Bergamo - Booking.com
Ahoj .,,pres booking .com rezervuju radu let k naproste spokojenosti a jiny vyhledavac na ubytovani nepouzivam ,,
vcera jsem se setkal ale s takovou zvlastni veci ,,,,
Potreboval jsem rezervovat ubytovani v Bergamu ,,nekolikrat uz jsem v tomto meste bydlel ,,takze zadny problem ale odlet dal mam v 6 rano tak jsem chtel neco u letiste ..bohuzel na me datum je to tam docela obsazene ale v 1 km vzdalednosti je nekolik moznosti ..vybral jsem jednu udelal rezervaci ale az pak jsem si vsimnul ze ,,
Ubytovatel vyzaduje platbu 5 dnu pred prijezdem ,,a zaroven muze blokovat urcitou castku na karte ,,, jako overeni ze je karta platebne vporadku...
S timhle jsem se jeste nikdy u booking,com nesetkal... ano platba predem za zvyhodnenou cenu to beru ..nebo stazeni castky v den prijezdu s karty ,,i kdyz na booking,com je volba na me jak chci platit
Nejak mi nesedi to zaplaceni 5 dnu pred prijezdem ani to blokovani penez ,,druha vec je jak to chteji praktikovat kdyz nebylo pozadovano zadani bezpecnostniho kodu karty...nehlede k tomu ze rezervaci mohu provest i platnou kartou na ktere ovsem nebudou zadne financni prostredky nebo tam nebude dostatecna castka na zaplaceni... reference ma ubytovani 8,5
Jakou mate zkusenost s timto ?
Už jsem to někde zahlídl, obecně do takových ubytování s těmito podmínkami nejdu. Zadání kódu pro autorizaci potřeba není, udělají to i bez něj. Pokud tam zadáš kartu na které nebudou peníze, tak se Ti taky může stát, že tam dorazíš a oni Ti řeknou, že rezervaci zrušili, protože se jim nepovedla udělat autorizace/platba - už se mi taky jednou stalo, kdy jsem zadal jinou kartu než běžně používám, neměl jsem tam peníze, přijeli jsme večer 4 do hotelu v Mnichově a na recepci mi oznámili, že rezervace byla zrušena, protože se jim nepovedlo ověřit dostatek prostředků.
No jeste zkusim pohledat jine ubytovani kdyz by nebyl ten odlet v 6 rano tak jsem si vybral ve meste je to z letiste 20 minut ale takhle jsem chtel blizko a s toho za 20 minut dojdu na letiste pesky
S tou autorizaci ci vlastne jakoukoliv manipulaci s prosredky na karte bez toho aniz by vedeli kod se mi to moc nezda ..to by pak kdekdo mohl jen opsat cislo karty a nacionale na ni a manipulovat s tim
Ale asi to nejak jde loni jsem mel ubytovani na Rhodosu kde se muselo pro klic jinam nez bylo ubytovani, ubytovali jsme se nic vlastne nechteli jen cisla pasu a nacionale a pri odjezdu kdyz jsem chtel jit platit tak jsem zjistil ze uz je zaplaceno aniz se me na cokoliv ptali tak to proste z uctu stahli.. ale tam meli kod...
Vetsinou se plati dneska pri prijezdu.. ponekud me tohle urazi kdyz jsem nekde tyden aby po me chteli jeste s kuframa v ruce aniz jsem vlastne videl pokoj penize .. nekde tedy ten pokoj ukazi ... starym dobrym zvykem byvalo platit az na konci pobytu ,, nakonec dopredu baksis nedostanou....
Je možný, že se mi to plete, protože někdy kód zadáváš, někdy ne a že preautoriaci můžou udělat jen s kódem. Každopádně, pokud se třeba neukážeš a oni chtějí naúčtovat platbu, tak to udělají i bez kódu jen s údaji o kartě a přes banku. Každopádně jak říkám, vždycky je nejlepší si pořádně přečíst podmínky a pokud mi nevyhovují, tak hledám jinde, jinak počítám s tím, že si prachy můžou stáhnout třeba i před.
Klidně vezmi hotel u centra, resp. nádraží odkud odjíždí ranní bus na letiště. Bydlel jsem takto (též odlet v 6 hodin) a spokojenost. Vyjedeš před 5 z centra prvním busem
Svezu se s mým dotazem v tomto topicu.
Dotaz na Bergamo.
Zvazujeme se tam mrknout, ale je tu pár ale:
1) přílet 17:10 odlet o dva dny později. Najde se smysluplný program, nebo vše podstatné zvládneme projít za 12 hodin a pak se ukoušem nudou?
2) má smysl s sebou vzít dvě děti do šesti let? Zmrzlina, jídlo a poslouchání italštiny je zajímat bude na 100%, ale tři dny jsou tři dny.
Co jsem se ptal, tak nejčastější rady jsou první večer Bergamo, druhý den Milano, třetí den zbytek Bergama a následný odlet.
Možností kam se podívat okolo Bergama je spousta. Hory, Gardaland, Lugano, okruh v Monze... Záleží jenom na tom jak moc se vám tam chce cestovat a kolik dát peněz za vstupy.
No nijak zvlášť se honit nechceme.
Spíš pohodka, vypnout na ty tři dny, něco dobrého pojíst, omrknout nové prostředí.
Peschiera bola dosť turistická, benátska pevnosť zapísaná v UNESCO, v dosahu ďalšie historické mestečká na Garde (Sirmione, Lazise, Bardolino, Garda... ).
Como mi prišlo viac autentickejšie talianske, aj atmosférou; krajšia poloha (celé Comské jazero je obklopené horami, Garda je tam na juhu skôr v rovine).
Ak by si mal auto a chcel pochodiť okolie, z pohľadu centrálnej polohy v rámci jazier by som bral Como. Ak budeš bez auta a ide ti skôr o chill pobyt na pár dní, tak asi Peschiera alebo iné mestečko dole na Garde).
ja som tam bol vzdy len na otocku z Bergama, ale mne sa pacilo samotne Como + lanovka na Brunate s majakom Voltu a vyhladmi na svajciarske Alpy - toto napr. Monte Rosa
Svojho casu sme zobrali vlak z Milana do svajciarskeho Chiasso a pesi sa presli do Coma.
Len sa priprav na to, že tých pár dní voľna cez veľkonočné sviatky je v Taliansku top sezóna, všetko bude totálne plné (to mi napadlo, keď Tonic spomenul tú lanovku na Brunate; to bola cez minulú veľkú noc riadna masovka...).
Inak, z Coma je celkom fajn výlet loďou cez jazero do Bellagia a Varenny.
V Brescii není vůbec nic a navíc v době,kdy jsem tam byl (už je to tak 18 let zpet),tak byla vyhlášena počtem feťáků.Strikacky se tam valely doslova i na ulicích.Situace už může být jiná,ale to že tam fakt nic není se myslim nezměnilo.
to som uz zisitil, ze je top sezona ked som hladal ubytko v bergame asi dam to como, ked bude dobre pocasie tak vybehnem na daky kopcek
Pokud se bojis preplneneho Coma, nebo Gardy,. tak vyzkousej Lago d Iseo , z Bergama je to 2 hodiny a z mestecka Iseo jsou oblibene plavby po jezere a neni tak preplnene turisty , a muzes zajit na zname vino Franciacorto
Nakonec ostanem dve noci v milane, prvy den pojdem do mojej oblubenej casti ku kanalom, dalsi den day trip como a posledny den kuknem bergamo a hajde dalej.
Vdaka vsetkym za tip.