Nákupy v New Yorku
Ak by ste sa niekedy pohybovali po Queense a chceli by ste nakupovat, odporucam trojuholnik okolo metra Woodhaven Blvd.
http://goo.gl/maps/xWfXN
V okruhu 5 minut pesi sa nachadzaju tri mally, ktore obsiahnu asi vsetko - Queens Center, Queens Plaza a Rego Park.
Inak neviem co vsetci maju s Hollister - mne osobne sa zda ze to nosia presne tie typy ludi co pred par rokmi Ed Hardy
Taky se mi nelíbí že je to hrabárna, ale vždy mi to vyšlo lépe než outlety... hned bych se vrátil na miami beach
no jo no, tady jseš ale s hollisterem za pána, a mě osobně se hrozně líbí ten styl jakej vyráběj, akorát tady ty ceny nejsou uplně nejnižší pro studenta
Já se přiznám, že jsem o té značce do okamžiku, než jste ji zmínili v téhle diskuzi, v životě neslyšel. Asi už jsem moc starý.
Pokud dovolíte,tak bych se rád vložil do této diskuze.Odjíždíme s manželkou a kamarády koncem ledna do NY a to prvně!!!Bydlet budem 325 West 33rd Street,je to kousek od Penn Station.Co se týká nakupování,tak jsem pochopil,že v "centru" se dá se štěstím nakoupit levně a jsou zde nejnovější kolekce a oproti tomu v Outletu v Jersey jsou starý kolekce,ale nízká cena je tutovka?Jedná se mě o značky Hilfinger,gues,kors a polo loren.To znamená,trička,mikiny,jeansy a kabelky.Dále bych se chtěl zeptat,jestli se dají v NY sehnat boty značky Cat.Mimo téma mám ještě dotaz k NHL.Vybral jsem termín,kdy hrají doma dvakrát Rangers a třikrát NJD a chci navštívit určitě zápas Rangers-MTL a NJD-PIT.Máte někdo zkušenost jestli koupit lístky na místě nebo raději už nyní po netu?Dík za info.
mám na NY 6 dní, takže mi jeden ztracený vůbec nevadí.. nejspíš se podívám i do Jersey..
takže se mi nejvíc vyplatí jet tam shuttlem o víkendu.. děkuju za info..
Ahoj, tak jsme byli minulý týden nakupovat v Jersey Gardens a nic moc...ceny jako v ČR, trika od 15 USD, boty od 30 USD a více...za mě nic moc..asi už podražili za ty 2 roky, co tu psal Dave. Tak GL..
Já jsem byl minulý týden taky v Jersey Garden. A já teda objevil spoustu triček za míň jak 15 dolarů. Přivezl jsem si 34 triček a průměrná cena jednoho byla kolem 10 dolarů. A i ceny dalšího oblečení byla mnohem lepší než v ČR. Jako příklad vezmu svetr od Tommy Hilfigera, kterej jsem koupil za v přepočtu 500 kč a u nás se prodává za 2700. Dál třeba jeany od CK za v přepočtu 1000 Kč... A o cenách třeba v Gap ani nemluvně. Tam odsud jsme měli metr dlouhou účetnku. Objevil jsem i Nike boty, který jsem v ČR kupoval za 2500 Kč a tam je měli za 50 dolarů. Takže Jersey Garden můžu vřele doporučit.
Jinak co se týká nákupů v NY:
Macy-opravdu obrovský obchoďák, kde dostanete 10% když ukážete pas. Z 8 pater jsou asi 3 pro chlapy. Ceny ušli, ale sortiment mě nezaujal. Sestře se tam moc nelíbilo a to je u ženský překvapivý Takže jsme tam byli jen asi 2 hodiny. Víc jsme nakoupili v obchodě Old Navy, kterej byl přes ulici.
T.J.Maxx a Marshall - První obchody v kterých jsme byli. Marshall mi přišel jak Kika v ČR. Ceny ušli, ale nic jsme nekoupili. T.J.Maxx za mě taky nic moc.
Century 21 - Tam jsme nakoupili dost. Asi 6 patrovej barák se spoustou věcí. Akorát u pokladen bylo dost narváno a člověk tam strávil hodně času.
Bohužel jsem se nedostal do B&H Photo , kde jsme plánoval koupi mobilu.
Kvůli nákupům se to teda moc nevyplatí letět přes půl zeměkoule a hlavně s váhovým omezením..Už jsou dobré akce i v Praze třeba v Palladiu sem koupil boty Adidas zlevněné ze 1599Kč na 499Kč!
