Z Floridy na Bahamy
Ahoj, zajimalo by mne, zda nekdo absolvoval jednodenni cestu trajektem z Floridy na Bahamy? Premyslime, ze znovu bysme Floridu navstivili a ozvlastnili si ji touhle navstevou. Dekuju moc za odpovedi :)
Ahoj, přesně tento výlet jsem před pár lety uskutečnila. V mém hotelu v Miami - Sunny Isles, jsem si u chlapíka, který prodával různé výlety, zakoupila. Byly jsme s kamarádkou. Cenu už si nepamatuji. Ráno pro nás přijel autobus, dovezl nás do Fort Lauderdale do přístavu Port Everglades, kde jsme se nalodily. Plavba na Grand Bahama trvala asi 2-3 hodiny, přesně už nevím. Loď je velice pohodlná, spousta místa k sezení i k stání, možnost nákupu občerstvení. Vylodili jsme se v přístavu Freeport, kde na nás čekal průvodce, nasedli jsme do autobusu a odvezl nás k Port Lucaya Marketplace, kde jsme vystoupili a měli volno asi 5 hodin. Dalo se jít k hotelu Lighthouse na jejich pláž a tam se koupat. My jsme sice s sebou měly plavky, ale nakonec jsme daly přednost prohlídce okolí a hlavně toho obrovského tržiště, kde byly různé obchůdky a restaurace. Ve stanovený čas pro nás přijel autobus, zavezl nás do přístavu Freeport a nalodili jsme se na cestu zpět. Po vystoupení z lodi v přístavu Port Everglades nás čekala pasová a celní prohlídka, jako když přijíždíte do USA z jiné země. Bahamy patří pod UK, takže hlavně nezapomeňte mít s sebou pas, jinak by vás zpět nepustili. Poté nás autobus rozvezl zpět k našim hotelům. My jsme dorazily do našeho hotelu chvilku před půlnocí. Rozhodně se nám výlet líbil, již dlouho jsme se chtěly podívat na Bahamy, takže takto aspoň na den. Napsala jsem o tomto výletu tripreport na airways.cz, chtěla jsem sem dát odkaz, ale bohužel je tam zrovna v tento moment nějaký problém, na stránku se nedá dostat. Zkusím to později a kdyžtak to sem ještě dodám. Nebo mi pak napište SZ.
Ještě jsem si vzpomněla, že loď patřila společnosti Balearia Caribbean. https://www.baleariacaribbean.com/en
Jee, moc dekuji za odpoved 😍 Koukam, ze jsou dve mista, kam se trajektem na Bahamy vydat - Grand Bahamas a Bimini. Podle ceho jste volila misto? Ktery ostrov je hezci?
Asi jsem místo nevolila, agent, který výlety prodával, nabídl pouze tuto možnost. A jelikož jsem Bahamy neznala vůbec, bylo mi to jedno. Ale když se podíváte na stránky té lodní společnosti, tak si to můžete koupit bez agenta, na vlastní pěst. My tam s kamarádkou tehdy neměly auto, takže nám vyhovovalo mít vše v ceně. Musely bychom si zajistit dopravu od hotelu na Sunny Isles do Fort Lauderdale, pak zajistit dopravu z přístavu na Bahamách a to samé pak při cestě zpět do hotelu.
Jan Vidím: Bahamy pod UK vyloženě nepatří, mají od roku 1973 nezávislost, ovšem stále mají jako krále Karla III., všude vidíte britské poštovní schránky, britské červené telefonní budky, ceny na trhu jsou v librách a když jsem si tam tehdy koupila pohled a známku, tak na známce byla královna Alžběta.
Tak dnes už je opět forum na airways přístupné, čili mohu vložit odkaz na můj tehdejší příspěvek. Ovšem jak to čtu, tak vidím, že jsem si to pamatovala celkem dobře, když jsem to sem popisovala. No ale přesto, zde je originál: https://forum.airways.cz/viewtop...10#p187310