Platba za ubytování přes Booking Paypalem
Pobyt plánovaný až za 3/4 roku, ale chtěl jsem mít alespoň po příletu zajištěné ubytování na pár dní. Proto jsem přes Booking vybíral ubytování s možností zrušení reservace až skoro na poslední chvíli.
Dnes mi přišel od ubytovatele mail, kde žádá o platbu přes Paypal s tím, že jinak reservaci ruší. To ve mě nemá velkou důvěru, už jen kvůli nedodržení popisu a i když má dobré hodnocení, tak jsem reservaci zrušil.
Nevím ale, jestli to není v dané oblasti běžné (Martinik) a nebudu se s tím setkávat i u jiných ubytovatelů.
Máte s tím prosím někdo zkušenost?
To ale zmiňuješ dva nesouvisející a nezávislé parametry - platba předem vs. storno zdarma do nějakého data, což pak logicky nevylučuje žádnou kombinaci včetně té tebou uváděné. A jak se koukneš na filtry v Bookingu, tak aspoň mi ze 676 ubytování v náhodně vybraném termínu systém vyhodil pouze 122 těch, které nechtějí platbu předem a nabízí storno zdarma. Takže ano, je to zde běžné. Loni Guadeloupe - jedno ubytování 100% při objednávce, druhé platba na místě cash. Letos Martinik - 1x 100% při objednávce, 1x záloha 30% při objednávce + doplatek 10 dní před příjezdem.
Omlouvám se, asi jsem to špatně napsal. Nemám problém platbu předem s tím, že v případě storna se vrací, nebo její část. Je mě ale divné, že poskytovatel chce platbu bokem přes Paypal. Doteď jsem byl zvyklý vše řešit přímo přes Booking a ani v jednom ze skoro 20 reservací jsem toto nezažil. I mail byl z Bookingu nadepsaný ve smyslu, že za tu zprávu je přímo odpovědný poskytovatel, což chápu tak, že Booking s tím nemá nic společného a je to poslané jen přes jejich portál.
mmksvestky napsal(a):Mně to až tak divné nepřipadne. Přímo v popisu některých ubytování na Booking.com (setkal jsem se s tím např. v Indii) je napsané, že chtějí platbu převodem na účet předem, nad čímž Booking jaksi taky nemá z principu kontrolu. Mimochodem, u těchto míst jsem se setkal i s tím, že jinde v popisu bylo napsané o platbě něco jiného, co bylo s tou poznámkou o platbě předem v příkrém rozporu. 😂 A navíc to po mně nikdy nechtěli. Ono by se dalo polemizovat i o tom, nad čím vůbec Booking, pokud jde o platby, kontrolu má... nedávno mi někdo ukradl z karty přes 200 eur a mám podezření, že se to stalo hned po termínu, do kterého bylo možné zdarma rezervaci stornovat (předpokládám tedy, že Booking poslal údaje o mé kartě kvůli zaručení platby v případě no-show nějakým nehorázným, ale u nich běžným, způsobem zhulencům do italského guesthousu, kteří se s nimi obratem vydali utrácet do online kasina).Omlouvám se, asi jsem to špatně napsal. Nemám problém platbu předem s tím, že v případě storna se vrací, nebo její část. Je mě ale divné, že poskytovatel chce platbu bokem přes Paypal. Doteď jsem byl zvyklý vše řešit přímo přes Booking a ani v jednom ze skoro 20 reservací jsem toto nezažil. I mail byl z Bookingu nadepsaný ve smyslu, že za tu zprávu je přímo odpovědný poskytovatel, což chápu tak, že Booking s tím nemá nic společného a je to poslané jen přes jejich portál.
Mne to teda prijde dost divny, rozhodne bych nic pres paypal ani ucet neposilala. Taky ode me ubytovani chtelo platbu predem, booking mi to sam stahnul z karty a pohoda. Mimo booking bych nikdy nic neresila.
vem si, ze jim to zaplatis, stornujes a oni ti nic nevrati. A booking to s tebou resit nebude, protoze s tim vicemene nema nic spoelcnyho
Je běžné, že Booking mj. v potvrzení rezervace uvádí, že platbu zpracovává daný ubytovatel, tzn. tato vůbec přes Booking nejde. A pak, v případě platby zálohy nebo doplatku si to daný ubytovatel strhává z předvolené karty přímo on. A už x-krát se mi pak stalo (možná až v 1/4 případů), že ubytovatel měl problém si to z dané běžně denně používané karty stáhnout a musel jsem to v Bookingu přepnout na jinou kartu. A třeba teď při rezervaci na Martinik mi od ubytování přišly instrukce/odkaz na platbu zálohy přes platební bránu.
Setkal jsem se s tim na Mauritiu ,ukecal jsem to , zre paypal nemam a nepouzivam ho , ovsem tam byla snacha majitele slovenka
Na hotels.com to koupit nejde? Tam se da platit kartou primo pres hotels, takze by to neslo bokem...