V NYC jsem si toho nakoupil mega a to jsem tam byl ještě, když tam padal sníh, takže váhu jsem plejtval i na zimní oblečení, které jsem si přivezl. A 23kg mi nepřijde jako nějak extra omezující... A než si zaplatit lístek do Palladia za 32 Kč, radši letenku do NYC a lístek do JG!
P.S.: Vždy záleží... Někdy se tam prostě něco najde, stejně jako v TJ Maxx, či Century 21, je to o náhodě, ale pořád lepší jak české obchody
Jede tam snad někdo jen za nákupy? Nezapomeň na tu jedinečnou atmosféru, kdy pofrkáváš u burgera a coca cola ti už leze i nosem... Tohle prostě u nás zažít nechceš, ale tam to člověku přijde jako must-have..
Loni v březnu jsem si také moc nevybral. Nejvíc spokojený jsem vždy byl před vánoci - takový listopad/prosinec. To bylo z čeho vybírat a ceny paradoxně také ve výprodejích 50% off a na zlevněné ještě 70% + 10% za turistu..
Když jsem tam byl tak měli peněženky Tommy Hilfiger a Guess za $12,99, tak jsem trochu nakrmil Aukro
Ahoj, planuji do NY sluzebni cestu od soboty do stredy. Bohuzel vetsinu casu se budu pohybovat na Long Islandu (Melville). Rad bych tam i neco nakoupil, ale moc neverim tomu ze se dostanu do Jersey Gardens, coz je az u Newarku nemate nekdo nejaky tip na podobny obchodak na Long Islandu, idealne kousek od JFK?
Diky
Aktuálně: Maximálně doporučuju T. J. Maxx a Marshall's na rohu 18./19. ulice a 6. avenue (A. of the Americas). Je tam dostatek všeho ve spoustě velikostí (malé i velké) pro ženy, muže i děti, boty, kabelky, kosmetika... Dokonce jsme po několika "zastávkách" tady ani nejeli do Jersey Gardens, protože byl právě letní výprodej )) A do 100 dolarů se neplatí daň, tak si to kdyžtak rozdělte
Je tady nejaky expert na nakup elektroniky? Resim celkem zasadni otazku, jestli se opravdu vyplati nakup iPhone v USA nebo ne - mam moznost ho nechat koupit v New Jersey, Pensylvanii nebo New Yorku (vyplati se to nekde vic kvuli local taxes?) - pripadne ho muzu koupit osobne za mesic na Floride - zajima me jak je to se zarukou, SIM, lockem.. ?
Oficiálně je to jak píše Dave.. Neoficiálně to není až tak pravda.. Před rokem jsem kupoval iPhone 6 (myslím, že hned druhý den prodeje) s tím, že to prostě zkusím.. Sám prodejce mi řekl, že to sice všude je napsaný a že to mají i říkat, ale že to tak není a ať si ho koupim, dám si tam svojí "europe sim" a půjde to.. A když ne, tak ho vezme hned zpět za plnou cenu a dostanu jako omluvu dárek..
Tak jsem to zkusil, zaplatil jsem AT&T locked, pay-in-full, iPhone 6, vložil jsem nano-SIM VF-CZ a děkujíc prodejci jsem šťastný letěl domů..
Problém byl samozřejmě až s celníky v Praze, ale to já mám s každým policistou, revizorem, celníkem.. Prostě blbě vypadám.. Naštěstí jsem to ukecal..
Co se týká reklamace, tak nemusíš do Apple Store, v ČR je zastupují oficiální servnisní místa ať je iPhone koupený kdekoliv na světě - dobré zkušenosti mám s ceskyservis.cz - ověří SN na https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do a při sebemenší hlouposti mění kus za kus..
Rozdíl je tedy pouze v tom druhém roce, který z US nepřivezeš a dle vysvětlení prodejce (jestli jsem ho tehdy dobře pochopil), tak nemá cenu kupovat AppleCare+, protože ten se opravdu vztahuje jen tam, kde jsou Apple Store, takže zbytečné za to připlácet.
No a co se týká taxes, tak to si ověř přímo na apple.com, kde při vložení iphone do košíku zadej ZIP a ono ti to procento připočte (jen to chce vědět ty jednotlivý ZIP kódy ) Co si vybavuju, tak jsem chtěl přestupovat v Texasu, tam to myslím bylo bez daně (nebo se tam vrací daně turistům nebo tak něco), už si to nevybavuju, protože to nakonec nevyšlo..
Když vezeš po kusu elektroniky, nemají šanci ti něco dokázat.. Druhá věc je, když svou návštěvou zásobuješ celou vesnici