Japonské seppuku
Ahoj všem.
Chystáme japonskou sappuku a chtěl bych znát váš názor. Klasicky se to zvrtlo z nevinného odletu do Jižní Korei na 14 dnů na necelých 9 dnů v Japonsku. "Za pár stovek do Japonska" klasicky za několik tisíců a více přeletů. Koreu máme jakžtakž prochozenou, proto tam nepotřebujeme trávit tolik času. Důvody proč původně 14 dnů v JK neřešme. Několik let nás láká nejvíce Japonsko, proto to je asi ideální se tam otočit, ale...Zatím to máme takto rozhozené. Je to dobrodružství, ale i celkem stresující to takhle plánovat. Nechcem se ani moc o jednu destinaci ochudit. Názory? Oranžové jsou přesuny, zelené celé dny v dané destinaci. Mezi Tokiem a Osakou přejedeme Shinkansenem. Odlety většinou kolem 8 ráno, krom Okinawa, ta je cca 12:40.
Jako guru rychlovýletů můžu říct, že to Japonsko je fakt z rychlíku. Těch zajímavějších míst je tam celá řada. Jestli chcete vidět jen ty, tak OK. Kjóto je ale straně roztahané a za den stihnete tak dva tři větší chrámy. Ósaka naopak je hodně do moderna a dva dny možná příliš mnoho. Na Okinawu jeden celý den fakt není mnoho...
No, já si v Japonsku nejradši půjčím obytný auto a jedu mimo turistická místa, ale na to nemáš čas a taky v prosinci bude chladno.
Místo jednoho dne v Ósace jeď radši do Nary, ta stojí za vidění. Osobně moc nemusím Kjóto, strašně moc turistů.
Na tu Okinawu rovnou zapomeň. Jen vymotat se autem z Nahy je ve špičce na 2 hodiny. To nejzajímavější navíc začíná až zhruba od půlky ostrova dál na sever, kde teprve končí ta nejhustější zástavba. Za den stihneš maximálně ten hrad Shuri a vojenský památník. Já strávil na Okinawě 6 dní s půjčeným autem a i tak jsem to bral dost z rychlíku. Navíc letět z Osaky do Soulu přes Okinawu je zajížďka jako prase. Pokud jde o co nejlevnější přesun z Osaky do Koreji, tak se létá za pár korun do Busanu a pak to vzít KTX do Soulu klidně se zastávkou v Gyeongju.
Na Osaku bych nechal jeden den a ten ušetřený den bych dal na Kyoto. Soul na 3 dny, pokud tvrdíš že jsi tam už byl, vypadá taky divně ale budiž, dají se najít méně profláklé místa.
Samozřejmě že na takovou zemi jako je Japonsko jsou ideální 3 týdny, ale jak jsem psal výš, klasicky se to zvrhlo. Díky za tipy, tu Okinawu tedy nejspíš vynecháme a rozdělíme to kolem Tokia a Osaky. Přelet Osaka/Pusan nedává v ty naše termíny smysl. Do Soulu se dostaneme za podstatně méně napřímo. Klidně uvítám další tipy.