Lanzarote s CK a následné prodloužení dovolené
Ahoj, rád bych požádal o radu zdejší odborníky. Manželka s tchyní a dcerou (beze mě) jede v květnovém termínu na klasický cestovkový zájezd na Lanzarote. Rádi bychom pobyt prodloužili cca o 2 týdny (kdy bych cestoval jen já, manželka a dcera) s tím, že bychom odcestovali dříve (dejme tomu 14 dní před začátkem dovolené s CK), cestovali na vlastní pěst a v konkrétní den bych letěl sám domů a manželka s dcerou (a tchyní, která by přiletěla sama) by pokračovali v rekreaci.
Můj dotaz se týká toho, že tím pádem dcera ani manželka neabsolvuje let Praha -> Lanzarote zprostředkovaný CK - nemůže to mít konsekvence, že tím automaticky 'propadá' i zpáteční let?
Moc díky za jakékoliv reakce, samozřejmě budu paralelně řešit s CK, ale ve zdejší publikum mám větší důvěru :-)
Tohle záleží jen na CK - ta má smlouvu s dopravcem a stanovisko chtěj určitě písemně. Ale neměl by to být pro CK problém, když místa v letadle mohou prodat ještě jednou.
V prve rade se zeptam, proc vubec na Kanarske s CK , prave Kanarske ostrovy .patri dnes k mistum , kde se da indivualne pobyt zajistit mnohem lepe, nez pres jakoukoliv CK a to jak kvalitativne tak financne, , takze pokud je uz zaplacena zaloha ,tak by ozelel storno,pokud neni nijak drasticke ,coz by v dnesni dobe byt zatim nemuselo a zajistil si to cele sam
Dale si pak mysim ,ze CK nebude nic namitat proti takto pojate ceste , vetsinou jde o charter a pokud bude zaplaceny zajezd jako celek ,tak proc by meli protestovat , nejde o klasicke aerolinie , kdy nenastoupeni cesty tam, znamena vetsinou zruseni cesty zpet ,ale samozrejme je to treba resit v cestovce ,aby automaticky nezrusili cely zajezd ,predpokladam ,ze by cena zustala stejna a nevyuziti letadla pri jedne ceste by neresili, jen bych je o tom urcite informoval a dohodl se .mozna by byli ochotni vzit i na jednu cestu nejake vase zname ,nebo to sami prodaji
Jinak me jeste napadlo , ze pokud chcete na Lanzarote zustata 14 dnu pred zapocetim zajezdu CK a ten trva pak dalsich 7 nebo 14 dnu , tak se muze vyrazne vyplatit si pronajmout bydleni na cely mesic , ktere ma uplne jine ceny nez klasicky 7 denni pobyt , navic kdyz kveten lze uz na Kanarskych povazovat spise jako mimosezonu
Konkretne na Lanzarote jsme byli 4x a apartman pro dve osoby sel zajistit na mesic za 500 euro ,vcetne urcite vyse spotreby energii a odvozu odpadku ,zatimco bezna cena tydenniho pobytu je kolem 350 euro ,Nevim o jake konkretni stredisko jde ,ale napriklad v Puerto del Carmen je tak bohaty vyber ubytovani a stravovacich moznosti ,ze se da najit neco i v hodne inkriminovanou dobu jako jsou vanoce a Silvestr ,takze kveten ,podle meho uplne bez problemu
Mozna mate klasicky zajezd s CK v hotelu a all inclusive ,ale nevidim v tom zadnou prednostMikire, ty ceny ubytování na měsíc... máš nějaké konkrétní tipy, kde nebo jak to levnější ubytování sehnat? Už jsem se o to pokoušel s tím, že bych na Kanárech byl třeba měsíc nebo déle, ale ty ceny na měsíc vždy byly stejné jako cena na týden krát čtyři... žádné úspory. Např. to Lanzarote - pro jistotu jsem to zkusil přímo teď, abych nekecal - týden v listopadu za 5 200 Kč nejlevněji, měsíc od 19 500. Což, pravda, je o trošku méně než 4*týden, ale žádná hitparáda...
Přes airbnb bývají často slevy na ubytování při delších pobytech. Nevím teda konkrétně jak na Kanárech.
Ale takový 4* hotel s polopenzí vyjde(někdy/někde) rozhodně levněji přes CK(německou)!
Viz. loňská zkušenost z Tenerife kdy TUI nabídla zhruba o pětistovku na noc levnější cenu než booking,agoda a pod. !!
Spíš bych volil opačný postup - nejdřív dovolená s CK a pak tam zůstat další týden nebo dva. S nevyužitím letu zpět nebývají problémy
díky všem za reakce, povedu tedy dále dialog s CK. V zásadě souhlasím s tím, co píše mikir (zejména první a poslední část), zájezd už je však bohužel koupen a zaplacen.
mirjur, ty nabidky na mesicni pronajem ,jsem konkretne videl pri nasich pobytech nejen na Lanzarote ale i na dalsich ostrovech a i jsem se na to trosku informoval primo v office property v Puerto del Carmen , vetsinou jde o 6 mesicni pronajmy ,nekdy jdou jen 3 mesice a obcas je mozny i jen mesicni pronajem ,sleduju to obcas na property a jinych agenturach ktere se tim zabyvaji
Kdyz jsem psal prispevek byl k mani jeden pronajem za 550/mesic 1 bedrom pro 2 osoby , predpokladam , ze se pocet mistnosti pocita stejne jako v Irsku kdy 1 bedrom znamena 2 mistnosti ,bohuzel ,ted kdyz jsem chtel uvest konkretni odkaz, uz to k dispozici neni a jak uvadis, ty ceny jsou spis vyssi nebo pak mene atraktivni misto ,nez je Puerto del Carmen ,zrejme to leze nahoru ty ceny a pochopitelne nejvetsi zajem o pronajem je od listopadu do dubna
Tak jsem mozna trosku mystifikoval s tou cenou ,ale muze to byt ted kdy je rozjeta hlavni sezona ..urcite jsem videl ceny od tech 450 euro/mesic