Kam na týden k moři v druhé pol. června ?
Loni jsme byĺi v prvni pulce cervna 2 tydn na Sardinii (severni polovina) a teda plaze uzasny a hlavne prazdny, voda kolem 22 st., snorchl paradni, kdo ma rad spise krajinu a nadherne more, tak to oceni. Costa Smeralda byva o prazdninach narvana, ale v tom cervnu jsme nekdy byli i sami siroko daleko.👍
Na Sardinii jsme před pár lety byli v druhé půlce června a začátkem července na jihu, JZ a JV plus ostrov Sant’Antioco a pláže byly skutečně vcelku prázdné ( a krásné), ovšem my jsme chytli docela studené počasí, větrno a koupat se moc nedalo.
Sardiie je fajn ,byli jsme v polovine cervna v Isola Rossa a v pohode z minimem lidi i celkem vedro a more dobre ,ale to pocasi se proste neda odhadnout , vseobecne bych nejvic verill ,kdyz pominu ten Kypr tak asi ten Rhodos
Cerne more byva teple pozdeji ,ale o otuzilcich bych zase az tak moc nespekuloval ,vsechny jihy budou mit more urcite nad 21 ,spis tako kolem 22-23 coz je idealni teplota
Tak to nakonec vidím na ten Rhodos / Krétu + konkrétní místo na základě vašich rad, ještě jednou díky :-) Dám tomu ještě tak týden, dva, jestli nebude nějaká akce a pak prostě něco z toho vyberu...
Ještě jsem se chtěl zeptat na jednu věc, letenky v rámci EU většinou hledám na AZair / Skyscanner, mimo EU Matrix / Skyscanner. Má smysl hledat ještě někde ?
Nějaká taková "akce" jako např. tato by se mi hodila :-)
Jsem pořád rozmýšlel kam teda a nakonec to rozsekla dnešní akce na Samos za 60€ s Eurowings, vím, že je to severněji, ale přelom června a července snad už bude OK...
kajamarik723 napsal(a):Jsem pořád rozmýšlel kam teda a nakonec to rozsekla dnešní akce na Samos za 60€ s Eurowings, vím, že je to severněji, ale přelom června a července snad už bude OK...
Jo, to už bude dobrý :) navíc ceny ubytka jsou na Samosu příznivé
Samos je super, bohuzel jsem napred resil jine letenky a az pak jsem mrknul sem ,takze uz to terminove nedam , jinak bych taky kupoval i kdyz o neco drive , byli jsme tam pred par lety v zari , auto jsme si pujcili na 3 dny , objeli jsme to cele
Jo, vypadá to pěkně a snad i vyjde nějak rozumně počasí, už se těším :-) Přemýšlím, ve které části ostrova hledat ubytování..? Doporučili byste něco ? Co jsem si zatím zjišťoval - severní část ostrova je návětrná, tak jsem uvažoval nad jihozápadem, možná Marathokampos a okolí…?
Na východě se mi sice líbí Psili Ammos Beach, ale tam asi udělám jenom výlet, jak jsem psal, mám radši klidnější místa… Západ ostrova mi připadáí takovej zajímavější… Jinak auto beru rovnou na letišti v Enterprise a budu ho mít celou dobu…
Myslim ,kdyz mas auto tak je to celkem i jedno my jsme byli az na konci zari bydleli jsme v te oblasti Mykali a PssiliAmos ,hotel si uz nevzpomenu, tehdy to nebylo pres booking,com ake bylo to dobre ,prece je to vice let co jsme tam byli tak nevim ale nejheci plaz bez lidi je v oblasti Mikro Seitani
Neni nebo tam tehdy ale nebyla cesta, z jedne strany koncila za Potami a z druhe v Drakaioi je to tam ale spise z te strany na trek s peknymi vyhledy
Oblast Marathokamposu neni spatna , ale jen jsme tam projizdeli , myslim ze se nemusis bat ani te opacne strany ostrova i kdyz tam more neni tak klidne za Kokkari je nekolik slusnych plazi ale je pravda ze tam bude dost lidi
Z hlediska te plaze Mikro Seitani je nejbliz ubytovani ty 2 -4 km v Potami a v Karlovasi je na zvazeni zda bydlet v te oblasti Marathokampou, kde stejne bude dost lidi ( Votsalakia, Kampos ) a mit to dal ,nebo nekde v te oblasti Potami a Karlovasi a mit to i na pessi vzdalenost
Byli jste někdo na ostrůvku Samiopoula ? Zvažuju, že bych to zařadil na program a přemýšlím jak tam, někdo nějaký doporučení ? Bydlet budeme v Karlovassi, takže bychom asi vyplouvali z Ormos.
