Ahoj. Rád bych navštívil poušť v okolí Salalah. Myslím tím takový ten hezký písecek... dostupné od silnice..budu mít auto 2wd. Děkuji moc  .

Salalah poušť

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

2 reakce

Ahoj. Rád bych navštívil poušť v okolí Salalah. Myslím tím takový ten hezký písecek... dostupné od silnice..budu mít auto 2wd. Děkuji moc

0

Jestli myslíš pole velkých písečných dun, tak asi jediné v Ománu dostupné po asfaltu je Wahiba Sands, což je 1000 km od Salály. Nejblíž je poušť Rub al-Chálí (Empty Quarter), kam se dá dojet po asfaltu 160 km do obce Shisr (Ubar). Pak je to přes 70 km bez asfaltu k oáze Al Hashman, kde duny začínají, a pokračovat se může dál po silnici mezi dunami, ale raději ne až k vojákům u hranice. Nebyl jsem tam a ani jsem o tom dosud nečetl nějaké info, ale našel jsem toto pěkné video od mladé Němky, která jela na motorce 90000 km kolem světa (většinou sama): https://www.youtube.com/watch?v=KCuTg5Eme1o

Ze záběrů silnice to vypadá, že běžným autem by to mělo být s opatrností sjízdné, ale je to rizikové kvůli vyšší pravděpodobnosti defektů pneumatik a poruch na místy kamenité silnici s roletou. Půjč si raději na tento výlet terénní auto a ideální je jet 2 auta spolu.

Nebo bude třeba možné domluvit se s nějakým místním v Shisru, že by tam svezl na výlet. Možná se podaří vygooglovat (raději v angličtině), že někdo má takovou zkušenost.

0 Citovat

Děkuji za odpověď...koupím nějaký výlet 

0
2 reakce