Ahoj cestovatelé, možná jste to tu už řešili, ale nemůžu najít ty správné informace. Rád bych vyrazil, na 2-3 měsíce, v rozmezí leden - březen někam za teplem. Ideálně si někde pronajmout nějaké levnější nenáročné bydlení. Ale nemám dost zkušenností s takovými lokalitami. Moje představa je: mezi 20-30°C zpáteční letenka cca 30 000 ubytování cca 20 000 + cca 15 000 utratit za jídlo. Ideálně poblíž moře. Takže bych se chtěl vejít cca do 70 000, čím levněji, tím lépe. Poradíte, kam vyrazit? Kde se ubytovat? A podobné tipy... Díky moc! Petr  .

Kam v zimě na delší dobu

Založil ve fóru Tipy na ubytování

11 reakcí

Ahoj cestovatelé,

možná jste to tu už řešili, ale nemůžu najít ty správné informace.

Rád bych vyrazil, na 2-3 měsíce, v rozmezí leden - březen někam za teplem. Ideálně si někde pronajmout nějaké levnější nenáročné bydlení. Ale nemám dost zkušenností s takovými lokalitami.

Moje představa je:

mezi 20-30°C

zpáteční letenka cca 30 000

ubytování cca 20 000

+ cca 15 000 utratit za jídlo.

Ideálně poblíž moře. Takže bych se chtěl vejít cca do 70 000, čím levněji, tím lépe. Poradíte, kam vyrazit? Kde se ubytovat? A podobné tipy...

Díky moc!

Petr

0

Nejsem si úplně jistej, jestli je reálný, aby se někde tři měsíce držela teplota mezi 20-30.

Doporučil bych jižní Vietnam nebo Filipíny (ale v PH ty teploty asi půjdou i přes 30).

Jinak tři měsíce v kuse bys musel dvakrát někam na visa run, 90 dní bez víza je většinou buď v Jižní Americe, nebo ve studenější Asii.

0 Citovat

Indonésie,. vše ostatní je kompromis

.

0 Citovat

20k ubytko na 3 měsíce? To bude asi hodně "nenáročné", předpokládám že chceš home officovat? To bych radší 15 ušetřil na letence a vrazil to do normálnějšího bydlení :-)

0 Citovat

V ID se prodraží pití.

Jinak v PH normální hotel za 300 na noc kdekoli, to vychází něco přes 20k, ale dá se i vejít. Letenku seženeš levněji, tj. 50k dohromady půjde určitě.

0 Citovat

No 15 tis za jídlo a piti za tři měsice!? To bude hodně lowcost. To na chlastání úplně nevypadá, i když rum je na Filipínách hodně levný a tudíž se stejně jako Sue přikláním k Indonésii. Ale asi  záleží, co tam člověk chce 3 měsíce dělat. Jestli jen být na stejném místě, tak je to asi prašť jak uhoď. Já bych i vzhledem ke kvalitě kuchyně volil Indonésii, i když ani tam to není žádná hitparáda. 
Pokud bych toto chtěl podniknout ale sám, tak bych si připlatil za ubytování a volil Thajsko. 

2 Citovat

Thajsko+Malajsie, za 2-3 měsíce to můžeš procestovat odshora až dolů nebo naopak, třeba po týdnu měnit místo. 

2 Citovat

Filipíny, Indonésie. Nebyl jsem tam sice nikdy 3 měsíce v kuse (pouze něco přes 3 týdny), ale za tu cenu se to dá a nebude to při troše námahy myslím ani těžké sehnat. Otázkou zůstává, co si kdo představuje pod pojmem "nenáročné" bydlení, protože když tady občas čtu nějaké ty příspěvky a požadavky, tak si někteří myslí, že jsou na "cestujdraze"😉

0 Citovat

nucene premisteny brumak napsal(a): Nejsem si úplně jistej, jestli je reálný, aby se někde tři měsíce držela teplota mezi 20-30.

Na Havaji se drží celý rok, akorát ta cena ubytování a jídla se do zadání "trochu" nevejde😂

 

0 Citovat

OK, díky za reakce. Koukám na Phuket, tam se dá letět zp. let. kolem 20 000 a na booking.com jsem našel např. apartmán pod 10 000,- za měsíc. Klidně si i připlatím, ale jen ze zvědavosti - navštívil takový apartmán někdo? Co by mě tam čekalo :-D??
Ale reálně uvažuji nad ubytováním do 20 000/měsíc, takových už je tam hodně, to by asi mohlo být už slušné, nebo ne? V plánu je být asi 14 dní na místě, prozkoumat okolí a pak se přesunout.

Jak a čím se tam přesouvat? Autobusy? Jezdí to nějak podle pravidel? Díky za rady...

0 Citovat

Ubytování bych se nebál. Byl jsem v Th. teď v dubnu-květnu, 4 týdny ubytování mě vyšly celkem na 13k Kč, vesměs apartmány - vlastní koupelna, velká postel, lednička (ne vždy),  wi-fi, snídaně, ev. terasa... protože na HO už potřebuješ trochu větší pohodlí než jen levný hostel. A spokojenost. Přesuny na kratší vzdálenost loděmi, sdílenými vany, taxi... v každém ubytování ti dopravu domluví až ke dveřím. Na delší vzdálenosti letecky za pár korun nebo můžeš použít noční busy/vlaky. Jízdní řády fungují.

0 Citovat

Thajsko je na podobnou věc ideální. Turistická infrastruktura, všechno funguje. Jak jsem psal. Rozhodně bych si vybral Thajsko. V Thajsku už jsem strávil dohromady tak 3-4 měsíce, v Indonésii 1,5 měsíce a na Filipínách jen jednou 2 týdny. Ono levné ubytko je jedna věc, ale máš tam třeba jen větrák, švábi ti  sežerou všechno co máš , wifi nefunguje, smažený banán nebo palačinky k snídani, pokud bude v ceně, ti chutnají jen chvilku, atd :-).  Něco takového se dá vydržet pár dnů nebo týdnů, ale nechtěl bych  tak žít 3 měsíce. Ale třeba to někomu nevadí.  Asi taky dost záleží, jestli budeš potřebovat pracovat nebo ne. V těch vedrech bez klimošky to jde dost blbě. A kvalita jídla se Thajsko verzus zbytek nedá absolutně srovnat. Jak psal mirjur, sem tam si odskočit do Malajsie kvůli vízu, klidně po zemi nebo lodí na Langkawi a 3 měsíce  utečou jako nic. Moje srdcovka je Indonésie, ale pobyt na 3 měsíce bych vždy bral raději Thajsko, pokud bych teda neměl v plánu primárně cestovat a poznávat třeba celou Indonésii. Obzvláště s omezeným rozpočtem.

 

2
11 reakcí