Realne ziskane benefity s Accor All Gold
Tyjo Davide, když koukám na tu recenzi Mercure na Samui, tak jsem celkem v šoku. Byl jsem tam dva roky zpět, když otvírali novou část a ta stará vypadala, že už ji otvírat nebudou. Ani ve snu by mě nenapadlo, že to otevřou a budeš tam muset takhle přebíhat. Já byl tehdy naprosto spokojenej, nové pokoje a služby na úrovni 5 hvězd, fantastický jídlo (jsem dost náročnej co se jídla týče), takže mě to mrzí, protože jsem se tam plánoval vrátit. V rámci bookingu sis mohl vybrat do jaký části půjdeš nebo nikoliv? Díky
V té nové části předpokládám budou pokoje vyšší kategorie. Tím, že jsem to nevěděl, mě to ani nenapadlo řešit.
Má prosím někdo ALL PLUS Voyageur a mohl by mi checknout cenu Pullman Maldives 26.1. - 1.2.? Díky
Angsana Velavaru, Maledivy (únor 2025)
Status: Platinum
Zkusím to v krátkosti, neboť rozepsat se chci později do chystané sekce reviews.
Ubytování vč. hydroplánu (500 USD) se hradí předem. Po příletu na Male na vás čeká personál resortu, který za vás udělá check-in, postará se o zavazadla a doprovodí vás k terminálu pro hydroplány, kde se čeká v obrovském salónku. Těch je tu několik, na každém patře cca 3.
Zhruba hodinový let včetně mezipřistání u jiného resortu probíhá dle mého gusta.
Po příletu proběhne malý ceremoniál s obdarováním pleteného náramku s želvičkami (Velavaru = želví ostrov) a welcome drink v podobě ibiškového čaje se skořicí, k tomu uzený tuňák a kokosové koule.
Status ignorován . Na dotaz o upgrade je prý plno, čemuž jsem i věřil a zbývají jen basic vily. Žádný salonek či jiné benefity se tu nekonají.
Ostrov je veliký, respektive tak malý, že ho obejdete asi za 15 minut. Pokud to vezmete napříč, počítáte kroky, nikoliv minuty.
I přesto tu cítíte na každém rohu neskutečné soukromí. Je to dáno i tím, že nadmořská část vil je tu oddělena od pevniny a musí se využívat lodní shuttle. Nicméně jsem neviděl nikoho, kdo by plul tam nebo sem.
Máme polopenzi a na místě doplácím 168 USD za dospělého za all-inclusive / den. Což možná bylo zbytečně hrrr, neboť alkohol nepijeme a teoreticky by vstup na oběd stál o dost méně, ale co už. Součástí all-inclusive je i denní doplnění minibaru, který tedy nijak neoslnil.
Celý resort působí takovým zvláštním zastaralým dojmem, ale na komfortu to nikde neubírá. Obsluha v restauracích by na můj vkus mohla být o poznání profesionálnější.
Jídlo podávané v bufetové restauraci bylo chutné, rozmanité, ale zase celé takové vágní. Prostě mi tu chybí ten punc 5* exkluzivity od Banyanu, který jsme čerpali v Garrye.
Co to všechno vystřelí do vesmíru je prostě lokalita . Pláž (strana k molu a nadmořským vilkám) je za mě ta nejlepší z celého ostrova. Písečná pláž je široká tak akorát, pozvolný vstup do moře vhodný pro děti a až o pozdní dál se hloubka zlomí, kde jsou vysazovány korály.
Denně resort pořádá v 11 hodin krátký šnorchl výlet na domácí reef, který 2x využíváme a vidíme želvy, žraloky, rejnoky a spoustu ryb.
I vzhledem k ceně bych příště vůbec neváhal a vrátil se na 4-5 nocí.