Kapverdy
Zdravím, nějaké zkušenosti s CK ?
Chceme ve dvou, říjen, z Bratislavy ideál... také zvažuji zda Sal nebo Boa Vista?
Díky
My byli v Royal Decameron na Boa Vistě a jen díky tomu, že jsem měl spoustu mimoturistických aktivit jsem dovolenou přežil Pokud ti nevadí chladný a rozbouřený oceán v kterém se moc nevykoupeš a větrné počasí tak budeš spokojen. Kapverdy jsou takovou divnou písčitou plackou uprostřed ničeho a nic moc ani nenabídnou.
Na Boa Viste mám statistiku, že zhruba jednou za týden je oceán na koupání :-) Lepší je v tomto ohledu Sal - Santa Maria nebo umělá pláž a Salu u hotelu Melia Tortuga
Ahoj, chceme si teď vyrazit za flákací dovolenou u moře. Sal nebo Boa Vista? Jinam na Kapverdy bohužel české CK nelétají. Kromě plavání bych se někam i prošel na výlet, ale tyto dva ostrovy vypadají jako placky.
Sal má nejturističtejší letovisko Santa Maria, dále je tam turistická Murdeira, dále hlavní městečko Espargos a vesnice Palmeira s ferry přístavem. Dále ty jejich atrakce jako salina v Pedra de Lume, žraločí zátoka, blue eye (Buracona), hřbitov mušlí.
Boa Vista trošičku méně turistická, hotely jsou jen v hlavním městečku Sal Rei, a pak ještě na dvou samotách u letiště a na jihu. Dále je tam dalších sedm vesnic, jakoby poušť Viana, kapverdská Route 66, a vůbec mírně autentičtější kapverdská atmosféra než na Salu.
(Radši mám Boa Vistu, melancholii ostrova Maio, a super ostrov Santiago s plážemi, horami i kapverdsko-africkým vibem včetně historie. Další ostrovy osobně neznám.)