… voda hučí po lučinách, bory šumí po skalinách …
Kvuli nastale situaci nemoci vycestovat za posledni humna, bychom se mohli podelit o zajimave tipy cestovani po Morave, Slezsku i Cechach. Skoda, ze to na cyklovylety jeste moc teplotne zatim nevypada, tak aspon pesi tura po tuzemskych horach a lesich by nebyla spatna. Jde hlavne o pekna a neproflaknuta mista, nikoliv narodni parky, kde potkate houfy lidi (kteri nemusi byt v karantene).
Pro zacatek moje tipy:
* Podivice – Obrova Noha - Otaslavice
* Olsany – U Tri Javoru – Mala Ricka – Hadek – Ochoz u Brna
* Brno Lisen – Marianske Udoli – Ochozske jeskyne - Hostenice
* Tisnov – Brezina – Veverska Bityska
* Primelkov – Hrad Rokstejn - Brtnice
jj, to teď bude aktuální. Včera jsem si objednal nové tretry na kolo a jen co počasí dovolí, jdu do toho:-)
No ja sem hlavne zvedavej co to udela s letni sezonou a cestovanim obecne.. :) Holt kdyztak leto preckam na chate u jezera, sice tam tocej akorat hnusnej Gambac a chcat se chodi zasadne do vody, ale v tyhle situaci tim asi vezmu za vdek.. :)
Na kolo se tesim ze vseho nejvice, ale to pripada uvahu az tak od dubna/kvetna. Tech cyklotras lze vybrat nescetne mnoho. Velmi lakaji Sudety a pohranicni zapadle kouty, neb tam se snad Svet jeste nezblaznil …
Na Řijen/Listopad už mám naplánovaný Seychely, koncem června bych rád s harantama podnikl nějaký Řecko, pevně věřím, že obojí vyjde :-)
No a já místo zrušeného Vietnamu asi vyrazím na motorce na Slapy a jestli se ještě trochu oteplí, tak beru i plavky.
Leoš Literák napsal(a):O víkendu jsem zvažoval, zda má smysl napsat "cestopis" z Rožďalovic ..
Proč ne. Bude to jistě osvěžující změna :-)
kickass1 napsal(a): Holt kdyztak leto preckam na chate u jezera, sice tam tocej akorat hnusnej Gambac a chcat se chodi zasadne do vody, ale v tyhle situaci tim asi vezmu za vdek.. :)
Ideální investice pro očekávané staycations:
mikir napsal(a):https://www.youtube.com/watch?v=...h-6LE -))
No jestli se do Irska ještě nějak rozumně dostaneš, pak na rozdíl od nás příjdeš o znovuobjevení českých krás v následujících týdnech. Škoda 😐
Nicméně už znáš nebo můžeš zkusit:
From the mighty Glens of Antrim, from the rugged hills of Galway, from the walls of Limerick And Dublin Bay, from the four proud provinces of Ireland.
[citace="Jakub Langer"]
No jestli se do Irska ještě nějak rozumně dostaneš, pak na rozdíl od nás příjdeš o znovuobjevení českých krás v následujících týdnech. Škoda 😐
Nicméně už znáš nebo můžeš zkusit:
From the mighty Glens of Antrim, from the rugged hills of Galway, from the walls of Limerick And Dublin Bay, from the four proud provinces of Ireland.
Vsak ja to bral trochu jako zert a trochu jako provokaci , neboj ,znam v CR hodne peknych mist a treba Beskydy mam moc rad a kdyz uz voda huci...tak pak i nad Tatrou sa blyska ,,, Moravaci rozpad Ceskoslovenska nechteli ,,,,,
treba Bumbalka -Bily Kriz - Vizalaje - Lysa Hora a dolu do Ostravice neni to parada ? Nebo z Ostravice pres Smrk na Pustevny ? a mnoho jinych odehlejsich zakouti Celadna , Kuncice pod Ondrejnikem , Bila , Roznov ,,vsude hezke moznosti ,,,Velke Karlovice Kycerka , Solan Horni Becva ,,, hezke vzpominky
V Irsku je moje srdcovka cely jihozapad a pak Connemara a i Mayo a mene turisticka mista jako Bellmulet a ta oblast tam ,,, jen to pocasi ...-))
Už jsem si koupil kalendář od SHOCARTU, na každý víkend tip na cyklovýlet, v květnu jsem chtěl dojít od loňska nedokončenou cestu SNP, tak si udělám trek po hranicích Česka ......
Najel jsem na tuzemský cestovatelský modus. Výšlap přes Herinky do Svatého Jana. V lese plno kvetoucích podléšek. Psici se to moc líbilo. Mně skoro taky:-)
Jo, dneska bylo krásně. Vltava a Prokopské údolí :-)
https://www.zonerama.com/Lemming...R75yn9i85u
inspired by https://horama.cz/horama-pesky/k...tredohori/ ;)
mikir napsal(a):
...
Vsak ja to bral trochu jako zert a trochu jako provokaci , neboj ,znam v CR hodne peknych mist a treba Beskydy mam moc rad a kdyz uz voda huci...tak pak i nad Tatrou sa blyska ,,, Moravaci rozpad Ceskoslovenska nechteli ,,,,,
...
Ty jo, taky jsem vzpomnel na skvelou hrebenovou denni turu v Beskydech, a sice: Oldrichovice - Javorovy vrch - Ropice - Kaluzny - Ostry - horska chata Kozinec (na pivko asi ne, bude zavreno) a zpet do Oldrichovic. V lete je tam moc krasne, snad i ted ...
Dnešní krátká návštěva kopce Žuráň (286 m), kde stál Napoleon Bonaparte během bitvy tří císařů u Slavkova u Brna (Austerlitz) v roce 1805. Vrchol kopce s památníkem je z meziválečného období uváděn jako exteritoriální území Francie, tedy tento metr čtvereční (česko-francouzská hranice). Raději jsem z Česka jen nahlédl.
Jakub Langer napsal(a):Dnešní krátká návštěva kopce Žuráň (286 m), kde stál Napoleon Bonaparte během bitvy tří císařů u Slavkova u Brna (Austerlitz) v roce 1805. Vrchol kopce s památníkem je z meziválečného období uváděn jako exteritoriální území Francie, tedy tento metr čtvereční (česko-francouzská hranice). Raději jsem z Česka jen nahlédl.
Já byl dnes za kulturou...
Rodinný pivovárek v Rudné, fajn povídání i skvělé pivo. Doplním do cestujpivne:-)
cali napsal(a):Já byl dnes za kulturou...
Rodinný pivovárek v Rudné, fajn povídání i skvělé pivo. Doplním do cestujpivne:-)
Kurnik šopa. Tomu říkám pěkná neděle. Já sedím doma a píšu blbosti na CL a u toho pracuju. Doufám, že chutnalo :-)
Dnešní Posázaví
https://www.zonerama.com/Lemming...um/6072398
Tak, a budeme mít utrum i s českými bory a háji.
cali napsal(a):Já byl dnes za kulturou...
Pěkně. Já včera dobrovolnicil v ziznivem okně.
Michal napsal(a):Blíží se totální GAME OVER: https://ct24.ceskatelevize.cz/do...oronavirem
Not yet, Michale.