Svatební cesta říjen/listopad
Zdravím všechny zkušené cestovatele!
Ráda bych si od vás nechala poradit, kam touhle dobou na svatební cestu? Rozpočet - rádi bychom se vešli do 30k za osobu. Ideálně něco exotičtějšího, protože touhle dobou mi přijde, že v "klasických" destinacích už nebude moc teplo. Původně jsme chtěli jet bez cestovky, ale narazili jsme na problém - kreditka má momentálně limit 20k, což znamená, že letenky by nesměly na jednoho přesáhnout 10k. Přiznám se, že už mi z toho začíná jít hlava kolem a už mi přijde všechno na chlup stejný :D Další otázky tedy jsou - je tohle dostatečná částka na nějakou lepší cestu? Je vhodná doba tohle řešit nebo mám ještě vydržet? Předem děkuju za každou dobrou radu nebo nápad! :)
Letenky lze snad platit i převodem, ne?
Jinak těžko radit, protože každý si pod vágními pojmy jako "klasická destinace" a "lepší cesta" představí něco jiného.
A destinácie ti radiť je blbosť, neviem aké máš preferencie. To ti možem povedať Kanárske, Karibik, Pacifik a aj tak to nepomôže.
Pod klasickou destinací si představuji např. španělsko, řecko apod. - ty bych nenazvala exotičtější. ohledně platby mám vše pozjišťované a v případě kupování mimo ck je to momentálně tak, jak jsem napsala - platbě převodem se chci vyhnout z jiných důvodů, proto jsem si zařídila kreditku.
inak stale nechapem tu kreditku... vsak letenka sa da platit aj normalnou kartou, len musis mat nastaveny vyssi limit ... a teda musis mat peniaze na ucte :D nie je problem kupit letenky aj za 50 000 CZK ak mas na ucte 50 000 CZk a minimalny limit na debitku v IB 50 000 CZK.
Inak zaciatkom "rijna" bolo uplne super na Krete ... lepsie more a plaze mi prisli ako v Dubaji, alebo aj Filipiny v niektorych pripadoch :) Kludne by som na svadobnu riesil aj Egypt s CK. Alebo teda keby nieco exotickejsie, tak tie Emiraty a mozno ist dalej do Omanu. Ale fakt tazko poradit, takychto destinacii su stovky az tisice.
Moje nervy. Když máš strach ze zimy a nemáte peníze, tak si sporte do března, dubna a pak už se vybrát destinace dá lip. A svatební muchlovacku si dejte zatím někde blízko.
Já mám takovej pocit, že se tady zase baví jeden o voze a druhej o koze - zase klasika každá platební karta rovná se kreditka. To asi taky bude ten "problém" s limitem atd.
omlouvám se všem, kdo trpí mojí evidentně stupidní otázkou. šlo mi čistě o období říjen/listopad, kde je reálné se za tuhle přibližnou cenu dostat, aby tam bylo příjemně, protože nemám přehled, kde je třeba touhle dobou deštivé období a není vhodné tam v tuhle dobu jezdit. jindy bych si zjišťování a vyhledávání o zemích užívala, ale teď mi to čas nedovolí a myslela jsem, že tohle bude snazší cesta. peníze problém nejsou, ale nemyslím si, že 30k na jednu osobu je zrovna málo.
tonic - nastevení svých karet bych tu nerada rozebírala, ale děkuju alespoň za pár tipů :)
Tak leťte do Thajska, je to exotika, teplo tam taky bude, do rozpočtu se hravě vejdete, Qatar A. tam lítají z Prahy.. co víc řešit?
Není stupidní, jen taková nejednoducha. 10k za letenku do exotiky je omezující, byt 30k je naopak velkorysý limit.
díky - měl bys nějaký tip, které oblasti se v thajsku případně vyhnout? pokud ne, nevadí a zkusím pohledat ve fóru
Ono 30 k na osobu vzhledem k požadavku na exotičtější svatební cestu včetně letenek není žádný zázrak. Za 10k se mimo Evropu dostaneš tak na Blízký Východ, sever Afriky nebo nějaký Kanáry/Madeiru/Azory. Jinam už to chce chytit nějakou akci a aby sis trochu užila, tak 20k i s ubytováním je opravdu na něco slušnějšího tak v JV Asii, případně nějaké Maroko třeba, takže asi bych nejdřív řešil, jestli opravdu exotiku, pak ale by to chtělo vyšší rozpočet nebo koupit letenky někam po Evropě za 3-4k a opravdu si cestu užít.
Simona napsal(a):Pak ti nezbývá nic jiného než si nechat zvýšit kreditní limit a/nebo poslat peníze (což ale znamená de facto platbu převodem). Za předpokladu, že se opravdu bavíme o KREDITNÍ kartě a ne debetní.platbě převodem se chci vyhnout z jiných důvodů, proto jsem si zařídila kreditku.
Jinak s destinací opravdu těžko radit. Nepíšeš na jak dlouho chceš jet ani jak má být cesta pojatá. Válení se u hotelu? Poznávací cesta? Kombinace? 30 s letenkou je na týden ok skoro kamkoliv, na dva a více už méně.
