Kaprun a okolí - tipy na výlety, túry
Ahoj,
v září jedeme na prodloužený víkend (pátek - neděle) do Kaprunu. Máte tipy na nějaké pěkné túry pro pěší v okolí? Nějaká běžná turistika. Hledám něco celodenního (na sobotu) + něco na cca půl dne.
Určitě se pojedeme podívat na Zell am See a pak na skok asi i do Hallstattu - je lepší tam je v pátek dopoledne než třeba v neděli? A nebo už je to jedno a davy tam budou vždycky?
Za pěkného počasí doporučuji projet si celou Grossglocknerstrasse. Je to výlet na celý den, u Grossglockneru se pak dá podniknout kratší či delší túra k ledovci, stojí to za to. Jinak pěší túry v okolí Kaprunu...asi žádná sláva, Sigmund-Thun-Klamm je tak na 2 hodiny, možná nad Zell a.S. okolo Schmittenhohe by se dalo toulat. U Hallstattu si termín asi moc nevybereš, tam jsou lidi pořád, doporučil bych spíš nedaleké jezero Gosausee s panoramatem Dachsteinu, které se dá obejít taky asi za 2 hodiny, případně prodloužit procházku k Hinterer Gosausee. Moc pěkné (pokud není málo vody). Přímo nad jezerem je taky hezká, lehká ferrata. U Hallstattu vyjet lanovkou na Krippenstein s vyhlídkou 5 prstů, tam se dá taky příjemně strávit celý den (jeskyně, procházky). Případně procházka proti proudu Waldbachu ke Gletschergarten. Jasně, Hallstatt určitě taky stojí za návštěvu.
Obávám se, že tam bude přelidněno, zejména v Hallstattu (ale mnoho let jsem tam nebyl). Obecně v Alpách vybírat odlehlá jezera a údolí - čím zastrčenější, tím lépe. Jinak je to docela Mordor....
já mám nějaké tipy na tuhle oblast sepsané tady, tak třeba ti to pomůže :)
Já můžu doporučit vysokohorské přehrady Hochgebirgsstausee, už zmiňovanou Grossglockner Hochalpenstrasse, ledovec Kitzsteinhorn, Schmittenhöhe....