Min týden ve st a ve čt jsem konečně po několika letech odkladů vyrazil do Pamplony (jen jako divák 🙂). Můžu všem doporučit. Běh je ráno od 8:00 (doporučuji přijít před 7 ráno jinak jlnic neuvidíte), balkony jsou možné k pronájmu ale hodně drahé. V tu dobu chodí po městě stále skupinky a průvody s kapelama ještě s předešlé noci a řádně upravení.. Přes den je doprovodný program po celém městě a večer od 18:30 jsou býčí zápasy v místní aréně (kupovat online dopredu). Atmosféra v plaza de toros je neuvěřitelná (zase kapely a všichni zpívají). Nedoporučuji všem, jen kdo na to má žaludek. Večer zase chodi průvody s vlajkama a kapelama centrem města a je to jedna velká party ..👍 Společným jmenovatelem celého festivalu je bílé triko, bílé kalhoty nebo kraťasy,  červený šátek (3 až 4 euro ), červená šála kolem pasu (3 až 4 euro ), hektolitry alkoholu a dobrá nálada.  Ubytovani řešit hodně dopředu, bývá vyprodáno. Na nás (3 osoby ) zbyly jen 3 jednoluzaky na místní universitě (75 euro osoba/noc). Doprava po zemi buď z Bilbaa nebo jako my rychlovlakem z Barcelony do Zaragozy a pak lokálním vlakem do Pamplony.   .

San Fermin festival Pamplona Navarra

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

2 reakce

Min týden ve st a ve čt jsem konečně po několika letech odkladů vyrazil do Pamplony (jen jako divák 🙂). Můžu všem doporučit. Běh je ráno od 8:00 (doporučuji přijít před 7 ráno jinak jlnic neuvidíte), balkony jsou možné k pronájmu ale hodně drahé. V tu dobu chodí po městě stále skupinky a průvody s kapelama ještě s předešlé noci a řádně upravení..

Přes den je doprovodný program po celém městě a večer od 18:30 jsou býčí zápasy v místní aréně (kupovat online dopredu). Atmosféra v plaza de toros je neuvěřitelná (zase kapely a všichni zpívají). Nedoporučuji všem, jen kdo na to má žaludek. Večer zase chodi průvody s vlajkama a kapelama centrem města a je to jedna velká party ..👍

Společným jmenovatelem celého festivalu je bílé triko, bílé kalhoty nebo kraťasy,  červený šátek (3 až 4 euro ), červená šála kolem pasu (3 až 4 euro ), hektolitry alkoholu a dobrá nálada. 

Ubytovani řešit hodně dopředu, bývá vyprodáno. Na nás (3 osoby ) zbyly jen 3 jednoluzaky na místní universitě (75 euro osoba/noc). Doprava po zemi buď z Bilbaa nebo jako my rychlovlakem z Barcelony do Zaragozy a pak lokálním vlakem do Pamplony. 

2

Nebo doprava letecky s Iberií: MAD-PNA, PNA-MAD.

Na svátek Svatého Fermína samozřejmě dražší, jinak celoročně až ultralevné.

0 Citovat

Tento spoj jsme využili při cestě zpět. Chytli jsme letenku kolem 12 euro. Léta Iberia conecta. Je to jediný spoj letiště PNA (ideální odlet 21:55)

1
2 reakce