Léto 2016
Ahoj,
vím, že nikdo nemáme křišťálovou kouli ale přesto, chtěl bych slyšet Váš názor/zamyšlení kam se vydat v létě 2016 k moři. Díky přílivu uprchlíků, který se dá opět předpovídat a celkové geopolitické situaci bude výběr dost zúžený.
Osobně si myslím, že destinace jako Turecko, Egypt, Tunis jsou z bezpečnostního hlediska a subjektivního pocitu pasé. (Naštěstí mě arabské země nikdy netáhly ) Jasně, ta šance, že se něco odehraje je myslím celkem nízká, je to asi spíš můj subjektivní pocit, kdy nechci být v blízkosti/podporovat/procházet památky těchto etnik.
Kam jezdím pravidelně je Řecko. Nyní opravdu nevím, zdali se do Řecka vydat i v tomto roce. Co si myslíte o nadcházející situaci v Řecku? Podle mě se z Řecka, bohužel může vyklubat Černý Petr a situace na některých místech může být horší než někde v arábii...
Domnívám se Jónské ostrovy by tohoto dění mohli být ušetřeny, co myslíte? Jeví se mi jako ideální letovisko - na okraji...
Nevím co Kréta? Ta by vzhledem ke své velikosti mohla být také bezpečná.
Nejvíce průserové se mi jeví ostrovy Kos, Lesbos a myslím, že se k nim přidá i Rhodos.
Pak již pro mě méně zajímavé letoviska (tím nechci říct, že špatné to určitě ne!)
Itálie?
Francie?
Španělsko?
Portugalsko? - Tam bude asi taky dost klid ne?
No celkově si myslím, že se na trhu vzhledem k tomu, že mnoho známých a lidí z diskuzí plánují dovolenou zase pro jednou v ČR (taky o tom uvažuji, přece jen je tu v létě taky krásně), otevřou dvířka a lze čekat zajímavé LM. Chci být případně připraven a vědět - tady ne a tady případně jo
Také chci znát Vaše názory! Víc hlav víc ví..
Tak ja mam na jul vikend v Gdansku, takze ak sa pocasie zadari, bude sa kupat tam
A planujeme vlakom do Odessy, tam som bol uz 2x, naposledy minule leto a more velmi fajn.
Ahoj,
všichni tady řešíme vzdálené lokality vč. mě.
Kde najít dobrý zdroj informací o lokalitách a doporučených ubytováních v rámci ČR, SR, popř. Rakouska?
Občas je také potřeba objevit krásy blízkých destinací.
Já osobně byl na Krétě v době kdy už bylo Řecko plné uprchlíků a neviděl jsem tam jediný náznak toho, že by něco museli řešit..i místní mi říkali, že jich se ty problémy naštěstí netýkají Prostě Kréta je od toho všeho celkem daleko a celkově tam mají ''vlastní svět''...plánuji se tam letos vrátit
Sardinie či Korsika by také nemusela být špatná volba Jónské ostrovy by měly být taky v pohodě díky celkem dobré poloze...
Portugalsko bude taky dobrý ale díky oceánu je tam už studenější voda a občas tam dost fouká no...stejně tak Kanáry Ještě mě napadla Madeira ale tam není zase moc pláží...
pastroman
Muslimská země přes kterou proudí davy imigrantů, v případě nějaké eskalace tohoto problému a války v Syrii, případně s nárůstém problémů s imigranty (kdyby je Řecko potápělo nebo vracelo) si nejsem jist postojem Turecké vlády v čele s Receptem a postojem tureckého lidu. Ataturk se musí v hrobě obracet, když vidí dnešní vládu. Netřeba připomínat staré křivdy proti Kurdům a např. Arménskou genocidu. Vím, je to mnoho let ALE. Národní identitu to poznamená => ani si to nepřiznají plus jejich víra.. Tyto všechny faktory, ať již méně či více objektivní mi na Turecku nepřijdou atraktivní, takže pro léto 2016 Turecko u mě ne. (i přes to, že se dají očekávat zajímavé LM)
Řecké ostrovy určitě ne tam to bude všelijaké
Turecka bych se vůbec nebál jižní plážová letoviska žijí svůj vlastní klidný život navrch výborný poměr cena/výkon u 4-5* hotelů
Portugalsko jako plážová destinace určitě ne,vítr a studený oceán
Španělsko spíš ostrovy Menorca,Ibiza
a nebo taková Malta ..
No ja bych si letos nelajsnul asi zadnou vychodni zemi - jsem velky priznivce Turecka ale nakonec jsem po dlouhe uvaze zamitl ty libove letenky s Pegasem.. Zatim mam v planu autem do Aten - pucit auto - a vyrazim smer ostrovy na zapadni strane Recka - urcite bych si nedal ty vychodni (souhlas ze tam to bude vselijake, pres leto to bude urcite masakr) - nicmene takove Korfu / Lefkada doufam bude ok..
Uprimne uz vzhledem k dnesnimu pecka ubytku (a bezpecnostni situaci v Evrope) uz u nas doma probehl navrh, ze letni dovcu budeme letos travit v NYC - akorat me na posledni chvili odradila cena letenek (19k / os fakt za economy nedam)
Tak to vidíme dost podobně... V plánu mám právě taky Lefkádu - na motorce.. Vypadá to, že tam bude větší přetlak lidí, než je obvyklé..
Jako zadní vrátka vidím pobřeží Bulharska, pobřeží a vnitrozemí Ukrajiny - spojit Karpaty, Banát, s pobytem u moře. To by také nemuselo být špatné
já to mám (zatím) vymyšlený jinak: Užiju si léto doma na zahradě u piva a grilovaček a někdy začátkem zimy vytáhneme děti na týden ze školy a zaletíme prohřát kosti do Dubaje.
Jestli chcete zažít naprostou oázu klidu, jeďte na ostrov Hydra, poblíž i velice pěkný Spetses.
Hydra je jediný ostrov, kde doposud nefunguje motorizovaná doprava, jezdí se jen na oslech Je to romantika největší, věř te mi
Z Atén stačí zajet do Pirea, hupsnout na přímý trajekt a za 2,5 hodiny jste tam https://hellenicseaways.gr/en/
Když vezmu v úvahu, že jsou z Bratislavy do Athén pořád šměšně levné letenky, tak máte základ krásné dovolené.