Thajsko - jaké ostrovy
Ahoj :)
V březnu se chystám poprvé do Thajska (5-23.3) a chtěla bych vás moc poprosit o tipy na ostrovy. Respektive které mám vyřadit. Chtěla bych navštívit 4 z těchto míst, ale nemůžeme se rozhodnout, které z toho vypustit. Jedná se o: Koh Lipe, Koh Lanta, Koh Phi Phi, Koh phan gan (tam určo pojedeme kvůli full moon), koh tao, pak ještě railay beach.
Které z těchto míst nejméně doporučujete? Budu šťastná za jakýkoliv tip! :)
Ja bych kromě Ko Lanty nedoporučil žádný :-). A nejak nechápu, jak ti někdo muže poradit, když ani nenapíšes, čemu davas přednost a co hledas. Sice se to dá z výčtu ostrovů a nutnosti navštívit full moon party maličko odhadnou, ale i tak by to bylo lepší aspon trosku specifikovat ;-)) A ta nutnost 4 ostrovů to je nějaké magické číslo.?
cali napsal(a):Za mě railway beach... Jezdí tam super mašinka a kouří z komínka.
Hezkyyy Cali. Ale abych nebyl úplně zlý, tak jednoznačně bych nedoporučil Ko Tao. Ale možná jen dostupné informace kecaji, ze se tam sem tam nějaký turista zapomene. Myslim navždy 😀. Když se na to podívám z druhé strany, tak full moon party na Ko Tau bude velká výzva.
Bol som uz davnejsie a Koh Tao mi prislo ako take drogove doupe :)
btw. full mon party je na Koh Phan Gane
To jsem taky napsala :)
Jinak railway mi opravil sám mobil, ale nechápu proč zrovna na to je potřeba odpovídat)) tohle fórum už mi celkově přijde víc o sarkastických narážkách, než nějaké pomoci. Díky
ale tak neurazaj sa hned, najma ked tu mas 4 prispevky :) s letenkami do Thajska sme ti poradili, tak neboj... aj ostrovy tu vyselektujeme.
Hod si kostkou a dva vygumuj z plánů cesty. Pokud se nedokážeš sama rozhodnout, už vidím, jak dáš na tipy neznámých lidí z netu, kteří ti budou často protichůdně radit.
Za mě vynechej Lantu a Phi Phi.
Koh Tao a K. Phan Gan jistě nabídnou zábavné zážitky, na které budes vzpomínat celý život. Vlastně mě napadá, že je jisté procento, aby jsi po připlutí na Koh Tao nemusela vzpomínat moc dlouho :Dadelajalesova , nediv se , mikir a ryanair popripade Kanary uz jsou ohrana pisnicka -)) navic kdyz se podivam do profilu ,tak nemas uvedeny pocet navstivenych zemi a jsi zde 4 mesice. no a i kdyz ti to opravil mobil takto , tak bych se asi zamyslel ze je neco spatne
Ale vazne za 2 tydny letime do Thajska taky poprve a v puvodnim planu jsem mel krom Krabi -Railway ,Ko Phi Phi Ko Lanty a Bangkoku , taky Ko Lipe a k tomu me napadla jeste Malajsie ,kdyz uz bychom byli tak blizko , asi by to slo. kdybych z Ao Nang i z Ko Lanty ubral jeden den a vynechal pozdeji dosazeny Ko Mook ,ale uznal jsem pak nazor . ze tahle trasa by mela smysl . kdyz bychom nemeli prilet i odlet v Bangkoku ,ta plavba na Ko Lipe je prece jen trosku dlouha,porad jsem.ale trosku vahal ,kdyz by se naskytala .alespon moznost navstivit v Malajsiji Langkawi .ale nakonec zvtezilo pohodli a mensi honicka dosadil jsem jeste Ko Mook na 3 noci a budme mit bliz na Ko Kardan ,pripadne .,jeste neco dalsiho a vic casu na Lante kde mame 4 noci Na Ko Phi Phi jem zvolil kvuli davum spatne pristupny resort Relax Beach , tak doufam , ze si uzijeme prazdnejsi plaz i ubytovani s opicemi -) bez elektriny a s spatnou wifi -) ale je na 2 noci ,v te oblasti Railway ,jsem radeji zvolil Ao Nang ,mozna zbytecne na 4 noci .ale prijedeme tam s Krabi az vecer a drruhy pobyt mame na Phi Phi tak tam vyrazime rano , takze toho casu asi nazbyt nebude .No a 2 noci nam zustaly na Bangkok
Loni jsme absolvovli na stejnou dobu tedy 15 noci Mauritius zvolili 3 mista . meli jsme auto a bylo to akorat na Jamajce jsme meli taky 3 mista a taky se to osvedcilo .. ted kdyz nepocitam ten Bangkok tak jsou 4 a mam pocit ze uz to je az moc i kdyz jsem mel predtim jiny nazor a asi velke oci a to si myslim , ze k nezkusenym cestovatelum nepatrim
Ahoj, jestli plánuješ návštěvu Ko Phanganu, tak určitě doporučuju navštvit některý den i národní park Ang Thong, je to mimo ostatní ruch - je to super na kajak a v noci si můžeš zaplavat se světélkujícím planktonem. Napsali jsme k tomu celého průvodce, jestli tě bude zajímat
Jinak, co se týká planktonu, tak ten můžeš vidět i na Railay beach.
