Ahoj! Našel by se tu někdo se zkušenostmi z housesittingu? Vím, že existuje web, několik článků a podcast, ale všechny se zabývají hlavně housesitem z pohledu cestovatele, který se o dům stará. Já bych se ráda dozvěděla o zkušenostech někoho, kdo takhle dům někomu poskytl. Je tu někdo takový? :)    .

Housesitting

Založila ve fóru Tipy na ubytování

12 reakcí

Ahoj!

Našel by se tu někdo se zkušenostmi z housesittingu? Vím, že existuje web, několik článků a podcast, ale všechny se zabývají hlavně housesitem z pohledu cestovatele, který se o dům stará. Já bych se ráda dozvěděla o zkušenostech někoho, kdo takhle dům někomu poskytl. Je tu někdo takový? :)

0

Hodně Němců co mají s tímto zkušenosti má domy na Baleárských ostrovech. Většinou nájemníkovi ještě zaplatí aby dobrovolně odešel.

0 Citovat

Majitelé k tomu nepotřebuješ když si vybereš správnou zemi.

https://www.novinky.cz/ekonomika...u-40009358

0 Citovat

možná je to folklór těch, kteří jsou zkušenější na zdejším fóru - přesto bych si dovolil poznamenat, že tento web má sloužit všem ,kteří hledají nejen letenky, ale i doporučení, jak cestovat...bez ohledu na to, kolik zemí navštívili a jaký způsob zvolili.

0 Citovat

Надежда Константиновна Крупская napsal(a):

Tumuhle nerozumím. Udělat jim to samé. Zavolat zámečníka, že jsem ztratil klíče nebo v zámku je žvýkačka. A vyhodit ty jejich krámy. 

0 Citovat

Надежда Константиновна Крупская napsal(a):

A co to má společného s mým dotazem? 

Čekala jsem tady na fóru normální výměnu zkušeností s housesittingem. Tohle má být co přesně? Nějaký ultra cool fórek? Tak to mělo vážně přínos. Díky za nic.

2 Citovat

Ale soudružka to tak nemyslela :)

1 Citovat

jak  píše Hanka - na tento web přichází lidi, kteří mají zájem o informaci - děkuji těm, kteří ji poskytují ( Lukáš H, David E., atd. ), myslím, že k tomu byl původně určen. Nám pomohlo před pár dny, jak řešit testy, strávili jsme super 14 dnů v Egyptě, předtím Indie ). Jistě jsou tací, kteří mají přehled, cestují více, než ostatní, rozumí tomu, jak najít letenky, ale to neznamená, že se nemůžou podělit o své zkušenosti, abychom mohli sdílet jejich poznání a užít nejen sami, ale i s rodinami a blízkými...budiž všem, kteří přispívají, díky, za krásné dny tam, kam bychom se asi bez těchto rad nedostali.

0 Citovat

Já jsem ještě ta stará struktura. Já bych formality neřešila a rovnou se s kufry nastěhovala...

0 Citovat

Hance se odpověď získat nepodařilo, tak to tu zkusím oživit. Najde se někdo se zkušeností? Já plánuji vyzkoušet v DC, NYC, PHL. 

0 Citovat

Oživuji. Máte někdo zkušenosti se stránkami o house sittingu? Ať už jako jako jedna či druhá strana? Existuje více stránek zprostredkujicich hlídání domácích mazlíčků za bydlení, české nikoli. Řešíte timto způsobem někdo hlídání svého psa, kočky, ... když cestujete nebo musíte na služební cestu a nikdo z rodiny, přátel nemůže hlídat?

0 Citovat

Co já vím, tak byla poptávka po hlídání zahrady. Ale tam toho zahradníka zamkli zvenku, dokud tu trávu nesklidili...

0 Citovat

Tak já alespoň příspěju svou zkušeností, protože někteří tu sice mají stále potřebu přispívat, ale vůbec ničím přínosným.

My jsme nakonec využili Trustedhousesitters, když jsme v roce 2022 letěli do JAR. Celkem rychle se nám tam podařilo získat několik zájemců, takže jsme neměli žádnou časovou tíseň, že bychom měli odjezd za pár týdnů a pořád nikoho na sit. Snažila jsem se vybrat hlavně podle vzájemné komunikace a aby měla dotyčná osoba nějaké recenze. Domluvili jsme se, že přijede dva dny před naším odletem, abychom se stihli trochu poznat, všechno doma ukázat, seznámit zvířata, denní režim a tak vůbec. Myslím, že to byla dobrá volba a byla jsem pak o dost víc v klidu, i když těch asi 12 hodin v letadle bylo peklo a myslela jsem jen na to, jestli je doma všechno ok. Pak když jsem se dostala na signál a viděla, že jo, už jsem věřila, že to prostě fakt dají. Co jim i zbývalo. 😄

Takže za mě zkušenost dobrá. Určitě bych do toho šla klidně zas, ale rozhodně jsem za sebe pro nějaký větší placený server, kde to vyeliminuje ty nepochybnější existence a dá to člověku alespoň elementární pocit klidu, když svěřuje svůj majetek a zvěřinec jinému člověku. 😄

0
12 reakcí