Kam rychle nahlédnout v Miami
Do Miami přiletím v osm večer, navazující mezinárodní let odlétá ve dvě ráno. Odhadem bych tedy měl mít něco přes dvě hodiny volna. Má smysl jít z letiště ven a trochu se porozhlédnout po Miami? Co byste doporučili? Hrozí zácpy, které by ohrozily návrat na letiště? Děkuji
Ahoj, moc to nema cenu. Do Miami dojedes "metrem", ale samotne Miami neni nijak hezke, neni tam nic k videni, je to vicemene financni centrum, ani ti mrakodrapy nestoji za moc.
Potreboval bys do Miami Beach, coz je samostatne mesto pres most, taxi/uberem cca. 25 minut z letiste maximalne.
Cesta je cela po dalnici, az na asi 4 bloky na South Beach. Pokud se ti do toho chce, uberem je to velmi levne, i na tu hodinu to stoji, vecerni atmosfera skvela. Doporucuju dojed na roh 5. ci 6. ulice a Ocean Drive (viz mapa), projis se smerem na sever ("art deco district"), je tam spousta baru s zivou hudbou, spousta topless tanecnic primo v ulicich, dej si drink a jed zpet na letiste.
Prikladam trasu google maps: https://www.google.com/maps/dir/25.7949 ... m2!4m1!3e0
Jeste k tem zacpam - ty hrozi jen na krizovatkach a v uzkejch ulicich Miami Beach. Takhle vecer nehrozi, celou cestu tam vede de facto petiprouda dalnice.
Dík, láká mě se tam aspoň kouknout a protáhnout nohy po deseti hodinovém letu. Četl jsem, že imigrační je v Miami pomalé. Kolik mi asi zabere rutina "z letadla, vyzvednout kufry, imigrační, odevzdat kufry na další let"? Dvě hodiny?
To zalezi, co ti rekne ten automat u pasove kontroly, jestli k nemu pujdes. Ja prosel pasovkou asi za 25 minut vcetne kufru, ale moje matka a jeji manzel se s tim babrali a ten kiosek jim bral otisky asi na patej pokus a pak je poslal k standardni pasove kontrole misto te zrychlene, takze tvrdli ve fronte plne kubancu a jihoamericanu a trvalo jim to pres hodinu.
naopak odbaveni na let smerem do EU bylo naprosto v pohode. ale napred si zjisti asi na strankach letiste, kdy se otevira checkin (resp. drop off pro kufry) pro dalsi let.