Omán - hotel na severe na pláži
Niekedy na jeseň plánujem cca 2 týždne v Ománe, na severe (Maskat, Nizwa a podobne). Predstava je asi 10 dní chodenia po pamiatkach a iných zaujímavostiach a na posledné cca 3 dni oddych niekde pri mori, v okolí Maskatu (tak do 200 km plus mínus od letiska).
Potreboval by som od vás nejaký konkrétny tip, kam na tie posledné tri dni. Zrejme by to mohol byť nejaký rezort, hotelík..., ale aby sme tam mohli povaľovať niekde na pláži, kde nikomu miestnemu nebudú vadiť "európske" dámske plavky. Ideálne piesočná pláž.
Viete mi dať nejaký tip?
Nejsem hotelový typ, ale díky mým známým jsem nahlédl na tři dny do života dovolenkáře typu all inclusive. Do tohoto hotelu, který ti doporučím jezdí převážně české, slovenské, polské cestovky (budeš se cítit jak doma), ale já ho bral napřímo (tudíž to jde a i cena nebyla masakr). Resort je vzdálen 100km od Maskatu. Pár místních tam chodí i pít alkohol a lovit, ženy tam cvičí v bazénu a některé jsou i večer uloveny (ta jejich místní okena leze do hlavy). Chodí se tam v plavkách, dají se tam půjčit vodní hračky, jídlo velmi dobré. Tři dny jsem prožil i přežil a tak mohu doporučit: https://www.barcelo.com/en-ie/ba...ah-resort/
Pár motivačních fotek z hor a Ománu:
https://www.michalzhor.cz/2024/0...ora-omanu/
Nestihl jsem Balcony Walk :-(
Zkus mrknout na Sifawy Boutique Hotel, využili jsme minulý rok na podzim, kdy jsme měli podobný plán. Hodina cesty od Muscatu na jih. Není to typický all-in gigant, ale pláž, bazén na místě a i pivko si dáte 😀
Díky zatiaľ za oba tipy, pozriem sa na to bližšie.
Ten Sifawy Boutique Hotel mi príde na prvý pohľad sympatickejší ako nejaký AIrezort, ale má aj nejakú schopnú pláž?
No já ti nevím. V popisu hotelu se píše o soukromé pláži a na fotkách je i vidět. Co si představuješ pod pojmem schopná pláž? 😀
Já ti vlastne ani nevím Karle co je schopné :) Niektoré recenzie sú tam ohľadom pláže dosť negatívne (s tým, že je tam ale fajn bazén), tak sa pýtam niekoho, kto tam reálne bol. Proste ak to vyberiem na tie posledné 2-3 dni, nech neskončíme niekde pri bazéne...
No já bych to uzavřel s tím, že do Ománu se cestuje za něčím jiným než je moře. Na moře jsou jiné země, nebo minimálně jiná místa v Ománu než je okolí Muscatu. Na tom resortu bych si považoval spíš toho piva 😀
Ale v poriadku, ja tam nejdem primárne kvôli moru, ale kvôli krajine. Myslím že som to dosť jasne v prvej otázke napísal.
Len proste posledných pár dní chcem oddychových pri mori, tak som sa pýtal na nejaký tip v relatívnej blízkosti letiska a potom konkrétne na pláž. Fakt tam primárne kvôli moru nejdem, ani nevidím zmysel riešiť v diskusii, ktorá destinácia je ohľadom mora lepšia/horšia ako okolie Muscatu.
PS: medzičasom som si pozrel cestopis od Dovolenkář Honza, fotky pláže tam sú, zdá sa v pohode, to mi vcelku stačí.
Pláž je tam podle mě pěkná a byla dost klidná, jen odpo jsme měli docela odliv. Z hotelu je to kousek pěšky areálem. Kdyžtak je tam příjemný bazén přímo v hotelu a druhý je u pláže v The Bank Beach Club. Jinak západní plavky nejsou samo problém.
Měli jsme to taky jako relax na poslední dny před odletem, sever Ománu není zrovna cílovka pro typickou plážovou dovolenou.