Jak byste upravili můj trip po Thajsku?
Ahoj, se ženou se v listopadu chystáme do Thajska na necelých 14 dní. Díky tomuto serveru se nám podařilo ulovit krásné letenky s Qatar airways (díky) a teď plánuji, jak jednotlivé dny využít. Po přečtení několika vláken, fór a cestopisů jsem sestrojil následující nástřel itineráře. Není to závazné, jen ať je od čeho se odpíchnout. Jsme spíše plážoví, proto volíme jižní část Thajska (sever a Chiang Mai třeba někdy příště :-) ). Ač jsem většinu svých dosavadních cest měl naplánované všechny dny pünktlich, tak tady bych vzledem k cenám a dostupnosti ubytování a dopravy volil spíš hledání na místě či den předem přes net a zůstaneme prostě tam, kde se nám bude líbit.
- 7.11. st 15:50 odlet z Mnichova
- 8.11. čt 12:30 přílet do Bangkoku, odjezd na hotel (ten mít objednaný předem)
- 9.11. pá prohlídka Bangkoku celý den (zbytek na konci)
- 10.11. so ráno odjezd do Erawan NP (vlak, bus, minivan); večer z Erawan NP nočním vlakem do Surat Thani (11 hodin, noční vlak spíš jen kvůli zážitku, možná z důvodu rychlosti zvolit letadlo?)
- 11.11. ne ráno příjezd do Surat Thani, město nezajímavé, rovnou odjezd lodí na Ko Phangan (3 hodiny)
- 12.11. po relax na Ko Phanganu, možnost výlet na ostrůvky Ang Thong (či Ko Samui a Ko Tao)
- 13.11. út ………..
- 14.11. st Ko Phangan -lodí do Surat Thani - busem do Krabi (možno zůstat ve městě či rovnou na Ko Lanta, v Krabi levné ubytování)
- 15.11 čt Ko Lanta, Ko Ngai, Ko Mook (přesuny lodí mezi ostrovy, kde se nám bude líbit)
- 16.11. pá ……….
- 17.11. so ……….
- 18.11. ne ………
- 19.11. po lodí do Trangu, letadlo z Trangu do Bangkoku (2 hodiny), doprohlídka Bangkoku
- 20.11. út ráno výlet do Ayutthaya (cesta 1,5hod), poté do hotelu pro věci (vybrat ideální umístění +úschova zavazadel +sprcha) a na letiště; kdyby byl čas, tak možno jet z Ayutthaya do Lopburi (opičky, cesta 1 hodina)
- 21:00 odlet z Bangkoku
Za každý postřeh či nápad budu vděčný. V Thajsku je toho tolik, že je hrozně těžké vybrat jen zlomek míst k navštívení, bohužel víc dní nemáme. Nechci, abychom to měli neustálou honičku a přejíždění, ale taky ať aspoň něco vidíme.
Moc děkuji,
Martin
Já osobně bych tolik neskákal mezi ostrovy, hlavně ten přesun z Koh Phangan na Koh Lantu. Zůstal bych kolem Koh Phangan a blbnul bych tam, šel bych se třeba i potápět. Za 14 dní se všechno stihnout nedá, tak bych to zbytečně nehrotil. Ale záleží na co jste zvyklí...
Až budu zase v Thajsku, zkusím cestu z Bangkoku do Surat Thani vlakem rozkrájet na vícero etap a užít si pobřeží.
Mně se víc libíl Ko Samui než Ko Phangan a bylo na něm i levněji, nicméně záleží na tom, co tě zajímá... V Krabi nemá moc smysl zůstávat, nic zajímavýho tam není a celkově se mně osobně to město moc nelíbilo.
Jedte uz v patek do Kanchanaburi, jinak tu sobotu stihate snad jen taxikem. Nocni vlak z Erawanu? Divil bych se, kdyby nejaky jel uz z Kanchanaburi natoz z E. (tam se jezdi busem, asi 1,5 h. z Kanchanaburi).
V listopadu se Ko Samui a okolnim ostrovum vyhnete. Je to tam nejdestivejsi mesic roku. V porovnani s ostruvky u Krabi nebo poloostrovem Railay ani o nic neprijdete co do scenerie. Na jiznejsich jsem nebyl.
Za mě moc dobrý. Letos Thajsko 2x (podruhé jsem se vrátil včera) a Lanta je pro mě absolutně TOP místo a hned za ním Phangan, který byl nejpříjemnější překvapení. Rozhodně souhlasím s přeskočením Samui, ty 4 dny tam byly pomalu utrpení ...
V Erawan NP jsem nebyl, každopádně vlak dolů je podle mě blbost, radši se přesuňte zpět do Bangkoku a kupte si s Air Asia nebo Nok Air Flight/Bus/Ferry combo na Phangan via URT nebo NST - je to za hubičku (klidně 30USD/os) , krásně to navazuje a všechno funguje.
