Japonsko
Dovolím si tvrdit, že Tokio je přímo jedním ze symbolů Japonska. BTW kdo si přečte něco o 2. světové válce, ten rychle pochopí, proč v některých japonských městech nenajde "bomba památku". 😉
Abych tady neopakoval už zmíněné a nepřidával k tomu ještě sáhodlouhý seznam dalších zajímavostí, řeknu jen, že kdo hledá, ten najde (něco, co ho zaujme). Výběr je veliký.
Já se Tokiu dlouho vyhýbal, protože nemám rád velký města. Až když jsem byl v Japonsku počtvrtý, tak jsem se překonal a zůstal tam 3 noci a překvapivě mě to bavilo. Je tam hodně toho co vidět a zažít. Každý si najde to svoje. Tokio mám rozhodně radši než Kjóto, který je na mě až moc turistický. V Tokiu se cizinci líp ztratí.
My sme boli 5 dní iba v Tokiu a zvládol by som tam aj viacej... každému sa páči asi niečo iné a všetky vyššie spomínané miesta stoja za návštevu, za mňa bolo ešte jedno z top miest Tsukiji fish market..
Mıchal napsal(a):Ale jo. Akihabara, Asakusa, Tokyo Tower, zoo s pandami, Shibuya určitě za to stojí.
ZOO s pandama? Platí tě Pů? :-(
Používat zvířata jako politickou propagandu a zavírat je do kriminálů mi nepřijde jako "za to stojí"....
V Tokyu se mi nejvíc líbilo na ne úplně profláklých místech, jako třeba vyhlídka v nejvyšším patře radnice, nebo některý míň známý temples..."bomba památky" většinou vzaly bomby. Cestou na sever (nebo short trip z Narity) pak třeba Ushiku Daibutsu...
Pomůže atlas obscura nebo wikivoyage.
Záleží co chceš vidět - já osobně bych ti doporučil vedle Tokia z něj taky vyrazit do nedaleké oblasti Hakone - takové japonské Švýcarsko. Vlakem jsi tam za hodinu a hned jako by jsi byl v jiném Japonsku.
A nebo Enošimu - z Tokija za hodinu vlakem a jsi hned v krásném surfařeském městečku, kde jezdí tramvaj "vzhůru nohama". hned vedle je pak chrám s největším bronzovým Budhou.