Airbnb – trik na odstranění servisního poplatku
Ahoj,
omlouvám se, protože vím, že tenhle post tu už nedávno byl, ale zkouším ho už asi půhodiny marně najít a nic...
Někdo tu psal, že když se nastaví země vydání karty na tu zemi, kam jedu, tak že se odečte servisní poplatek - nebo takhle nějak si to pamatuju - ale teď jsem to zkoušel a servisní poplatek zůstává stále stejnej.
Mužete mě prosím trochu nakopnout a případně přispět dalšími tríčky? :-D
https://www.cestujlevne.com/diskuze/58-kde-prespat-a-co-videt/1083-airbnb-cz-soukrome-apartmany/strana-2
Predposledný príspevok.
Každopádne to samozrjeme neopočíta celý servisný poplatok, ale len daň zo servisného poplatku, čiže cca 20% z 20%, inak povedané zhruba 4% z celkovej sumy.
Ale keď sa to spojí s tým tipom na ojebabranie poplatkov za prevod mien, tak to už je celkom fajn úspora cca 10%.
Jo diky, to je ono. S tim Gibraltarem to funguje skvěle, jen mi nejde po zadání karty normálne ta dana karta odebrat. Muzu jen přidat nějakou další.
A zkoušel jsem i změnu na místní měnu a cena zůstala víceméně stejná.
Ahoj, zapomněl jsem to tam pak dopsat, ale není potřeba kartu mazat a přidávat se zemí vydání v daném státě. Stačí tuto zemi nastavit jako zemi fakturace při platbě. Je potřeba ještě pak v typu platby přepnout na paypal a pak zpět na kartu, platba se přepočítá na měnu hostitele a nezapočítá se 3% poplatek.
Ano až při konkrétní rezervaci.
Celý návod tedy takto:
1. V nastavení si nastavte zemi trvalého pobytu na některou ze zemí kde se platí 0% DPH (Hong Kong, Gibraltar...), sníží se tím servisní poplatek o DPH.
2. Při platbě vyberte jako zemi fakturace tu zemi, ve které se nachází ubytování a dále v typu platby zvolte paypal a hned poté zvolte vaši zadanou kartu (jinak neproběhne aktualizace ceny). Takhle vám to umožní platit ve stejné měně, jako je ubytování a vyhnete se zlodějskýmu kurzu airbnb na přepočet na koruny a 3% poplatku za převod.
Ahoj,
Prosím jak je to s tím směnným kurzem na airbnb.cz? Jedu teď do Maroka a zajímalo by mě, jestli si mám zobrazovat ceny v Dirhamech (MAD) a nebo v CZK, co je lepší? Mám zafixováno z Ryanair, že pokud rezervuji leletnmku např. z Polska tak odškrtnu DCC, tím nechám přepočet ze ZLT na vydavateli karty a následně na mé bance, funguje to stejně na airbnb.cz nebo ti mají "neodškrtnutelný" svůj DCC?
Díky.
Pokiaľ viem tak už sa nedajú robiť žiadne finty. Platbu to vždy skasíruje v mene tvojej karty, čiže v CZK s 3% prirážkou voči bežnému kurzu. Zlatá eurozóna a platby v EUR :))
Právě že teď už se dá v pohodě platit v měně ubytování bez přirážky. Není potřeba to obcházet jako dřív. Při platbě se dá vybrat v jaké měně platit.