Dubai na jeden týden
Takže v rámci Dubaie budu cestovat metrem + taxi, auto půjčím na výlet do Abu Dhabi + Dibba .
Groupon si ještě nechám projít hlavou, případně to Safari by mi asi i zajistili v hotelu, ne ? Předpokládám, že budou mít nějkou osvědčenou agenturu a nebudou spolupracovat s někým, kdo vysí*á jejich klienty... :-)
Co se týče nákupu jednotl. voucherů z Dubai Entertainer, kde jsou k dispozici ?
Jde o to, že na Grouponu to stojí 2-3x méně, což je akceptovatelné, za plnou cenu to podle mě nestojí . Těm gastarbeiterům na recepci hotelu to je srdečně u (_|_)... Kupóny třeba ebay nebo cestovatelské servery. Pokud tam budete déle nebo vás bude víc, kup to komplet a nevyužité prodej.
kajamarik723 napsal(a):případně to Safari by mi asi i zajistili v hotelu, ne ?
Samozřejmě. Za násobky toho co zaplatíš pokud vyvineš minimální vlastní iniciativu.
Co se tyce Grouponu, tak se mi vyplatilo oslovit firmy primo s otazkou ohledne terminu. Psal jsem asi do 3 a jedni mi odepsali prakticky hned, vse jsme domluvili a to podstatne: platil jsem cash ridici cenu dle Grouponu, ale nemusel jsem mit kupon - tzn. kdyby neprijel, tak jsem sice nasrany, ale neprisel jsem o prachy.
Cooper Tourism, tehdy (01/2017) me to stalo 240 AED pro 2 - z hotelu do hotelu. Vim, ze za to byl celkem velky priplatek, ale komu by se chtelo nekde k nakupaku...
-----
Koukam, ze to maji stale na Grouponu - dokonce za 235 :))
https://www.groupon.ae/deals/coo...-1-3
----
V emailu jsem nasel i misto ubytovani: Auris Metro Central Hotel Apartments - treba to pomuze
aha, lebo ja som teraz bookoval Luxury tours za 235 pre styroch (este nejaka 15 percentna zlava bola na prvy groupon)
David Eiselt napsal(a):Prý jsou super pláže v Mamzar Beach Park (vstupné 5 AED). Jen jsme tu byli v pondělí, kdy byl „ladies day only“ :D
Pěkná veřejná pláž je La Mer, v okolí postavenou spoustu krámků, restaurací i barů. Na pláži čisté veřejné záchodky, sprchy...
ano, na Manzar park se platí vstup 5AED a je tam několik propojených pláží. uprostřed areálu je možnost za poplatek využít i bazén. My jsme bydleli v Deiře a hotel nám tam na víkend zařizoval svoz zadarmo dodávkou i odvoz zpět do hotelu, jinak tam jel i busm , číslo si už nepamatuji. cesta trvala cca 20-30min
je to bus C28, my sme nan nastupovali na Union Metro Bus Stop C. Len tie busy nechodia nejak casto.
Inak o tom bazene som ani nevedel, tak to otestujeme
Netřeba jezdit až do Mamzar Parku, stačí vystoupit kdekoliv o pár zastávek dříve, okolo celého zálivu Mamzar je široká písečná pláž, kde je vstup zdarma.
jasne to viem, len som si nikdy nevsimol ci su tam napr. sprchy, len take tie piknikove budky som videl
Díky za info. Hotel jsem předběžně zarezervoval tenhle: https://www.booking.com/hotel/ae...i.cs.html?
Kousek od toho je metro a lokalita snad OK. Sice bez balkonu, ale tak aspoň nebudu chodit tak často kouřit...
Tak jsem ještě udělal drobnou změnu, ohledně lokality: https://www.booking.com/hotel/ae...ts.cs.html
Nakonec bychom asi zůstali na jednom místě, uvažoval jsem, na poslední dva dny půjčit auto a udělat výlet do Abu Dhabi + další den Dibba a následně se odvézt na letiště a tam auto vrátit. Je to proveditelný ?
Veřejný pláže se sprchama (po koupání ve slaný vodě se musím osprchovat) mám prozatím na seznamu tyto: Kite Beach, Mamzar Park, La Mer...
Co se týče hotovosti, co jsem tak koukal na kurzy CZK/USD/AED a CZK/EUR/AED, tak je asi celkem jedno jestli si s sebou vezmu USD nebo EUR, nebo se pletu ? Podle informací na TA, by to tam mělo být poměrně bezhotovostní ? Přes Revolut si můžu vybrat z bankomatů cca 730 AED, tak přemýšlím, jestli by to mohlo stačit... Mám ještě neomezený výběry přes Erste, ale kurz CZK/AED bude děsivej, tak bych si případně vzal nějaký USD/EUR v hotovosti...
Ještě jedna věc, dají se v duty free po příletu na T2 koupit cigarety za nějakou rozumnou cenu ? Nebo si mám radši vzít karton s sebou ? :-) Zahlídl jsem informaci, že tam relativně nedávno po příletu uvalili na cigarety nějakou dodatečnou daň...
Díky
Ono jde nakupovat po příletu v duty free? Po mně vždy chtěli palubní lístek.
Přece to osvobození od daně je podmíněno vývozem ze země ne?
ano, je to mozne, tiez sme tak kupovali vino, aj ked ceny nie su tam velmi privetive, najma pre nas z vychodnej Europy.
K těm kursům: AED je fixováno na USD v hodnotě 3.67. Ale kartou se dá opravdu platit skoro všude, takže hotovosti v reálu není potřeba tak moc.
Díky za info.
Ještě ohledně voucherů, kde konkrétně kromě eBay se dají ještě sehnat ? Ani Google moc nepomohl...
Zkusil jsem Ski Dubai a nabídka nic moc... https://www.ebay.com/sch/i.html?...at=0
Akorát Polar Pass, ale v tom není lyžování o který mi jde především...
No já myslím, že tě to dost zklame. Ta sjezdovka co tam je má parametry naší běžné dětské sjezdovky. Na lyže asi spíš do Alp než do Dubaje.
Mně lyžování jako takový moc nebere, spíš to beru jako takovej zážitek, v tomhle ohledu to je pro mně asi zajímavější než ty Alpy :-)
este ja pridam otazku, je v Dubaji niekde dobra vyhliadka okrem Khalify? Zatial sa mi pozdava Frame, aj cenovo, ale ci nieco nie je aj napr. v okoli Mariny. A este ohladom auta ... pri navsteve Khalify a okolia, je asi najlepsie zaparkovat v Dubai mall a pri Marine asi Dubai Marina mall, nie?
Parkování by mělo jít v obchodních centrech, ale není to na celý den, protože po pár hodinách zdarma roste cena exponenciálně.
Já budu asi střídat Dubai mall a Mall of Emirtes, Marina nevím - na webu nejsou informace.
Tak musím říct, že auto by tady asi fakt bylo na obtíž, s výjimkou dneška, resp. pátků, je tady poměrně hustej provoz a parkování taky nic moc, navíc snad všude zpoplatněný, aspoň co jsem tak koukal... Takže metro + taxi opravdu ideální kombinace...
Jinak alkohol v dutyfree po příletu vychází cca o třetinu levněji než u nás (v porovnání s nejnižší cenou v eshopech). Mají tam akce 1+1 / 2+1 zdarma apod., takže jsem si tam vzal i pár lahví na doma :-)