Nejoblíbenější víkendové destinace?
Ten Brusel je vlakem z Prahy za 567 Kč. Jen se musí na eshopu ČD zadat rozšířené zadání a přidat "Přes Cheb" ;) 567 kč jednosměrně, vždy první ranní spoje. Zpáteční vypadá už dražší, to už bude lepší skočit zpět s Ryanairem.
Nebo jsem našel Amster autobusem za 2000,- zpáteční flixbus nebo kolem 2200,- eurolinies s promotarifem nebo skoro za stejnou cenu klasický tarif se slevou od o2
na tie tvoje datumy to asi nepojde, ale do buducna dobre vediet ze je tu taka moznost
Už mi dochází inspirace na víkendové letecké výlety z Prahy. Ideálně někam na východ nebo nějaká neobvyklá kombinace. Šílený routing typu 4 hodiny autobusem na to letiště, pak letět tam, druhý den přejet 2 hodiny vlakem a pak odletět zpět uvítám. Jediný požadavek je, aby se to dalo uskutečnit mezi pátečním večerem a brzkým pondělním ránem. Ideálně do 2000 Kč za RT.
Byl jsem už v Budapešti, na Balatonu, Milánu, Paříži, Londýnu, Amstru, rozumné vzdálenosti z Charleroi projeté taky, Liverpoolu, Dublinu, Kodani, Stockholmu, Bratislavě, Vídni, polských a německých městech. Švýcarsku a Norsku se zatím vyhýbám, protože mi v mých propočtech víkend vychází skoro na pět cifer, a to i s hodně levnou letenkou.
Hrál jsem si s AZairem a něco málo vylezlo, jen ještě cítím, že to stále není ono. Třeba to zaujme někoho jiného.
Mallorca mě asi láká nejvíc. Jen netuším zda s těmito časy se tam dá něco stihnout vidět nebo se třeba vykoupat. S trochou štěstí by voda mohla mít kolem 15-18°C.
Lvov - dá se za tu chvíli ve Lvově něco vidět, když cca v 18h bude tma?
Eindhoven - je tam něco pěkného k vidění? Názory, co jsem četl se dost různí. Osobně bych za letenku tam dal max. 1000 Kč.
Riga se sice dá zvládnout z Berlína, ale ty časy se mi zdají na podzim dost nevhodné. V sobotu brzy tma a v neděli až se otevřou památky, bude třeba jet na letiště.
Ještě zcela marně nevypadá Soluň. Má někdo nějakou zkušenost s jejím okolím a cestou na letiště?
Máš pochodené Rakúsko? Nie je to síce leticky, ale ak máš menej ako 26 rokov, môžeš vlakmi po Rakúsku za 88 € jazdiť od 3.júla do 10. septembra.
http://www.oebb.at/de/angebote-e...mmerticket
https://www.oebb.at/file_source/...Folder.pdf
a k tomu si za 61€ môžeš kúpiť NO card na turistické atrakcie: http://www.niederoesterreich-card.at/
Bohužel, 26 let mi už bylo. Jinak dík zip :-)
Jinak Rakousko tak proježděné nemám, ale z toho kam se dá dostat normálně MHD, už většinu. Ještě tak leda Medvědí soutěsku a tu se mi nechce brát přes Slevomat, protože na počasí řadu týdnů dopředu nevidím.
do Lvova urcite aj vecer, pekne to tam je, historicke centrum a super podniky:) to tak o tretej budes v centre, tak tych cca 5 hodin akurat to pobehat
Souhlas na centrum Lvova stačí i hodinka, dvě, to si stihneš dát i kafe/pivko a večeři. Navíc ty hlavní atrakce tam jsou fakt na pár stovkách metrů.
OK. Píšu si let WRO-LWO na svůj seznam přání :-) Jestli ty časy nezmění, budou dobře navazovat i na autobusy z/do Prahy. Ještě chvíli počkám. Rád bych chytnul aspoň duben, aby tam nebyla moc velká kosa. K tomu let zpátky od Ryanairu za 865 Kč mi nepřijde jako úplně bezva cena. Zatím je RT za 1235 Kč asi na patnácku zimních víkendů.
To vím taky. Rumunsko bylo super. 20 € za pokoj s klimou a 10 € steak v centru, který se mi ale zdál na Rumunsko drahý :-D Ale v Londýně co bych za takovou cenu dal :-)
Spíš to beru tak, že tam nechci během ukrajinské zimy a tun sněhu všude okolo. Navíc koukám, že na půlku března už mám Kyjev. Asi není dobrý nápad dát týden po sobě dvě ukrajinská města :-D Ale když Ryanair zlevní letenky na půlku, sníh i ukrajinský maraton bude 8-)
ten Brusel vlakem je hodně pěkná cena, koukal jsem na to a našel ještě vlak Praha - Curych za 486kč, máte ještě nějaké tipy na výhodné včasné jízdenky do zahraničí? :)