Booking.com - chybná cena
No nam takhle chteli po 6 tydnech od uzavreni smlouvy zvednout cenu za ubytovani (Dertour) a po par emailech s pravnickou retorikou nechali na puvodni cene (cca o 40% chteli vic nebo zrusit).
To Libor S.: Ten tarif ale nebyl na první pohled chybový - ve stejné lokalitě bylo nabízeno ubytování se srovnatelnou cenou za poskytované služby, jen ne tak pěkné. Pronajímatelem je agentura sdružující desítky majitelů, nikoli jeden soukromník, který se chudák omylem uklepl o desetinnou čárku... A pokud mi oni mohou skrze booking nabídnout cenu, za kterou jsou ochotni mi ubytování pronajmout, proč já bych nemohla nabídnout cenu, kterou jsem ochotná zaplatit. Já to vnímám jako snahu se domluvit. Vlastně mi jde asi hlavně o jakýkoli vstřícný krok z jejich strany, a ne we're sorry, jak mi napsali...
Ahojte, řeším aktuálně jednu situaci s bookingem. Hledala jsem si ubytování na Santorini a vyskočila mi tam parádní nabídka na vilu u moře za cca 170€ na 4 noci. Samozřejmě jsem zabookovala a musela jsem zaplatit 90€ při rezervaci. Ráno mi přišla od ubytovaní zprava, že nastala chyba v ceně a požadují minimálně 400€. Kdyby se mi to nezdálo, tak mám napsat na podporu bookingu a domluvit se s nimi. To jsem udělala a čekám teď na konečný verdikt. Napsali mi, že situaci s majitelem řeší.
Já jsm samozřejmě napsala, že mě to nezajímá. Cena byla jasně daná, tak si to má hlídat buď booking nebo majitel. Tak jsem velmi zvědavá, jak to dopadne. Co myslíte vy?
Jj, to uz se mi stalo. Bud zrusi rezervaci, omluvi se a tim to hasne anebo nabidnou ubytovani v te cenove relaci jako nahradni, coz ale vetsinou me se nelibilo, tak jsem si resila neco jinyho.
merlinkajukinka napsal(a):Ahojte, řeším aktuálně jednu situaci s bookingem. Hledala jsem si ubytování na Santorini a vyskočila mi tam parádní nabídka na vilu u moře za cca 170€ na 4 noci.
Ma vila i web? Jaka je tam cena?
Pokud je to jen pres booking, tak ti to neuznaji, smula. Doplatis, nebo nebydlis. A na vraceni penez ma booking cca 14 dnu, pokud se nemylim😁
Vila web nemá, rezervace se daji udělat jen přes booking :)
ještě nemám od bookingu stanovisko, tak pořád čekám. Bohužel si taky myslím, že se to nijak nevyřeší.
Před 11 měsíci jsem tady popisovala podobnou zkušenost. Myslím, že asi neuspěješ, zvlášť když ten chybový tarif oznámili praktiky ihned. Mně až po několika týdnech, a to už jsem měla koupených 8 letenek... Nicméně - někdy je všechno zlé pro něco dobré: nakonec jsem v rámci Black friday koupila místo tohohle apartmánu na sídlišti 4* hotel all in přímo u moře za pakatel (ve srovnání s běžnou cenou). Kdyby mi to booking nezrušil (peníze tedy vrátili rychle), tak bych to neudělala. I z toho důvodu jsem to nakonec přestala řešit, ale myslím, že by mě to stálo akorát čas a nervy. Každopádně držím palce a jsem zvědavá na výsledek...
merlinkajukinka napsal(a):Já jsm samozřejmě napsala, že mě to nezajímá. Cena byla jasně daná, tak si to má hlídat buď booking nebo majitel. Tak jsem velmi zvědavá, jak to dopadne. Co myslíte vy?
Tohle je něco úplně jiného než chybné tarify u leteckých společností ,kde bývá naděje 50/50.
A jak to dopadne ? Na 99,99% tak ,že buď budete muset doplatit požadovanou částku nebo vám rezervaci sami stornují.
Nečekejte na maily a zavolejte tam. Rezervaci mi sice zrušili, ale skrz booking peněženku nabídli asi o 30% vyšší částku na další nové ubytování což jsem přijal. Řešeno rok zpět.
Dobrý den, mám čerstvou zkušenost s tím, že jsem rezervoval ubytování u moře na příští léto přes booking.com . Ubytování mi bylo po pár dnech zrušeno, z technických důvodů (cena byla samozřejmě nízká, zřejmě prostě někde chyba). Dostal jsem omluvu emailem jak od poskytovatele ubytování tak od bookingu. Booking mi navíc navrhl , že si mohu vybrat jiné ubytovani v daném termínu a doplatí mi rozdíl vb ceně až do výše trojnasobku původní ceny ubytování, což mi přišlo dost divné. Na dotaz jak to, že mi nabízí tak vysokou kompenzaci mi bylo napsáno, že v daném termínu a s požadavky, které jsem měl nastaveny jsou takové ceny za jiná ubytování normální. Háček je v tom, že musím ubytování využít, zaplatit plnou cenu, tedy 3x tolik než bylo moje původní ubytování a booking mi 2/3 z ceny vrátí zpět. Mám ale strach platit 3x více, aby pak nějak neotocili. Je možné, že se takto booking chová a davá takto velkou kompenzaci?
Musíš si zvážit, jestli to 3x tolik je normální cena. Jestli to předtím byla evidentní chyba, tak možná cena odpovídá realitě. Takže to vlastně není cena 3x tolik ;) Na kompenzaci bych v tomto případě moc nevěřila, neboť není co kompenzovat :) Ale kdyby to klaplo, tak to by byl deal :)