Ahoj, tak nakonec jsem se rozhodl že koupím letenku, koupim apartman přes airbnb, a pujčíme auto. Chci se zeptat jestli je to v SAE v pohodě s autama a nedělají ofuky, pujčovat budu přes rentcars.com klasicky. A taky jak drahé je jídlo, nějakej streetfood a market. A kde směnit peníze, jestli je lepší platit kartou, měnit eura až u nich na letišti? A co hlavně navštívit, co stojí za to. Mám rád moře, v Dubaji je nějakej super pěknej infitinit bazen u palmas, mozna bur khalifu, safari, hory, a taky nějakej tip odkud se da fotit třeba Dubaj :). Diky moc všem. .
Jinak za mě to vypadá, že těch 5000 AED je maximální denní limit, který je možný v hotovosti z bankomatu vybrat, ne minimální částka, kterou ATM vydá .. to by mělo být 50 AED .. pokud má někdo jinou zkušenost, dejte vědět, taky mě to zajímá
Ano, to bude Hanko to maximum z ATM za den. Já se ho na recepci hotelu ptal na minimum a on mlel pořád o maximu..... nechápal jsem ho, proč mi říká maximum, když se ho ptám na minimum.... už jsem "doma".... 5000 AED bude max částka z ATM. Minimum tedy nevím.....
Šel jsem nakonec do směnárny a směnil eura za dirhamy. Kurs 3,83 + poplatek + 5% daň. Směnárna "AL ANSARI EXCHANGE".
Ano, drobné jsem potřeboval právě jenom na ty loďky. Ty v Deira stojí 1AED/os jedna jízda, síť tras je tam docela hustá, loďkama se to tam jenom hemží 😀 Provozuje to RTA (místní MHD). Přidávám fotku sítě dopravy v Deira a foto loďky.
Pak 2 AED/os stojí trasa z al Jaddaf Marine Transport Station 1 (ozn.BM2) do Dubai Festival City Marine Transport Station, viz screen trasy v mapě a fotka sítě dopravy v místě.