Porto - tipy a triky
monca.cz napsal(a):My jsme byly s kámoškou ve vinařství Graham´s. To je relativně velké, ale tím, že není úplně v centru a je na kopci, tak jsme tam byly taky samy. Vstup už nevím, ale byla pak možnost si dát ochutnávku za 5€ - tři vzorky, ale dostaly jsme 4.skleničku navíc, páč jsme tam byly samy a všechno jim chválily. :) Docela se nám vyplatilo si pročítat letáčky, co nabízejí naháneči na hlavní ulici. Někdo má happy hours na vstup, někdo na vzorky, někdo je má v ceně vstupného, tak si aspoň uděláte přehled o cenách.
A kedy ste boli? My sme tiež boli v Graham's a veľmi sa nám páčilo, krásny výhľad na rieku. V 2015tom ponúkali v Cockburn's combo dvoch vinarstiev za výhodnú cenu, zobrali sme to na mieste. Každá prehliadka bola trocha iná a nenudili sme sa. Tuším v oboch sme vtedy mali ochutnávku v cene.
Ale keď som pozerala ceny a otváracie hodiny pre rodinu minulé leto cez net, zostala som prekvapená vysokou cenou a hlavne tým, že prehliadky treba rezervovať dopredu 😕... Ale v praxi tým pádom neviem ako to teraz vyzerá...
Letiště v Portu zavírá check-in hodinu před odletem. Tedy alespoň stánek Air Europa. Některé by to mohlo nepříjemně překvapit.
dik, kym nezatvaraju tak gejt tak dobre:) ale asi berieme naspat s Wizz checked baggage na portske, takze dufam ze stihneme
no a este jedna otazka ma napadla - ako rychlo sa da vymotat z letiska po prilete a naskocit na metro? Lebo mame prilet 0:10 a posledne metro ide 0:32 - je to stihnutelne aj s kupou listka?
Moc bych na to nespoléhal, ale třeba přiletíte o pár minut dřív. Letiště je malé, zkus si předem najít mapku a cestu na zastávku. A taky mapu metra. Napoprvé mi chvíli trvalo, než jsem v automatu vybral správný lístek. Označovač byl na zastávce.
Podle mě je to na hraně ale stihnutelne. My byli venku za 17-20 min ale litame s příručním. Jinak asi bus je pojistka
Jo berieme príručnú do porta, z porta už jednu do podpalubia :) no necháme sa prekvapiť, jediný problém presne kúpa lístku, kedy môžu brzdiť iní cestujúcic
tonic napsal(a):Jo berieme príručnú do porta, z porta už jednu do podpalubia :) no necháme sa prekvapiť, jediný problém presne kúpa lístku, kedy môžu brzdiť iní cestujúcic
Metrom som síce z letiska nikdy nešla, ale popri automatoch na lístky som prechadzala viackrát a nikdy pri nich neboli davy ľudí 😀
Predpokladám, že si si už naštudoval ako to tam funguje s tými kartickami, na ktoré sa nabijaju lístky, lepšie je na to byť pripravený 😉
ja mam vzdy flashbacky z Budapesti, kedy sa ponahlam v noci na bus a vzdy tam pred automatmi na letiskovej zastavke maturuju turisti , nemaju forinty, pchaju tam vselajek UnionPaye a Maestra a uz 3x sa mi stalo, ze mi zdrhol takto bus a bolo treba cakat dalsiu pol hodinu.