Kanarské ostrovy co vidět a s kým jet ? srpen, třeba za 3 dny
Ahoj, jdu k vám pro radu, který z ostrovů je ten nej ti co tam už byli třeba vícekrát?
Rad bych našel někde nějaký last minute s odletem za pár dnů, asi zkusím klasicky Fisher, Cedok, Invia nebo jeste neco vas napadá aby to bylo nejlevnější? Letenky už asi budou dost drahe ted.
Radi bychom si pujcili auto klasicky pres rentacars.com, otazka je co za ostrov zvolit?
Mám hodně rád koupání, rad bych si zasurfoval pokud to jde, četl jsem že ano. Taky bych podnikl i nějkaé výlety do přírody, lesy atd. Co za ostrov by jste mi doporučili?
Děkuji moc
Jestli surf, koupani a klid, tak Fuerteventura, jinak jestli lesy, sopky, tak LaPalma. A dalsi Lanzarote, tam je to trosku se sopkama a + to koupani a surf, ale lesy ne.
Gran Canarie a Tenerife to maji, ale tech lidi🤦♀️ jak sr…, v lete nepouzitelne. Silenstvi.
Prave na to koukam, ze se mi libi nejvic Grand Canaria a Tenerife. Myslis ze to bude masakr ? Chci pujcovat auto tak snad na nejake mista odlehle na koupani, a vylety atd ?
To je prave to, ze vsichni jak maji pujcena aut, tak presun po ostrove je katastrofa, zacpy na hodinu…, tyhle ostrovy nemaji zase tolik vylozene koupacich odlehlych mist, jsou tam kameny, takze se lidi koncentruji k tem piscitym plazim, kde se da vlest do vody, a vlastne to vnitrozemi a sever jsou ty atrakce v horach. Znama tam byla ted po par letech a velke zklamani/nastvani, jak jsou prelidnene. Ja byla naposled na FUE na Silvestra, kdy by clovek rekl- tam bude narvano, a ne klid, plaze prazdne, vnitrozemi uplne.😁 La Palma, tam zase neni tolik pristup, tolik se tam nelita, takze super. Ale vseobecne vybiram Kanary rijen/listopad a leden- duben. Jednou jsme byli v lete- cervnu a to na GC uz je davno a bylo to dost na me a jednou loni na Silvestra FUE, to jsem se bala, ze bude narvano, letenky za 39€ byly silnejsi motivace😁. Jeste nemam La Gomeru a EL Hiero, ty taky predpokladam min prelidnene, neni tam spoj z Evropy. Jinak Kanary milujeme, mam to jako zimni destinaci.
No mi premýšlíme kam za dobré peníze letet a napadli nas kanary, sice ty levnejsi hotely vypadaji tak 60 let stare, takove velke budovy ale co uz. Jeste me napadl Kypr, tam je ale mega teplo.
O Kypru uvazuju v rijnu. Leto je celkem spatny v Evrope, hodne lidi, drahy a jeste vedro😇. Spis brat takove ty mene dostupne destinace. To zalezi na Vas, ja ty plne plaze hlava na hlave nedavam🤦♀️.
Na Kypru bude v sezóně peklo co se týče teploty i davů. Byl jsem tam letos na pár dnů v půlce května. Lidí tam bylo přiměřeně, ale teploty už tehdy byly běžně 30+ a ke konci května když jsem kouknul na počasí pro zajímavost tak 40 byla celkem běžná teplota..
Nemáš tady tohle vlákno pravidelně každej rok? Jakože manželka je učitelka a v půlce prázdnin se probereš a chceš poradit, kde koupit na hlavní sezónu na poslední chvíli levnou letenku nebo levnej zájezd a vlastně ani nevíš, kam máš jet, a divíš se, že je všechno drahý? Tak co ti tady asi tak může někdo poradit? Tak si vem to auto a někam jeďte, no. Kam? Koukni se na mapu a přečti si cestopisy lidí, kteří už někde byli. Koupání u moře bude všude, ale bez lidí asi nikde, když jsou prázdniny.
Letenky za rozumnou cenu se dají sehnat i teď, včera šlo koupit Lanzarote z Blavy kolem 130e na konec srpna. Loni na Gran Canarii na začátku července bylo lidí málo, až mě to překvapilo, Rhodos na konci září byl totální masakr, kvanta lidí všude...