Zatím jsem našel jenom: http://www.captains-boat-trips.gr/
Ale klidně uvítám menší loď a bez opičáren typu BBQ na pláži se taky obejdu... :-) Na více místech jsem četl, že na Samiopoule je restaurace, ale nic konkrétního se mi dohledat nepovedlo...
Tak už jsem zpět a musím říct, že mně Samos velice příjemně překvapil, měl jsem teda asi i štěstí na počasí - moře bylo teplý, vítr minimální... Na jihu byla voda chladnější, ale ne že by se tam nedalo vydržet víc než pár minut.
Nejlepší ale byl ten klid a minimum lidí, čístá voda a pěkný pláže na kterejch jsme byli kolikrát i sami - ikdyž třeba na Mikro Seitani / Mikri Tsabou to chtělo dorazit trochu dřív, ale i tak žádná hrůza, jenom pár lidí. V Kokkari, Pythagoriu, Votsalakii apod. to "žilo" pochopitelně trochu víc, ale tam jsme moc času netrávili. Do Kokkari jsme si dvakrát zajeli na výbornou musaku (Ammos Plaz) :-)
Na Samiopoule jsme nakonec nebyli, měli jsme jen týden a to nestačilo ani na Samos.
V budoucnu bych se na Samos klidně vrátil a rozdělil pobyt i na okolní ostrovy - Arkoi, Fourni, Ikaria...
@kajamarik723 ahoj , my jsme nakonec ten konec cervna vzdali , a byli v CR a uzili si 37 -) ,ale zeptam se , na tu dlouhou plaz v oblasti Mikro Seitani ,jsme schazeli tehdy pomerne dlouhou pesinou z druheho konce (ne od Potami ) a na kraji plaze byly takove srubove chatky ,tehdy uz uzavrene , existuje to tam jeste ?, nebo tam vyrostlo neco noveho ? ( pises ze to tam chtelo prijit drive ) my tam byli uplne sami , pozdeji asi 3 lidi ( konec zari )
Asi myslíš Megalo Seitani ? Tam jsme přišli od Potami, resp. z Mikro Seitani. Na opačným konci byly nějaký domky jak je vidět na fotce, ale srubů jsem si nevšiml. Nijak jsem teda tu oblast neprozkoumával. Asi jste tehdy přišli od Drakei ? Uvažoval jsem o výletu v té oblasti (Kalithea / Valsamos Beach), ale nakonec jsme to nechali na případnou další návštěvu.
Ano uz nevim jak se tam ta vesnice jmenovala , ale byla tam vyrobna lodi a prosto se jakoby soukromym dvorkem a pak uz byla pesina porostem s peknymi vyhledy az se seslo nakonenec na plaz a byly tam jakesi chatky ,ale mozna to mam i ofocene nekde ,jen me to tak napadlo kdyby se tam dalo primo bydlet ale asi spis nekde vic v civilizaci -)
Dalo by se kempovat, příhodnejch míst tam bylo povícero :-) Ale moc takovejch lidí asi není, pokud vůbec... Což je nakonec asi i dobře, byla by škoda kdyby to tam vypadalo jako na Mallorce okolo GR221...
Známý byl týden na Krétě. Stojí tam za to navštívit určitě Samarii, palác Knóssos a ostrov Spinalonga.