Říjen-listopad bych volil západní část - od Phuketu přes Krabi a oblíbené ostrovy Phi Phi, Lanta, Lipe klidně až na Langkawi, je to vcelku jedno, pokud jde o počasí. Taky se dá se zůstat chvíli v Bangkoku. Pokud byste chtěli více přírody a méně moře, tak lze přeletět na sever do oblasti Chiang-Mai. Ubytování všude bez problémů přes booking.com v libovolné kategorii.
ano, o kreditní (vím, že ne všichni je rozeznávají, ale tohle není zrovna můj případ :) ) představa je okolo 10dní - nemusí být nutně celé dva týdny (když se podaří, tak super, když ne, nevadí) a kombinace válení se u moře i poznávání
eremi - dobrá, kdybych upustila od exotiky a vrátila bych se do evropy, dokázal bys mi poradit, kde bude v říjnu fajn? krásná mi přijde sardinie, ale přijde mi na ni už pozdě. vynechala bych ráda egypt, turecko, tunisko
mirjur napsal(a):Říjen-listopad bych volil západní část - od Phuketu přes Krabi a oblíbené ostrovy Phi Phi, Lanta, Lipe klidně až na Langkawi, je to vcelku jedno, pokud jde o počasí. Taky se dá se zůstat chvíli v Bangkoku. Pokud byste chtěli více přírody a méně moře, tak lze přeletět na sever do oblasti Chiang-Mai. Ubytování všude bez problémů přes booking.com v libovolné kategorii.
díky moc - určitě se na to mrknu
K tomu rozpočtu - nás přišlo Thajsko na 14 dní na cca 20k/os, pravda, volili jsme skromnější ubytování než na svatební cestě, ale zase jsme v tom měli řadu přeletů a trajektů od Bangkoku dolů do Kuala Lumpur, což při pobytu na jednom místě odpadne... Takže 60k mi pro 2 osoby v JV Asii na 14 dní přijde více než dostatečné. :-)
V Evropě v tu dobu jsou jistotou Kanáry anebo Malta. Obojí jsou nádherné destinace, které stojí za návštěvu. Za úvahu by mohla stát i Mallorca, příp. Menorca, tam se dá taky koupat ještě na konci října.
Ještě je tu promenna a to ockovani. Pokud nejsi ockovana a budes preventivne pred Asii chtit, pocitej s navysenin rozpoctu o cca 5k/os. Za sebe Thajsko schvaluju, my dali za 12 dnu cca 22k.
děkuju vám - zvážím i tu evropu, ale thajsko vypadá, že by mohlo splnit očekávání :) s očkováním počítám mimo rozpočet
mirjur napsal(a):V Evropě v tu dobu jsou jistotou Kanáry anebo Malta. Obojí jsou nádherné destinace, které stojí za návštěvu. Za úvahu by mohla stát i Mallorca, příp. Menorca, tam se dá taky koupat ještě na konci října.
no Menorca, koupání na konci října, to by pro většinu lidí většinou bylo na hraně....:-)
Simona napsal(a):Za sebe v Evropě bych doporučil třeba Sicílii (nádherný moře, super jídlo, mraky památek, pohoda, navíc Itálie, kterou mám rád), Maltu (nádherný ostrov a ceny jako u nás), Kypr (opět pohoda, dostupný na letenky) nebo třeba Azory (tady to není až tak o koupání a válení se, ale spíš o přírodě), všude se ale dostaneš za pár tisíc a není draho ani na míste. Osobně bych asi volil pro vaše účely buď Sicílii nebo Maltu, na Sicílii je toho víc k vidění, takže tam bych se směřoval, pokud bude nakonec v plánu víc než týden, Malta je zase levnější a dá se hezky a v pohodě projet i za týden.ano, o kreditní (vím, že ne všichni je rozeznávají, ale tohle není zrovna můj případ :) ) představa je okolo 10dní - nemusí být nutně celé dva týdny (když se podaří, tak super, když ne, nevadí) a kombinace válení se u moře i poznávání
eremi - dobrá, kdybych upustila od exotiky a vrátila bych se do evropy, dokázal bys mi poradit, kde bude v říjnu fajn? krásná mi přijde sardinie, ale přijde mi na ni už pozdě. vynechala bych ráda egypt, turecko, tunisko
Co se týče toho Thajska, tam to nemá napoprvé na týden nebo max 10 dní cenu, než se rozkoukáte budete pomalu odjíždět a pokud se chcete jen válet na pláži, tak ty resorty tam jsou jako v Evropě, jen s asiatama a nižšíma cenama. Tam určitě vyražte, ale až budete mít minimálně 14 dní, ideálně spíš 3 týdny, když už se potáhnete přes půl světa.
Ahoj,
v říjnu jsme byli na Kapverdských ostrovech (bylo tam přes 30 stupňů ), nestojí to majlant a "exotika" to taky trochu je :)