Kreta - tipy co vidiet
Jo, ted jsem si vzpomnela na jednu krasnou plaz! Rika se ji Red beach, protoze ma pisek docervena (zvlast pri zapadu slunce). Je kousek vedle plaze Matala: https://www.google.cz/maps/place/Red+be ... 24.7493327
Nevede tam cesta pro auta, jde se tam pesky pres kopec a trva to asi 45 minut. Pri horkem pocasi doporucuju nepodcenit mnozstvi vody, ktere berete s sebou. Na plazi je malinkaty stanek s obcerstvenim (ceny jsou s ohledem na dostupnost vyssi). Pri ceste tam jsou krasne vyhledy na skaly a pak u plaze je mozne se projit podel piskovych skal, do kterych jsou vytesane ruzne sosky.
Byla jsem tam v srpnu a zari. Lidem se tam vetsinou asi nechce, takze jsme tam vzdycky byli v mensim poctu.
Tyjo, 16 eur za tu Spinalongu!? Jsem rada, ze jsem vsude byla mimo sezonu
hej na Red Beach sme chceli tiez ist, ale uz nebolo cas, nie je to nahodou tiez nudisticka plaz? A Matala je naozaj pekna.
Boli sme tiez mimo sezony, pred mesiacom, lenze podrazeli...niekedy bol vstup na Spinalongu 2 eura. Teraz za lodku 8 euro + 8 euro vstup na ostrov za hradby.
Prebehol som na google mapach celu vychodnu cast a asi najzaujimavejsia dostupna plaz mi prisla Voulisma beach pri Istrone, len tam treba 2x prestupovat a cena listka by ma stala 2x tolko co ma stala letenka z Budapesti bud ostanem v Heraklione alebo za tie peniaze smer Chania, tie plaze tam sa mi zdaju lepsie a som v dosahu Samarie, ale rozhodne Volotea co to bude nakoniec.
Voulisma bola najlepsia. Na tej Krete fakt radsej pozicat auto, tiez som chcel MHDckou najprv, ale uz ked idu dvaja, tak sa to neoplati