Athény
Cez deň 20-25, v noci okolo 15, a stále sa dá kúpať v mori. Výhodou je menší počet turistov oproti letu.
Platí 3denní jízdenka 72 hodin od označení nebo při příletu v sobotu a odletu v úterý potřebujeme řešit další lístky?
ja som v Atenach bol minuly november, pocasie nic moc, tak ma to nejak neoslovilo. Hlavne keby tam nebolo par tych antickych pamiatok a kopec s peknou vyhliadkou, tak ani neviem co ma tak zaujalo. Kerkyra, alebo teda Corfu city ma zase znechutilo cenami a kopcom turistov (po prichode z kludneho Albanska). No a Solun som absolvoval pred 2 dnami ... mini Ateny = mega hlucne, spinave, Biela veza je historicka pamiatka taka, ze keby bola niekde inde, ani si ju nevsimnem A hlavne spolu s Korfu ma dojali tie ich niekolkokilometrove promenady bez plaze..takze jedine na Chalkidiki, alebo na Pereia, kde nas cakala v piesku pouzita vlozka:D Grecku chcem dat este sancu, ale teda mesta to urcite uz nebudu.
Ale pravda, koho bavi Antika, tak Ateny velmi fajn:) Ale zial mna moc nie.
Ta Akropole je nejak hodne v leseni? planuji se tam za mesic podivat ale trosku me to info o leseni odrazuje..nema nekdo aktualni foto prosim?
na tom kopci neni len Akropola. Je tam toho viacej ..a brutal vyhlad. Ako neries lesenie... zajtra nieco pozriem, dnes som do vecera v praci. bolo som tam j juni teraz
Jestli chcete vidět Akropoli bez lešení, tak to musíte počkat ještě tak 10 - 20 let. Probíhají tam komplexní práce už více než deset let a probíhat budou dál. Jen se to vždycky posune.
Byl jsem tam na konci minulého roku a můžu říct, že to vůbec nevadilo. A ty opravené části jsou úžasné (nejenom opravené).
Ahoj,
byl letos už někdo v Athénách? Četl jsem, že se navýšila cena vstupného (u kombinovaného vstupného z 12e na 30e), ale někde sem četl, že studenti mají na Akropoli vstup zdarma. Může to někdo potvrdit? :D
Letos jsem tam sice nebyl, ale loni jo a letos mne dovolená v Aténách čeká zase a na isica byl vstup na všechny památky + muzea doopravdy zdarma a tak teda doufám, že to platí pořád :D
A myslíš ze projde, když jim ukážu jen "naší" studentskou kartu? Řeší to nějak? Isica nemám
Řeší, chtějí vidět ISIC. Pokud máš a jsi student ze členské země EU, jak bylo řečeno výše, máš vstupy na všechny památky zdarma.
Ahoj, tak pokud by se někomu hodilo tak na vstupy stačila studentská karta z univerzity (+občanka), všechny vstupy byly zadarmo, měl sem případně i ISIC, ale nikde ho nevyžadovali ba naopak, když sem ho poprvé ukázal tak mi řekli, že ho vidět nechtějí. Jinak sleva pro studenty i je z letiště a na letiště jak na metro, tak bus vždy 50 procent sleva.
Pláž jsme využili Kalamaki o které se tu píše, jede tam tramvaj č. 5 ze zastávky Syntagma, cesta na pláž cca 35 min.
Ahoj, chystám se na víkend do Athén. Chtěla bych se zeptat, kde zakoupit to vtupné, které platí na více míst se vstupem do Akropolis. Přímo na Acropolis u vstupu nebo se to dá zakoupit předem na internetu??
Prosím o radu jak nejlevněji na letenky do Athén nebo na Peloponés. Bydlím v Praze, ale dotud snad nic nelétá. Ráda bych přímý let... Díky.
Ahoj,
chystáme se do Athén. Nevíte někdo aktuální ceny MHD (autobusy, trolejbusy, metro). Zda lze koupit vícedenní jízdenka nebo nějaká karta?
Díky