto za 40 minút za fajn ceny.
I ta Madeira by šla. Klasické písečné pláže tam sice moc nečekejte, ale určitě není problém se v oceánu vykoupat. Případně si dáte výlet na Porto Santo vedle, kde je písečná pláž dlouhá nějakých 10 km.
Jinak Algarve taky můžu doporučit, případně Lisabon, Ericeira a Peniche a pak klidně přes Coimbru do Porta.
Ahoj, minulý týždeň sme sa vrátili z Azorov a teplota vzduchu aj mora bola veľmi príjemná. Boli sme na štyroch ostrovoch a všade sme sa v pohode kupali v mori, buď na pláži alebo v prírodných bazénoch.
Návštevu odporúčam určite, krásna príroda, výlety a viac "kupacia" destinácia ako som si pôvodne predstavovala 😀. Ale pozor, pláže nie sú na každom rohu, keďže pobrežie je dosť členité.
Oproti Algarve sa mi páčilo, že tam je pomerne málo turistov. A ceny jedla aj ubytovania sú veľmi priaznivé 😊.
Vse co tu pisou vyse , muzu potvrdit , pobrezi Algarve vyborne , pujcenym autem jsme to projeli cele , vyborne jsou i uzke ostrovvy mezi Farem a Tavirou kam se jezdi lodi , je tam i kemp a chatky , jinak mnoho moznosti v Albuferii a samozrejme cele pobrezi mezi Albuferii a Lagosem, za videni pak stoji i majak Ponta de Sagres , v srpnu je tam ale vsude hlava na hlave letenky do Fara , a jak pisou pak z Fara Lisabon a Porto
Co se tyka Madeiry tam je vyborne letet na jare , v lete s tim nemam zkusenost , byli jsme i na Porto Santo , plavba lodi 2 hodiny a hezka plaz 10 km, voda byla na velikonoce jeste dost studena
Jinak Recko ma mnoho dalsich ostrovu , koupani bude urcite teplejsi a poznavani se da taky , Korfu , Samos , letos jsme byli Parga- Lefkada na konci cervna a zacatku cervence o Lefkade se rika ze tam jsou jedny z nejhezcich plazi Recka . hlavne na zapadnim pobrezi Lefkady , ovsem po zemetreseni v 2015 jsou porad ty nejhezci plaze dostupne jen lodi , konkretne plaz Eremni , konkurentem je plaz Milos kam je sice krkolomny ,ale pesi chodnik pres kopec vracet se pak je lepsi az k veceru , v tom vedru to vyslplhat pak nahoru je drina
Dalsi moznost poznavani i koupani je treba Kypr lertenky do Paphosu nebo do Larnacy zname jen reckou cast Kypru , ale i turecka cast ma pry fajn mista na koupani , v te recke casi jsou dobre hory na turistikuTak to Algarve vůbec nevypadá špatně! Jen mě trochu děsí jakobova zmínka o kebuli, jestli vezmu přítelkyni někam kde je 40°, tak mě zaškrtí :D termínově to jinak než konec června-půlka září nedáme, pak už začíná semestr... Mimochodem, jak v Algarve vůbec vypadá s turisty, bývá tam přecpáno?
@Liborek jak je to na Madeiře s tím koupáním, co mám čekat? Nemám rád vyvalování se na pláži, ale po nějakým tom výletu si rád lehnu k moři s knížkou a chodím se koupat.
Co se týče Lisabonu a Porta, tak určitě bych to chtěl vzít alespoň přes jedno, tak na den, dva. Trochu si taky pohrávám s myšlenkou 5 dní na Algarve a 5 na Madeiře, ale nevím jestli to pak nebude všechno a nic. A taky jestli by to vůbec šlo finančně.
Díky za tipy, ale do Řecka teď ne, chceme to zase prozkoumat jinde. To už spíš třeba tu Sicilii/ Apulii. Kypr je zase pro studenty moc drahý, ten bude muset počkat.
Zdravím, z Portugalska doporučuju Faro, je to tam prostě kouzelný a ještě nezkažený turismem. Krásná pláž plná obrovských mušlí a Portugalci, kteří žijí v miniaturních domečcích přímo na pláži. Navíc blízko je spousta možností výletů a samotné město je moc hezké a všude speciality ze sardinek :-)
Kromě Portugalska mě napadá, že by se vám mohlo líbit ještě Tenerife, je tam úžasná příroda, hora Pico del Teide s národním parkem, banánové plantáže, no a nejlepší jsou asi černé pláže - lávové :-) My byli s eTravel https://www.etravel.cz/spanelsko/tenerife a vyšlo to i za super cenu. Tak ať dobře vyberete, ale to Portugalsko je určitě dobrá volba a Kanáry taky, když už nechcete znovu na řecké ostrovy. Já se ještě chystám na Santorini, to bude myslím taky pecka :-)
tonic napsal(a):neviem, ci si myslis nina, ze sme tu uplne retardovani
Minule tu zase víza do Ruska za milión ponúkala 😀