Vstupenky na římské památky
Dobrý den, neměl byste někdo ověřenou adresu, kde se dají online koupit vstupenky na římské památky? Hlavně na Koloseum a do Vatikánu. V Anglii mají třeba vstupenku na čtyři libovolné atrakce za lepší cenu. Nemají něco i v Římě? Moc děkuji.
Ahoj, zrovna v Římě bych to moc neřešil a koupil vstupenky na ofiko stránkách. Pro Koloseum je to https://www.coopculture.it/en/co...e-shop.cfm a do Vatikánských muzeí http://www.museivaticani.va/
Nemyslím, že se to bude dát koupit někde levněji nebo jako balíček
Muzea ve Vatikanu primo ze stranek, Koloseum se da navstivit v ramci Roma Pass budto v kombinaci s 48h jizdenkou na metro, a nebo se 72h a dalsim vstupem do vybrane pamatky zdarma (plus dalsi slevy). Navic je u Kolosea a dalsich pamatek moznost jit vlastnim "vstupem", coz pri frontach, ktere tam obcas byvaji, nebylo k zahozeni.
Super, díky oběma. Kouknu na to :-)
Můžu se ještě zeptat? U Kolosea se dá vybrat např. vstupenky s panoramatickým výhledem. Vyplatí se to, nebo stačí klasická vstupenka? Rozdíl už je dvě eura.
jen kdyby náhodou, tak nezapomeň že první neděli v měsíci jsou skoro všechny památky v římě zdarma (vyjma Vatikánských m.).. to znamená i třeba koloseum..třeba se trefíš..:)
Jen upřesním k té první neděli, kdy bývá většina památek zdarma. Vstupné je sice do Kolosea zdarma, ale musel by sis vystát poctivě frontu, protože neplatí pro online rezervace. Z výhodných balíčků je to opravdu především Roma Pass. Když koupíš na 72 hodin za 38,5 EUR, máš vstupné zdarma do 2 památek + snížené vstupné na dalších cca 30 památek (+zdarma MHD). Druhou variantou je Roma Pass na 48 h za 28 EUR, která se liší v tom, že je vstupné zdarma jen na 1 památku. Tak spíš záleží na tobě, kolik toho chceš oběhnout, aby se ti to vyplatilo :).
zkus kouknout i na www.365tickets.com třeba tam bude něco se slevou, muzea Vatikánu mají zdarma poslední neděli v měsíci, ale lidí jak *** a mají otevřeno myslím jen do 14 hodin
Zdravím, jsem tu nová a tak nevím kde založit vlastní vlákno - téma s dotazem. Tak se s dovolením přisejřim sem :) . Letíme v dubnu do Říma a chci koupit vstupenky na Colloseum. Koukala jsem, že je tam více možností. Má s tím někdo zkušenost? Četla jsem, že někde se může jen s průvodcem, ale když cestujeme sami a chceme si to projít sólo? Jak fungují vstupy s předem koupenou vstupenkou? Mám všechny předeběhnout ve frontě? Děkuji za rady :)
Nemáte někdo zkušenost s nákupem on-line vstupenek do Vatikánských muzei jinde než na oficiálních stránkách? Na těch ofiko mají na chtěný termín vyprodáno, alternativní prodejci ale stále nabízejí, a dokonce za nižší cenu než na ofiko stránkách. Dá se tomu věřit? (konkrétní stránky zatím záměrně neuvádím.
Lístky se vyplatí koupit přes internet, jsou o trochu levnější, než kdybyste je kupovali na místě - https://tiqets.tp.st/juFIxW3C
Nebo to vystihnout a navstivit Koloseum a Forum Romanum prvni nedeli v mesici zdarma.
Podobne jako interiery Vatikanu posledni nedeli v mesici zdarma (to uz je ovsem jiny stat nez Italie s hlavnim mestem Rim).
A máte zkušenost s tou nedělí? Bývá to hodně šílené? :-D Letíme první víkend v srpnu, což je mi celkově jasné, že bude overcrowded, ale nějak se nemohu dopídit, zda je to reálné se tam rozumně zadarmo dostat i v sezoně. :-)
loni jsme se byli podívat v únoru jestli to má do kolossea cenu a fronta byla kolem celé arény dokola! radši bych zvážil třeba jiné památky, které budou v tu neděli zdarma... a i když jsou zdarma, tak je nutné vyzvednout si na pokladně lístek...
V lete bývajú veľké rady každý deň, takže aj keď nemám skúsenosť s lístkom zadarmo, neodporúčam :D
Minulý rok jsme koupili lístky na ofiko stránkách. Tuším vypouští lístky na 30 dní dopředu (takže každý den se pustí nový den navíc). A tyto lístky vždy ráno vykoupí hned boti, kteří lístky pak přepadávají jinde za draho :) Ale v mezičase vždy ještě nějaké lístky náhodně pustí na třeba 2 týdny dopředu a ty se dají koupit. Takto jsme koupili my loni a lístky stojí asi jen 3 eura myslím, což je sakra rozdíl než u předprodejů - alespoň Koloseum.
Míša K. napsal(a):A máte zkušenost s tou nedělí? Bývá to hodně šílené? :-D Letíme první víkend v srpnu, což je mi celkově jasné, že bude overcrowded, ale nějak se nemohu dopídit, zda je to reálné se tam rozumně zadarmo dostat i v sezoně. :-)
V červnu ráno na otvíračku v 9:00 jsem byl na Forum Romanum skoro sám, za půl hodiny se teprve začalo plnit a do 10:00 bylo pořád málo návštěvníků.
Zato před Koloseem byla větší řada už před otevřením.
Tome, super, to zní jako fajn taktika, jen jsem četla, že ten lístek zadarmo se dá vyzvednout pouze u Kolossea? Já i dost zvažuji koupi lístku ofiko mimo neděli, ale nejsem si právě jistá, zda to vůbec bude reálné :-D přinejhorším kpukneme jen zvenku no, on se svět nezboří... :-) jen jsem si to chtěla konečně odškrtnout z to do listu :-D
Děkuji všem za zkušenosti a rady!!!
My jsme teda nešli zadarmo, ale pokud si to dobře pamatuju, tak musely být lístky koupené předem a s nimi se šlo rovnou dovnitř, ptala jsem se na to v nějaké budce u Kolosea, která se tvářila jako pokladna, ale řekli mi, že tam žádné lístky nedávají (narozdíl od jiných památek, kde s tím koupeným předem se ještě musel na pokladně vyzvednout lístek).
A myslím, že tam taky kontrolovali ten čas vstupu a nepouštěli dřív než 15 minut předem. Byli jsme v prosinci a lidí nebylo tolik, ale stejně jich bylo fakt hodně, v létě bych tam nešla.
Jo, u Kolosea byla s lístkem koupeným předem jiná fronta než na lístky. Byla teda o něco kratší. Organzovali to tam nějací naháněči.
Koupit lístek předem se rozhodně vyplatilo ve Vatikánských muzeích, tam jinak byla fronta přes tři ulice.
Neděli zdarma jsme nezkoušeli