Last minute nabídek od cestovek pro 2 osoby mi denně chodí minimálně pět... ceny od 6 do 15k podle destinace a délky pobytu, po Evropě, severní Afrika. Mít někoho k sobě, tak si vyberu raz dva a letím, pro jednoho je to o ničem.
Aluška napsal(a):Rhodos na konci září byl totální masakr, kvanta lidí všude...
doufám, že letos po půlce října už tam tolik lidí nebude...
divan napsal(a):Na Kypru bude v sezóně peklo co se týče teploty i davů. Byl jsem tam letos na pár dnů v půlce května. Lidí tam bylo přiměřeně, ale teploty už tehdy byly běžně 30+ a ke konci května když jsem kouknul na počasí pro zajímavost tak 40 byla celkem běžná teplota..
Teď v půlce července Kypr - Pafos 6 dní teploty cca 31-34 C, aktuálně 31 C. Ale vysoká vlhkost, takže úplně příjemný to fakt nebylo.
V Pafosu bývá obecně o 3-5 °C míň než třeba v Larnace nebo v Limassolu, viz třeba https://www.cyprus-weather.org/
TomAJerry napsal(a):No a kam teda ted vyrazit? Klidne i autem. Bohuzel, manzelka je ucitelka.
Do Polska nebo Lotyssko treba, pripadne i Balt v Nemecku- Rujana, byli jsme tam v cervenci i srpnu a v klidu jak Polsko tak i Rujana.
Ano a kazdy rok jsme překvapení :D bohužel
Ala napsal(a):Nemáš tady tohle vlákno pravidelně každej rok? Jakože manželka je učitelka a v půlce prázdnin se probereš a chceš poradit, kde koupit na hlavní sezónu na poslední chvíli levnou letenku nebo levnej zájezd a vlastně ani nevíš, kam máš jet, a divíš se, že je všechno drahý? Tak co ti tady asi tak může někdo poradit? Tak si vem to auto a někam jeďte, no. Kam? Koukni se na mapu a přečti si cestopisy lidí, kteří už někde byli. Koupání u moře bude všude, ale bez lidí asi nikde, když jsou prázdniny.
Tak jsem přemýšlel jestli nějaký ostrov ve středomoří, Ten Kypr bude asi peklo co se týče lidí a teplot a jine budou na tom podobně. :)
Napadlo mě portugalsko, Spanelsko na surf :) Nevim jak draho tam je. Zájezdy nic moc.
mirjur napsal(a):Last minute nabídek od cestovek pro 2 osoby mi denně chodí minimálně pět... ceny od 6 do 15k podle destinace a délky pobytu, po Evropě, severní Afrika. Mít někoho k sobě, tak si vyberu raz dva a letím, pro jednoho je to o ničem.
Můžu nabídnout přímé letenky na Kanárské ostrovy z PRG na ACE a TFS, občas pak FUE a LPA (vždy s odbaveným zavazadlem). Je to vždycky tak 2-4 před odletem. Zpáteční letenky 2.990 - 3.990 Kč.
Loro Parque – jeden z nejznámějších španělských parků s největší evropskou expozicí papoušků a také akváriem s pravidelnými show s delfíny či kosatkami
Palmitos Park – známé delfinárium s každodenními show i rozmanitá expozice papoušků
Cau a jak?Dik
ondrej.eu napsal(a):Můžu nabídnout přímé letenky na Kanárské ostrovy z PRG na ACE a TFS, občas pak FUE a LPA (vždy s odbaveným zavazadlem). Je to vždycky tak 2-4 před odletem. Zpáteční letenky 2.990 - 3.990 Kč.
Hele prej surfovat klasicky se da skoro vsude podle tohodle webu.
https://www.ahojkanarskeostrovy.com/surfing/
ondrej.eu napsal(a):Můžu nabídnout přímé letenky na Kanárské ostrovy z PRG na ACE a TFS, občas pak FUE a LPA (vždy s odbaveným zavazadlem). Je to vždycky tak 2-4 před odletem. Zpáteční letenky 2.990 - 3.990 Kč.
A co SPC?
Taky hlasuji pro Tenerife. Nádherná příroda, spousta možností aktivit, a to včetně koupání - jednak pláží je poměrně dostatek (jih, JZ, SV), ale hlavně na Tenerife se nejezdí kvůli plážování. Když dorazíš k moři večer po výletu, tak už jsou pláže poloprázdné a sám už toho taky moc nepotřebuješ - https://tiqets.tp.st/UWEGFvPw