Výlet Rím,Toskánsko,Flerencia
Zdravím má niekto skúsenosť s cestou do Ríma alebo Toskánska,Florencie? Typ na nejaké lacné letenky a ubytovanie? Chcem ísť na výlet pre 2och do jedného s týchto miest. Bol by to jeden z prvých takýchto výletov,preto som sa chcel spýtať čo by bolo na začiatok lepšie. Plánujem výlet na 2-3 dni. Ďakujem veľmi pekne.
Osobně jsem navštívil právě Toskánsko a mohu jen doporučit! Otázka ale zní, odkud jsi - kvůli letence / letišti?
Prepáč zabudol som na túto info. Bývam na hraniciach s ČR,čiže hodinka do Bratislavy alebo hodinka do Brna
V tvém případě je Toskánsko pasé, žádné extra linky z okolí nelítaj. Maximálně z Krakova, ale tam nejsou ceny moc atraktivní.
Pokud bys nechtěl Řím, můžeš zkusit také Bergamo + Milán. Tam seženeš letenky do 30€ / osoba. Letenky do Říma by byly okolo 80€, což je docela zásadní rozdíl. Ceny ubytování pak vycházejí okolo 50-60€ na noc. Je třeba ale promyslet termín a podívat se na ceny ubytování, jelikož se může konat nějaká zajímavější akce a ubytování se může vyšplhat i na dvojnásobek.
S Římem ti moc neporadím, zde jsem jen přestupoval. Naopak Bergamo je prima a den si zde dovedu představit, Milán to samé všechno v poklidu a na pohodu. Počítej s cenami v restauracích od 8 do 15€ za jídlo s pitím. Výběr je na tobě, nebude pak problém všechno sladit a naservírovat. Jen bych potřeboval vědět, zda jsi omezen časem, např. jen o víkendech nebo v kterém měsíci chceš letět? Čím víc info, tím snadnější práce pro mě a rychlejší odpověď pro tebe
Případně jestli někdo kdo již byl v Římě hodí reference?
No ako som sa pozeral na internete tak ten výlet Bergamo+Miláno vyzerá celkom zaujímavo pozeral som sa na nejaké hostely a videl som ich okolo 300-900 KČ. Pokiaľ si absolvoval tento výlet, vedel by si mi nejako poradiť? Čo sa týka letenky alebo ubytovania? + Chcem ísť v Máji asi na 2-3 dni čiže takto dopĺňam info
+ vieš mi odporučiť či stačí vidieť len mesto alebo je nutné ísť za niečim do okolia
som len začiatočník,čiže sa radšej pýtam. OPRAVA je možné že by ten výlet bol v priebehu MÁJA alebo JÚNA
Trošku oživím tohle muzejní téma.
Chtěl bych se podívat do Toskánska a zajímá mě, jestli je lepší to projet vlakem nebo autem.
Jsem z Ostravy tak poletíme buď KTW-BLQ nebo KRK-PSA.
V Boloni už jsme byli, takže se klidně vyhnu.
Chtěl bych vidět asi Pisu a Florencii a pak nějaké zapadlé dědiny.
Možná někdo doporučí co nevynechat v téhle oblasti.
Mám uložené akorát Terme di Saturnia a Civita (obojí je ale už trochu z ruky).
byl jsem naposled loni a autem, jestli chceš, tak ti pošlu na mail co jsem si pak napsal... předtím jsme byli i letadlem (jsem taky z Ostravy) a letěli jsme do te Bologne a pak rychlovlakem do Florencie.. ty vlaky tam jsou úplně v pohodě, jen se vyplatí třeba ten rychlovlak koupit i dopředu na netu..
Ahoj, v Itálii se pohybuji jedině vlakem, ale třeba úseky Benátky - Boloňa - Florencie jsme jeli Flixbuse za směšné peníze. Rychlovlaky hodně dopředu, pak jsou ceny ok. Akorát Terme je z ruky no...
Jinak z Pisy jsme busem jezdili k moři, které bylo ok, leželi jsme vždy na kamenných valech, kde byli jen místní.
Města celkově jsou super, jen Livorno byla blbost, nic tam není.
Možná výlet na Cinque Terre s Pisy se dá vlakem...
Daniel napsal(a):Mě by to taky zajímalo, tak klidně pošli SZbyl jsem naposled loni a autem, jestli chceš, tak ti pošlu na mail co jsem si pak napsal...
jakob napsal(a):Chtěl bych se podívat do Toskánska a zajímá mě, jestli je lepší to projet vlakem nebo autem. ... Chtěl bych vidět asi Pisu a Florencii a pak nějaké zapadlé dědiny.
Pisu, Florenciu a niekoľko ďaľších miest dáš v pohode vlakom. Ale na cestovanie nádherným toskánskym vidiekom je treba auto.
hugonovak napsal(a):Pisu, Florenciu a niekoľko ďaľších miest dáš v pohode vlakom. Ale na cestovanie nádherným toskánskym vidiekom je treba auto.
No to jsem si tak nějak myslel... Proberu to s ženou co vlastně chceme 😂
Jinak i tu v cestopisech to někdo dal autem. Nicméně celou cestu autem určitě ne.
Ještě to nějak nakombinujeme