NP Yellowstone - Roadtrip
Ahoj, kdyby se někdo přidal k diskuzi a dal mi pár tipů, budu rád.
Asi začnu tím, kolik dní je vhodné si vyhradit na NP Yellowstone?
Druhá věc je, odkud bude lepší do parku vyrazit? Z Seattlu, nebo Salt Lake City? Chtěl bych zvládnout jak Yellowstone tak NP Glacier v Montaně. To jsou jediné dva hlavní cíle, které bych při tomto "roadtripu" chtěl zvládnout. Zbytek cesty je v klidu poznávat okolí Montany atd.. Mohu tedy poprosit, zda jste někdo nejel něco podobného? Případně budu rád za tipy, kde se cestou ještě stavit? Nějaký návrh na roadtrip ze Salt Lake nebo Seattlu? Děkuju
Tohle je otázka jako kolik dní na Krkonoše - záleží na tom, co vše tam chceš vidět a co vše tam chceš dělat. Koukni na stránky parku - je tam doporučení, koukni na cestopisy a zařiď se podle toho. Rozumné minimum jsou cca 3 dny. Ale najdeš informace, že ani 14 dní nestačí.
Počítej s tím, že Yellowstone je docela drahá záležitost, zejména co se týká ubytování, v rozumné vzdálenosti nic lowcost prakticky není.
V NP Yellowstone jsem byl 5 dní bez treků (se spaním ve stanu v kempech) a přišlo mi to optimální, abych si v poklidu užil to hlavní. Asi by se toto dalo zvládnout i za 4 dny, pokud bych víc spěchal a ráno brzo vyrážel.
Měl jsem auto na 15 dní ze Salt Lake City a projel jsem okruh přes Craters of the Moon NM a z Yellowstonu pak přes Grand Teton NP, Rocky Mountain NP (Trail Ridge Road), Garden of the Gods, Great Sand Dunes NP, Black Canyon of the Gunnison NP a Antelope Island v Salt Lake. Montana mě nelákala, protože jsem pokračoval ve Skalistých horách v Kanadě. Fotky mám v poslední třetině tohoto alba: https://eu.zonerama.com/liborste...um/5610203
V NP Yellowstone jsme byli 4 dny stihli vše hlavní, ale bylo to našlapané jak píše Libor. Letěli jsme do Denveru - okolí Denveru - Rocky Mountain NP - Yellowstone NP - Grand Teton NP (2 dny, ale tam je to klidně na 3-4 dny) - Park City - Salt Lake City a pak dále na jih Utahu do NP a zpět do Denveru přes Mesa Verde a Great Sand Dunes NP.
za me mohu poradit NP Glacier protoze jsem tam 7 mesicu zil..na ten bych si nechal okolo tydne...samozrejme jde i vice..ale hlavni stezky myslim okolo 5 - 7 dnu.
Pokud chcete stihnout Yellowstone i Glacier NP, tak vhodné výchozí letiště je Calgary v Kanadě.
Vzhledem k tomu že chci jet taky někdy okruh který zahrnuje Glacier i Yellowstone se zeptám.. ohledně Calgary..jak je to pak s pujcenym autem a přejezdem hranic?původně jsem to chtěl že Seatllu a nad Kanadou jsem vůbec nepřemýšlel.. :)
Bez problémů*
*Samozřejmě je nutné přečíst si podmínky té které půjčovny, ale přejezdy mezi USA/Kanadou jsou obvykle možné.
My jsme jako výchozí město měli Billings. Tam jsme přelétali ze Seattle, na billingském letišti měli rezervované auto a odtud pokračovali přes NP Yellowstone, Salt Lake City a směr Kalifornie.
Zkusil bych hledat tímto směrem - půjčit auto na jihu v SLC a vrátit někde na severu nebo naopak. Na severu vzhledem k vašim dvoum cílům létají vnitrostátní linky i do Great Falls, Heleny nebo Spokane.
To nedává smysl. Pokud neřešíte výpalné za jednosměrný pronájem, tak to rovnou můžete doletět až na místo , tj. do Bozemanu, Missouly nebo Pocatella a objet Glacier + Yellowstone (+ Grand Teton) nejkratším možným okruhem.
Jednosmerný prenájom nemusí byť vždy drahý, najnižší poplatok som platil 100 USD v Avise vo Filadalfii,, pobočka Avisu o pár ulíc ďalej si pýtala 1100 USD. Ak sa mu to hodí do itineráru, môže vyskúšať, či nebude mať šťastie.
Pred 11 rokmi sme brali auto v El Pase (Texas) a vracali ho v Rapid City (Južná Dakota). Výšku poplatku si nepamätám ale určite to nebolo viac ako 500 USD