Co lze stihnout za půl dne (1 den) v Šanghaji?
Hezký den všem,
Na konci ledna letíme na Krabi (China Eastern Airlines), přičemž po cestě tam a zpět máme mezipřistání v Šanghaji (Pudong).
Můj dotaz by proto rád rozdělil na části - pevně věřím, že vlákno bude užitečným pomocníkem i dalším cestovatelům.
Cestou tam máme mezipřistání 11 hodin. Má otázka tedy zní, zda má cenu jezdit do centra a dát například oběd? Jelikož zde budeme stavět na cestě zpět, napadla mě návštěva Florentia Village outletu a nakoupit plavky Jestli někdo máte zkušenost, rád bych také požádal o info, jak je to s vrácení 11% daně...
Cestou zpět z Krabi máme mezipřistání v délce 18 hodin (6:40 - 0:50 následující den), což bych už rád využil k návštěvě centra, pořídil pár fotek a suvenýrů
Budu tedy moc rád za tipy, co (ne)vidět a další užitečné informace od zkušenějších cestovatelů.
Jako vždy bych chtěl moc poděkovat za tento web, fórum a především jeho uživatelům, kteří mi mockrát pomohli - jste super!
Ahoj, z Pudongu jezdí do města maglev (trochu dražší, myslím, že 80 RMB za zpáteční). Ten tě zaveze na Longyang Rd. a z tama už pojedeš normálním metrem kam chceš. Ceny jsou veskrze směšné, kolem 2 až 5RMB za cestu. Jen je třeba podívat se, v kolik maglevy jezdí a nepromeškat ten poslední, či ten, který budete potřebovat.
S tím outletem ti nepomůžu, ale mezi hlavní turistické spoty patří určitě The Bund (když tam budete dvakrát, tak doporučuju jednou jít ve dne a jednou večer/ v noci), pak Nanjing road (miliarda obchodů a obchodních center plus dobré místo na oběd, i když asi trochu pricier), People's Square a oblast kolem (tady bych vypíchnul Urban planning center) a třeba French Concession.
Zavazadla si můžeš nechat na letišti, maximální cena je myslím 35 RMB/os/den.
Pokud nechcete utrácet za Maglev, tak z Pudongu jede i normální metro (zelená linka 2). Ale aspoň jednou Maglev za ten zážitek stojí . Pokud je přestup kratší, než 24h, tak zavazadla (kromě příručního) by měla jít odbavit v obou směrech až do cílové destinace a nebude třeba se o ně vůbec starat
pavelp: Mě China Eastern nechtěla odbavit zavazadla protože navazující let byl po půlnoci (i když celková čekačka byla jen cca 14h, takže daleko do 24). Je to jedna z mála aerolinek se kterou se snažím už nelítat, protože mě štvou ty jejich móresy.
Moc díky za reakce.
Cestou tam plánujeme jen rychlou zastávku do obchoďáku - při zpáteční cestě už hodláme mrknout
do centra a Bund si necháme na večer.
S ohledem na režim by mě zajímalo, jaké jsou vaše zkušenosti s blokováním služeb Google, respektive Google Maps.
Máte tip na osvědčenou VPN aplikaci pro iOS, která dovolí mapy používat?
Já bych i doporučil návštěvu některého z mrakodrapů, osobně jsem navštívil Shanghai Tower loni v listopadu a nebylo to špatný. Naplánovali jsme si to tak, abychom tam byli během pozdního odpoledne a bylo zajímavé zeshora sledovat jak se postupně stmívá a Shanghai se celá rozsvěcí. Plus ve dne je (když není moc smogu) vidět opravdu daleko a hlavně dolů. Cena myslím v přepočtu nějak cca. 600 Kč (ale nevím přesně). Jinak určitě stojí za návštěvu i Finance center (otvírák) a Pearl of Orient.
taky jsem si dřív myslel, že to odbaví až do cílové destinace...
dvakrát nezávisle na sobě z osobní zkušenosti jsem se dozvěděl, že ani při přestupu v PEK Ti to neodbaví do cílové destinace když je to více jak x hodin (prý to odůvodnují bezpečností ) jednalo se o CA
EDIT:
jednou PEK a jednou CTU
hmm tak to je teda nemilé. Takže jestli tomu rozumím správně, přiletíme do Šanghaje, vystoupíme z letadla, vyzvedneme si někde kufry a budeme pořád v bezcelní zóně? Nebo musíme vystoupit z bezcelní zony, aby jsme si vyzvedli kufry a pak zase projít znovu odbavením a kontrolou? Omlouvám se za pro někoho hloupé dotazy, ale cestuji s takovým dlouhým přestupem poprvé. :/
Ahoj, máme dlouhou pauzu na letišti v Pudongu, ale do města jít cestou tam nechceme. Nevíte jak je to s těma salonkama? Našla jsem toto https://www.sleepinginairports.net/airp ... ounges.htm Ale píšou tam, že je to max. na 3 hodiny. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Popřípadě jinej lounge tam pro normalni pasažeri? A nebo případně nějakej hotel přímo na letišti, ale nějak nejsem schopná ho najít. Moc díky za rady
na tej istej stranke, takze asi pohladat na mieste
T2 Max VIP Hourly Lounge - a helpful reader has let us know there is an "hourly rate hotel" located airside in Terminal 2. Sleepy transit travellers will be thankful to rest in one of its mini-hotel rooms with en-suite washroom (including shower). To get there, following the "hourly rate hotel" signs. Unfortunately, we don't have rates.