Koupil jsem letenky do Japonska - přílet Osaka,odlet Tokio,jen 8 dní......hrubý plán je ihned přesun do Kyota - nebo se vyplatí vyhradit alespoň jeden den na Osaku? ...z Kyota pak do Tokia - nějaká zajímavost na trase,která stojí za zastávku ? .

Japonsko

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Dovolím si tvrdit, že Tokio je přímo jedním ze symbolů Japonska. BTW kdo si přečte něco o 2. světové válce, ten rychle pochopí, proč v některých japonských městech nenajde "bomba památku". 😉

Abych tady neopakoval už zmíněné a nepřidával k tomu ještě sáhodlouhý seznam dalších zajímavostí, řeknu jen, že kdo hledá, ten najde (něco, co ho zaujme). Výběr je veliký.

0 Citovat

Já se Tokiu dlouho vyhýbal, protože nemám rád velký města. Až když jsem byl v Japonsku počtvrtý, tak jsem se překonal a zůstal tam 3 noci a překvapivě mě to bavilo. Je tam hodně toho co vidět a zažít. Každý si najde to svoje. Tokio mám rozhodně radši než Kjóto, který je na mě až moc turistický. V Tokiu se cizinci líp ztratí.

1 Citovat

My sme boli 5 dní iba v Tokiu a zvládol by som tam aj viacej... každému sa páči asi niečo iné a všetky vyššie spomínané miesta stoja za návštevu, za mňa bolo ešte jedno z top miest Tsukiji fish market..

1 Citovat

Mıchal napsal(a):

Ale jo. Akihabara, Asakusa, Tokyo Tower, zoo s pandami, Shibuya určitě za to stojí.

ZOO s pandama? Platí tě Pů? :-(

Používat zvířata jako politickou propagandu a zavírat je do kriminálů mi nepřijde jako "za to stojí"....

V Tokyu se mi nejvíc líbilo na ne úplně profláklých místech, jako třeba vyhlídka v nejvyšším patře radnice, nebo některý míň známý temples..."bomba památky" většinou vzaly bomby. Cestou na sever (nebo short trip z Narity) pak třeba Ushiku Daibutsu...

Pomůže atlas obscura nebo wikivoyage.

1 Citovat

Záleží co chceš vidět - já osobně bych ti doporučil vedle Tokia z něj taky vyrazit do nedaleké oblasti Hakone - takové japonské Švýcarsko. Vlakem jsi tam za hodinu a hned jako by jsi byl v jiném Japonsku.

0 Citovat

A nebo Enošimu - z Tokija za hodinu vlakem a jsi hned v krásném surfařeském městečku, kde jezdí tramvaj "vzhůru nohama". hned vedle je pak chrám s největším bronzovým Budhou. 

0