Složená záloha Kartou. Nevýhodné.
Zdravím,
myslím, že jste se stím už na rozdíl ode mne setkali, já ne.
Zaplatil jsem hotel, který jsem objednal přes booking na místě a hotově. Ale chtěli po mne zálohu, která byla 6krát vyšší než cena přespání.
Nedisponoval jsem takovou hotovostí a proto jsem uhradil zálohu kartou. (200E) ... peníze mi dle slibu vrátili, ale díky transakci v Eurech mě tato záloha stála 400Kč. ( 5600 odvod, 5200 příjem )
Mám se někde obrátit a mám vůbec nějakou šanci na kompenzaci ? ( banka nebo booking )
Předem píši, že si myslím, že to nemá cenu, jen se radší zeptám ...
DÍKY
To je celé nějaké divné.
Co to bylo za hotel když stál 30eur ale chtěli 200eur zálohu? To bych čekal tak snad u nějakého apartmánu určeného pro dlouhodobé pobyty...
I to, že si peníze stáhli a potom je vrátili je dost zvláětní. Většinou se to dělá pouze formou rezervace, která se následně zruší (takže fakticky k žádnému přesunu peněz nedojde). Takto to běžně funguje třeba u autopůjčoven.
Dost záleží, co má hotel napsáno v podmínkách. Pokud je tam jasně uvedeno, že se při příjezdu skládá záloha 200eur v hotovosti, tak je jen tvoje chyba, že jsi těch 200eur neměl a hote to vyřešil jak zrovna uměl (taky ti mohli těch 200eur dát při odjezdu 200eur v hotovosti a ještě si strhnout bankovní poplatky...). Pokud nikde nic o takové záloze uvedeno není, stálo by zato se obrátit minimálně na booking (třeba s tím udělají pořádek a dají nějaký kredit na další ubytování...). Dalo by se to určitě reklamovat i v bance (tvrdit, že hotel si měl udělat rezervaci ale drze si to stáhnul a pak vrátil), ale asi by mi tahanice s bankou za ty 4 stovky nestála...
Pošli nejlépe přímo odkaz na booking.
Koukl jsem na upozornění na booking a máš pravdu, pohlídali si to touto hláškou:
Upozorňujeme, že při příjezdu je třeba složit vratnou hotovostní zálohu ve výši 200 EUR na případné škody. Je-li check-out proveden mimo běžnou pracovní dobu, bude záloha vrácena bankovním převodem.
Prohlédl jsem si podmínky letmo a tomu jsem nevěnoval pozornost a proto jsem jim poskytl nouzově kartu ... takže asi nebudu v právu.
TZN: Asi ani booking nezakročí
Asi v právu byli - měl jsi složit 200eur "na dřevo". Taky tě mohli z hotelu vyhnat někde do bankomatu, takže by jsi ještě zaplatil za výběr...