Co se přesunu ze zálivu na Andamanský pobřeží týká, doporučuju letět ze Samui na Krabi. Sice si trošku připlatíte, ale je to rychlý, pohodlný a tím malým ATR to byl docela zážitek a taková pálka to zas nebyla ...
Born2Win napsal(a):Já osobně bych tolik neskákal mezi ostrovy, hlavně ten přesun z Koh Phangan na Koh Lantu. Zůstal bych kolem Koh Phangan a blbnul bych tam, šel bych se třeba i potápět. Za 14 dní se všechno stihnout nedá, tak bych to zbytečně nehrotil. Ale záleží na co jste zvyklí...
Až budu zase v Thajsku, zkusím cestu z Bangkoku do Surat Thani vlakem rozkrájet na vícero etap a užít si pobřeží.
Já to právě myslel takhle, abych okusil obě pobřeží a nebyl závislý jen na jednom místě (Ko Phangan), co kdyby se nám tam nelíbilo? Bohužel těch dní je opravdu málo a nejde stihnout vše, už takhle jsem musel vyřadit ještě jižnější místa (konkrétne Ko Tarutao).
LuckyB napsal(a):Mně se víc libíl Ko Samui než Ko Phangan a bylo na něm i levněji, nicméně záleží na tom, co tě zajímá... V Krabi nemá moc smysl zůstávat, nic zajímavýho tam není a celkově se mně osobně to město moc nelíbilo.
Co se ti líbilo víc na Ko Samui než na Ko Phangan? Já právě myslel, že Samui je víc profláklejší a turističtější a Phangan je takový klidnější, nebo je to přesně naopak? :-)
Libor_S napsal(a):
Jedte uz v patek do Kanchanaburi, jinak tu sobotu stihate snad jen taxikem. Nocni vlak z Erawanu? Divil bych se, kdyby nejaky jel uz z Kanchanaburi natoz z E. (tam se jezdi busem, asi 1,5 h. z Kanchanaburi).
V listopadu se Ko Samui a okolnim ostrovum vyhnete. Je to tam nejdestivejsi mesic roku. V porovnani s ostruvky u Krabi nebo poloostrovem Railay ani o nic neprijdete co do scenerie. Na jiznejsich jsem nebyl.
Dobrý nápad s tím Kanchanaburi, noční vlak jsem popsal jen tak lážo plážo, museli bychom přistoupit někde na některý z Bangkoku. Zatím jsem to ještě neměl promyšlené, navíc stále zvažuji spíše přelet z časových důvodů, ten noční vlak jsem měl jen jako zážitek (jestli je o co stát?)
Děkuji za ten tip s deštivou sezónou na Samui a okolí, skutečně se tomu v listopadu nejspíš nevyhneme. To by byl i důvod, proč tam nejet vůbec a vše směřovat k Andamanskému moři a na Thajský záliv se vyprdnout...?
Jakub Šichta napsal(a):
Za mě moc dobrý. Letos Thajsko 2x (podruhé jsem se vrátil včera) a Lanta je pro mě absolutně TOP místo a hned za ním Phangan, který byl nejpříjemnější překvapení. Rozhodně souhlasím s přeskočením Samui, ty 4 dny tam byly pomalu utrpení ...
V Erawan NP jsem nebyl, každopádně vlak dolů je podle mě blbost, radši se přesuňte zpět do Bangkoku a kupte si s Air Asia nebo Nok Air Flight/Bus/Ferry combo na Phangan via URT nebo NST - je to za hubičku (klidně 30USD/os) , krásně to navazuje a všechno funguje.
Co se přesunu ze zálivu na Andamanský pobřeží týká, doporučuju letět ze Samui na Krabi. Sice si trošku připlatíte, ale je to rychlý, pohodlný a tím malým ATR to byl docela zážitek a taková pálka to zas nebyla ...
Na Lantu se také těším, četl jsem na ní hodně chvály. O Phanganu teď přemýšlím, jestli má cenu kvůli deštivé sezóně...
Vlak na jih zřejmě změním na letadlo, čas hraje velkou roli..
Přesun malým letadlem ze Samui do Krabi - nejsem si jist, jestli jsem připraven na nějaký prskolet :-D
benik.martin napsal(a):Já to právě myslel takhle, abych okusil obě pobřeží a nebyl závislý jen na jednom místě (Ko Phangan), co kdyby se nám tam nelíbilo? Bohužel těch dní je opravdu málo a nejde stihnout vše, už takhle jsem musel vyřadit ještě jižnější místa (konkrétne Ko Tarutao).
"Líbí se mi", že jsi ještě nevyrazil z domu a už myslíš na "co kdyby se nám tam nelíbilo". Dál budou muset radit jiní. Jednak jsem cestoval po Thajsku jinak (za měsíc v T jsem navštívil 2, slovy DVA, ostrovy) a z míst, kam chceš, jsem byl jen v Krabi a na Koh Lanta.
@Born2Win - To je takový ten elán prvniček:-)