Svatební cesta Srpen
Ahoj cestovatelé, s přítelkyní 7.8. uzavíráme manželskou smlouvu a v rámci oslavy bychom chtěli vyjet, ale jsme, jako většina z nás, omezeni budgetem. Respektive nedokážu říct, jakou částku si budeme moci dovolit a tak bych se rád dotázal zkušených. Jaké nízkonákladové exotické dovolené je možné v Srpnu provésti? Je všude stejně turisticky narváno a draze, jak v Srpnu bývá?
Neuvažujeme o Evropě. Rádi bychom našli i vyváženost mezi turistikou a válením se na pláži. Děkuji za jakýkoliv názor.my sme boli v Kolocave a zena potom grcala celu cestu z poloniny medzi kravami...exotika :)
Ale ked nieco mimo, tak vychod Sri Lanky v tomto obdobi
Premyslim ,co v tomto obdobi muze byt mimo Evropu za exotika ,moc me toho nenapada ,mozna by sel v srpnu Mauritius ,pokud by se naskytla akce na letenky ,byli jsme sice konec zari ,zacatek rijna kvuli nejmensi pravdepodobnosti deste ale tam je slusne pocasi asi od cervna do prosince
Nejmensi budget byl v Thajsku ,ale to neni na srpen ,ani Oman ,asi ma pravdu tonic s tou Sri Lankou a asi bude vhodny i Zanzibar ,kde byvaji levne letenky z Bruselu
Otazkou je proc to takto hrotit a nevyrazait na svatebni cestu v obdobi kdy bude sirsi vyber mist a treba v druhe polovine srpna kdy vlastne trosku ten naval opada ,hlavne posledni tyden v srpnu, letet treba nekam blizko , recke ostrovy Korsika , Sardinie , Portugalsko
Od poloviny cervence do poloviny srpna je asi dobre se v Evrope vyhnout vsemu ,nebo proste akceptovat to mnozstvi lidi i vyssi ceny ,,ale proc se snazit o exotiku ,kde vam to muze pokazit pocasi ? Ceny letenek muzete chytnout dobre ,kdyz je tam vetsinou mimosezona ,ale taky deste , hurikany toranada .. napadla me ted Aruba ,,ale tam je asi budget hodne vysoky, z levnych veci v Evrope me jeste napadaji Kanary ,kdy tam vlastne leto je mimosezona, ,ale nevim ,.byli jsme tam vzdy jen na pozdim a v zime nebo casne na jare ,tedy v hlavni sezonu
Ten Mauritius se mi jevi na svatebni cestu nejlepe , nejlevnejsi letenky jsou mezi 10-13 K /osoba Sri Lanka i Zanzibar vyjde asi levneji V létě asi exotika nemá smysl, navrhoval bych cestu SNP (750km pěšky Slovenskem z Dukly do Bratislavy), člověk se dozví něco o sobě i o partnerovi
Srí Lanka je asi nejlepší řešení. V srpnu 2013 to byla v nejvíce turistické části - plážích na jihozápadě - téměř mimosezóna. V září na východě bylo turistů ještě méně. V dalších letech množství turistů rostlo a srpen na jihozápadě asi už byl dost turistický, ale loňské atentáty turisty zase odradily. Těžko říct, jak rychle se turisti vrátí, ale myslím, že na východě jich moc nebude. SL nabízí i dost příležitostí na turistiku, ale většina zajímavých míst je daleko na 1-denní výlet od pláže, takže je lepší mít nějaký okruh se zastávkami na plážích. Na východě je sucho, na JZ může zapršet (mně téměř nepršelo), na horách prší běžně.
V srpnu je v Thajsku mnohem méně turistů než v zimě (ale více než v srpnu na SL). Mohlo by víc pršet, i když Ko Samui a okolí má podle statistik málo deště: https://en.wikipedia.org/wiki/Ko...ui#Climate
Na turistiku toho na ostrovech moc není, ale dal by se přidat na úvod a závěr Bangkok a okolí (Kanchanaburi a vodopády v NP Erawan, Ayutthaya).
Exotika v srpnu - to chce někam do zimy. Co třeba Murmansk?
Pláže nebudou přeplněné a vodka je tam levná.
Petr76 napsal(a):s tou českou rozvodovostí to bude lepší dřív, než po rozvodu :-DVždyť svatební cesta nemusí být okamžitě po svatbě, tak proč to hrotit?
Karel , to neni svatba to je prece manzelska smlouva -)) a dohodnute ceny se neprozrazuji ,a odstoupeni od smlouvy muze byt treba hned po te ceste-)
Ale vazne, Libor-S pripomel ty udalosti na Sri Lance ,, takzze porad mi z toho nejlip vychazi ten Mauritus a protoze je jeste pul roku cas, tak se da nejaky ten budget obstarat
Ted v lednu tam byly dokonce letenky ze Swiss s Zurichu za necelych 7K ,ovsem ted tam mohou byt cyklony .v srpnu takova cena nebude ,ale mozna muze byt kolem tech 10 K kdyz bude nejaka akce
Mandarinka napsal(a):Mikir psal o Mauriciu.Letenky za 10 tis.v srpnu na Srí Lanku- a teď tu o Budulínkovi;-)
Omlouvám se, přehlídla jsem se. Ovšem ani Mauricius za tyto ceny v srpnu nebývá, zkuste se podívat do historie akcí. Možná se může objevit nějaký charter z Curychu nebo Mnichova nebo tak. Srpen sledují dlouhodobě, neb mám kamarádku, co jindy cestovat nemůže, a je to fakt bída. Aneb Mauricius za 10 bych koupila hned😉
Ano myslel jsem prave tohle , ale zatim tam takova cena neni ,jinak ta Sri Lanka jde v srpnu od 20.8.do 27. najit za 12356 ,tuto cenu ovsem nabizi Travel2Be , u GotoGate je to za 12 467 a zdejsi vyhledavac nabizi 13295 u Air India se mi cenu nepodarilo overit je to z MXP , takze tonic se vyzna -) treba to jeste o ty 2500 kc klesne s nekym dalsim i na delsi termin nez je jen tyden Mauritius je na srpen za 15399 a zase ruzni preprodejci
Trosku mimo tema neni nekde recenze ruznych preprodejcu v nejake prehledne tabulce ? Na Skyscanneru jsou ti co nabizeji pak konkretni letenku ohvezdickovani , ale myslel jsem to spis vseobecne