mikir napsal(a):adelajalesova , nediv se , mikir a ryanair popripade Kanary uz jsou ohrana pisnicka -)) navic kdyz se podivam do profilu ,tak nemas uvedeny pocet navstivenych zemi a jsi zde 4 mesice. no a i kdyz ti to opravil mobil takto , tak bych se asi zamyslel ze je neco spatne
Ale vazne za 2 tydny letime do Thajska taky poprve a v puvodnim planu jsem mel krom Krabi -Railway ,Ko Phi Phi Ko Lanty a Bangkoku , taky Ko Lipe a k tomu me napadla jeste Malajsie ,kdyz uz bychom byli tak blizko , asi by to slo. kdybych z Ao Nang i z Ko Lanty ubral jeden den a vynechal pozdeji dosazeny Ko Mook ,ale uznal jsem pak nazor . ze tahle trasa by mela smysl . kdyz bychom nemeli prilet i odlet v Bangkoku ,ta plavba na Ko Lipe je prece jen trosku dlouha,porad jsem.ale trosku vahal ,kdyz by se naskytala .alespon moznost navstivit v Malajsiji Langkawi .ale nakonec zvtezilo pohodli a mensi honicka dosadil jsem jeste Ko Mook na 3 noci a budme mit bliz na Ko Kardan ,pripadne .,jeste neco dalsiho a vic casu na Lante kde mame 4 noci Na Ko Phi Phi jem zvolil kvuli davum spatne pristupny resort Relax Beach , tak doufam , ze si uzijeme prazdnejsi plaz i ubytovani s opicemi -) bez elektriny a s spatnou wifi -) ale je na 2 noci ,v te oblasti Railway ,jsem radeji zvolil Ao Nang ,mozna zbytecne na 4 noci .ale prijedeme tam s Krabi az vecer a drruhy pobyt mame na Phi Phi tak tam vyrazime rano , takze toho casu asi nazbyt nebude .No a 2 noci nam zustaly na Bangkok
Loni jsme absolvovli na stejnou dobu tedy 15 noci Mauritius zvolili 3 mista . meli jsme auto a bylo to akorat na Jamajce jsme meli taky 3 mista a taky se to osvedcilo .. ted kdyz nepocitam ten Bangkok tak jsou 4 a mam pocit ze uz to je az moc i kdyz jsem mel predtim jiny nazor a asi velke oci a to si myslim , ze k nezkusenym cestovatelum nepatrim
To se nedá číst STOP
Zkus se zamyslet jestli tvůj příspěvek více než pomoci neměl znásilnit češtinu STOP
A já se už bál, že Mikir nenapíše, že byl na Mauritiu a na Jamajce. Naštěstí jsem se v posledním odstavci dočkal:-) Jen jsi zapomněl zmínit Omán a svůj historický RTW s batohem na zádech. Ale zpět k dotazu: hoď si kostkou. Na každém ostrově se dají najít klidnější i rušnější místa a výlety můžeš podnikat z kteréhokoliv místa na ostrově.
Hele Jakob cestina a necitelnost me tu byla kritizovana davno , neco jsem uznal , zacal delat odstavce , obcas i ty carky , vic uz ze me nevyrazite -) , kdyz se to neda cist tak to necti , kdo ma zajem si to precte i s chybama i bez znasilneni -)
Lukas AK pointa byla k poctu mist za dany pocet dnu a tomu odpovidala ta Jamajka i Mauritius a neboj opet nastane doba Kanaru a Ryanairu a mnozi se dotazy na Recko nebo Poruagalsko a vubec Evropu -)
Ale zajimave je , ze jeste nikdo nechtel nic o Irsku, az na nejake drobnosti kolem pujceni auta ,ale chapu , dneska je v kurzu vychod -)
Mikir, ktery ostrov bys mi doporucil navstivit v Irsku ? A da se tam pujcit normalne auto ? :D
Sice vim ze je to impertinence a ironicka otazka , ale klidne na ni odpovim , zkus Dursey , kde se jezdi jen lanovkou pres uzinu ,zije tam trvale asi jen 8 obyvatel -) lanovka preprarvuje i hospodarska zvirata a mistni maji prednost ve fronte ,jizda trva 15 minut .pri nepriznivem pocasi nejezdi
A auto bych ti mozna nabidl sve ,,ma to ovsem hacek je 15 let stare a nevim jestli projde NCT , ale na Dursey , kam ti ho lodi co tam nekdy pluje ( nevim kdy. nikdy zadna neplula co jsme tam byli ) prepravi , nepotebujes ani NCT , ani SPZ a klicek nechavas v zapalovani nebo u tech aut co jezdi a ujedou aspon 5 km, treba pod blatnikem ,jestli to nejaky ma , spis vpredu pod naraznikem , ovsem je slusnost napsat pak listek na volant ze to moc nebrzdi -) ,ale neboj insurance nepotrebujes a depozit ani kreditku taky ne ,
Kdyz bych tu umel dat fotku tak bych ji sem vlozil ., ale radeji me to neucte , nebo tu pak bude samy Ryanair , vcetne stiracich losu -))
Na vlakno uz neni cas jdu balit do tepla Bangkok hlasi 34 -) a na youtube bych zkresloval stav pocasi ,.protoze fotim a natacim videa jen kdyz neprsi -)
Jj, souhlas. Mikir sice furt przní ten náš rodný jazyk, ale začíná mít občas dobré hlášky a forma začíná převyšovat obsah:-))