Typy na plánovanou cestu
Dobrý den,
ráda bych se Vás zeptala na typ ohledně plánované cesty.
Chystáme se poprvé mimo Evropu na vlastní pěst a přemýšlíme, kam se spíš vydat.
Ráda bych poprosila o jakékoli typy, doporučení (co se týče památek, prostředí, kultury i cen) 😊
Výběr máme zatím mezi východem, a to Vietnam, Srí Lanka nebo klasika Thajsko. Tady máme ale trochu obavy z uzavření Asie opět. Nebo jsme začali přemýšlet i nad Mexikem😊
Ještě jednou moc děkuji za jakékoli rady!☺️
Nejdříve si kup letenky a až podle toho kam poletiš sháněj typy co tam vidět. Na co ti budou typy na Mexiko když poletiš do Srí Lanky?
Mi se moc líbila Srí Lanka. Byl jsem i v Thajsku a Indonésii a Srí Lanka mi přišla i super v tom,že jsem necítil, že mě chtějí na každém rohu, jako turistu, "natáhnout ".. což prý Vietnam je na to šílený... dá se spojit i s maledivama.. my letěli s Prahy do Colomba a pak zpět Colombo male a male přes Dubaj do Prahy...vyšlo to jen o trochu více..a na maledivach se dají guest house za parádní ceny..my měli předloni 5 nocí se snídaní pro dva za 6000... korun...jestli chceš tak mám i itinerář..tak ti ho pošlu...
tonic napsal(a):ja by som skusil USA alebo Cinu
Co Austrálie, tak to může být také fajn, ne?
Mám pocit, že mezi exotickými destinacemi které vyhledáváš lze v současnosti bez větších komplikací navštívit jen Tanzanii, Mexiko nebo Jižní Ameriku. V Mexiku jsem byl před 2 měsíci a minimálně oblast na Yucatánu považuji za pohodovou, pokud se chystáš prvně mimo Evropu. Napsal jsem k tomuto tématu i cestopis, tak se případně mrkni tam, jestli by tě tahle místa lákala.
To psal Babis ne? :D Typy na motyle :D
Ja bych si z tehlech destinaci vybral jednoznacne Mexiko, na Asii bych si aktualne nelajsnul platit dopredu za letenky..
Vietnam, Srí Lanka, Thajsko jsou pro turisty dlouhodobě uzavřené s otevřením v nedohlednu. Na Phuketu funguje teda Sandbox, ale podmínky s tím spojené jsou tak náročné a nákladné, že to pro naprostou většinu lidí zrácí smysl.
Daniel napsal(a):Mi se moc líbila Srí Lanka. Byl jsem i v Thajsku a Indonésii a Srí Lanka mi přišla i super v tom,že jsem necítil, že mě chtějí na každém rohu, jako turistu, "natáhnout ".. což prý Vietnam je na to šílený...
Taky jsem to o Vietnamu před cestou tam četl, ale i když někde účtují turistům víc než místním, stále je to v průměru nejlevnější země v JV Asii (možná kromě Kambodži, kde jsem nebyl) a nebylo třeba k tomu stlačovat dolů ceny smlouváním (alespoň u služeb, které jsem využíval, možná někdy trochu ano, ale na nic konkrétního si nevzpomínám). Vietnam je i levnější než Srí Lanka, když se vezmou do úvahy předražené památky, NP a ubytování v sezóně u nejlepších pláží (ale je fakt, že památky a pláže zrovna ve Vietnamu nejsou tak zajímavé a hezké jako na SL). Na SL jsem byl v roce 2013 a pak turismus dost narůstal, takže se snaha vydělat na turistech mohla ještě zvyšovat, ale po teroristických útocích turistů ubylo. V letech 2017 a 2018 jsem strávil celkem asi 10 měsíců na cestách po celé JV Asii (kromě Kambodži), takže ceny můžu porovnat.
Jinak třeba tu cestu Anet plánuje až na příští rok a to už je šance slušná, pokud nepřijde nějaká nová varianta obcházející očkováním získanou imunitu. Možná se některé země JV Asie stihnou dostatečně proočkovat už letos a pustí koncem roku očkované turisty.
Tak on ten dotaz je jak pojd na me zboku... Kdy, na jak dlouho, valecka,historie, hory... Atd, obavam se, ze dotycna uz nedpovi.
Zajímalo mě spíše srovnání, Asie vs. Mexiko, ale špatně jsem to napsala :) Každopádně po celodenním pátrání jsme dospěla k rozhodování mezi Mexikem (konkrétně Yucatan) a srí lankou.
Raději bych na Srí lanku, ale vzhledem k situaci bude to Mexiko větší jistota :)
Danny.709 napsal(a):Mám pocit, že mezi exotickými destinacemi které vyhledáváš lze v současnosti bez větších komplikací navštívit jen Tanzanii, Mexiko nebo Jižní Ameriku. V Mexiku jsem byl před 2 měsíci a minimálně oblast na Yucatánu považuji za pohodovou, pokud se chystáš prvně mimo Evropu. Napsal jsem k tomuto tématu i cestopis, tak se případně mrkni tam, jestli by tě tahle místa lákala.
Moc děkuji za Váš tip! Cestopis jsem si přečetla a zjistila díky tomu i další podrobnosti:)
@dupy: Proč ne? Yucatán a SL mají asi dost společného a jsou to vhodné destinace pro lidi vyrážející poprvé z Evropy na vlastní pěst (akorát na SL se musí počkat). I když jsem na Yucatánu nebyl (v Mexiku jen na SZ), vím, že to hlavní společné jsou hezké pláže, zajímavé světoznámé památky a nějaké ty přírodní zajímavosti.