Kvuli nastale situaci nemoci vycestovat za posledni humna, bychom se mohli podelit o zajimave tipy cestovani po Morave, Slezsku i Cechach. Skoda, ze to na cyklovylety jeste moc teplotne zatim nevypada, tak aspon pesi tura po tuzemskych horach a lesich by nebyla spatna. Jde hlavne o pekna a neproflaknuta mista, nikoliv narodni parky, kde potkate houfy lidi (kteri nemusi byt v karantene). Pro zacatek moje tipy: * Podivice – Obrova Noha - Otaslavice * Olsany – U Tri Javoru – Mala Ricka – Hadek – Ochoz u Brna * Brno Lisen – Marianske Udoli – Ochozske jeskyne - Hostenice * Tisnov – Brezina – Veverska Bityska * Primelkov – Hrad Rokstejn - Brtnice .
Letos jsem se chtěl vydat do severoněmeckého Šlesvicka a Holštýnska navštívit bájnou skálu Helgoland. Zatím jsem tedy vzal za vděk její tuzemskou kopií. Kdepak se nachází?
Samozřejmě, v Brně je spousta krásných míst. Například tento barevný skalní útvar je na "Žluťáku" neboli Žlutém kopci obklopeném malebnou vilovou Masarykovou čtvrtí.
Samozřejmě, v Brně je spousta krásných míst. Například tento barevný skalní útvar je na "Žluťáku" neboli Žlutém kopci obklopeném malebnou vilovou Masarykovou čtvrtí.
Brno jsem vnímal jako ne moc pěkné, nezajímavé město. Po škole, v polovině devadesátých let, jsem tam býval a nic moc. Pak jsem se mu tak nějak vyhýbal. Až minulý rok jsem si ho zase prošel a byl jsem překvapený, jak moc se změnilo a fakt bylo super.
Santon ;) Brňáci to asi budou znát , já musel googlit. To tě tak zajímá historie, žes věděl, že se takhle jmenoval jeden z těch kopců? Za mě to je teda hodně detailní znalost :)
Santon ;) Brňáci to asi budou znát , já musel googlit. To tě tak zajímá historie, žes věděl, že se takhle jmenoval jeden z těch kopců? Za mě to je teda hodně detailní znalost :)
Správně! V podstatě po Žuráni (287 m), kde stál během této bitvy Napoleon Bonaparte, je Santon (296 m) takovou menší dominantou kraje i s kaplí Panny Marie Snežné lehce viditelnou z dálnice D1 mezi Rousínovem a Brnem.
Tak jsem po dlouhé době vyrazil na kolo, asi 20 km na jih od Brna po vídeňské cyklostezce. Cvrkot stejný jako před koronavirem, na trase otevřeny 4 pivní občerstvovny (jen s okýnkem), Kvituji, že nadpoloviční většina cyklistů a inlajnistů byla kompletně zahalena, další část měla roušky na půl žerdi, zcela bez roušky bylo jen pár jednotlivců, co jsem si všiml.