Dobrý den, v listopadu máme letět do Ománu. Je tam bezpečno? Čteme teď na internetu co se děje v Jemenu ale o bezpečnosti v Ománu se nikde nemohu nic dočíst...Děkuji za případné odpovědi
Vždyť na webu je všude spousty informací o Ománu, teď aktuálně tady ve fóru běží diskuze, jedná se o zcela bezpečnou zemi a když už nic tak na stránkách MZV jsou ke každé zemi i info pro cestovatele: http://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_s ... other.html
Zajímalo by mě, jak si můžete být tak jistí... myslím, že není důležité, co je napsáno v encyklopedii nebo informace staré rok či několik měsíců... Jemen bombardovali dnes v noci...
aj v Nemecku planovali bombovy utok a nemam problem ist do Ceska... Ked uz mas teraz pochybnosti, tak tam asi ani nechod. Ale aby som len nehejtoval, tak dam ti radu - ak nemas ist problem do Dubaja, tak nemas dovod sa bat Omanu.
Byl jsem tam před 14 dni a je tam naprostý klid... nejeli jsme tedy na západ k jemenským hranicím ale projeli jsme celý východ a je tam bezpečno. Žádné krádeže (nechali jsme několikrát věci ve stanu na pláži a nic se nám neztratilo), celkově jsem se tam cítil víc bezpečněji, než když jdu třeba večer po Praze...
Omán je naprosto bezpečná země, byli jsme tam loni v listopady. Byli jsme až cca 50km od jemenských hranic (taky v té době tam probíhala válka) a nic se tam nedělo.
PS, protože se teď bojuje na Ukrajině, tak se mám bát jet na Slovensko nebo do Polska?
tak ked sa marketa nebude plavit na torpedoborcoch pri jemene, alebo na nich z jemenu strielat, tak by to malo byt ok. ale pre istotu si zobrat kreditku, kedze za v pripade raketovych systemov si zablokuej pozicovna okolo 600-800 euro Pozicanie torpedoborca od Dollaru je trosku vyssie, blokacia okolo 1200 euro. Ale myslim ze lokalne pozicovna beru aj debetky, keby niekto nasilu nechcel pouzit kreditku.
Dobrý den, děkuji moc za dotaz o za odpovědi. Mám stejný problém s tranzitním vízem v Ománu (15h mezi lety). Davide, kde jste, prosím, našel informace o vízu?
Ahoj, za pár dní se chystáme do Ománu, kde máme v plánu trávit cca 10 dní a 3 hodiny :D. Nevíte někdo, jestli bude stačit vízum na 10 dní, pokud ty přesahující 3 hodiny do dalšího dne strávíme na letišti v bezcelní zóně? Nechce se nám pořizovat zbytečně víza na měsíc :) Dík za odpovědi. Ondra
Nevím, ale řekl bych, že pokud tedy odlétáte 11. den ve 3 h. v noci, bude záležet, jestli projdete přes pasovou kontrolu do půlnoci. Takže je otázka, jestli musíte čekat na otevření přepážky na check-in.