Gran Canaria - ubytování
Od poláků se šíří zajímavá chybička - luxusní 5* hotel na Kanárech (Gran Canaria) za 10€ na noc se snídaní. Jedná se o jeden z nejluxusnějších hotelů na Kanárech (správná cena je 100€ / osoba )
Rezervujte zde
Je rezervacia avsak zavazna? T.j., ak zaplatim, nemoze sa stat ze budu pytat doplatok na plnu cenu?
Požadovat doplatit rozdíl mohou, avšak ty můžeš odmítnout - tzn., vrátí ti peníze. Nejde něco koupit za 10€ a oni ti pak řeknou, že musíš zaplatit 100€. Buď to zruší nebo uznají. Jiné východisko z těchto chyb zatím nebylo.
A co když si koupím ubytování na víc dní a oni mi prostě vrátí peníze,tak spat někde na pláži se mi taky nechce...ale mělo by to vyjít,bavil jsem se s kámoškou,která pracovala v UK v hotelech a to samé se stalo jim,a prostě ty hotely je musely ubytovat za tu cenu,kterou tehdy zveřejnily
Tohle je vždy na postoji daného prodejce.
Najdeme mnoho příkladů (Alitalia vs. ČSA). Zatím musím zaklepat, více jak 90% těchto chybných tarifů bývá uznáno - nejedná se jen o cestovní ruch, nedávno Alza prodávala LEDkovou TV v akci 1+1 zdarma
Kanáry jsou místem, kde lze sehnat levné ubytování téměř kdykoliv. Rozhodně však platí, že využíváš-li chybného tarifu, s nákupem dalších věcí počkej aspoň do vyprchání extáze / kapacit atd. Reakce přichází během několika hodin, proto stačí počkat 5 dní a víš, zda se někdo ozve nebo ne.
U ČSA rušili do 2 hodin, stejně tak tomu bylo v případě jiných nabídek. Nejdelší odezvu jsem měl snad jen u bookingu, kde volali třeba za 2 dny - ale tam mi jasně řekli, buďto si nechám současnou chybnou nabídku nebo přijmu slevu od hotelu. No samozřejmě jsme bydleli v 4*hotelu za 16€
V moznostiach rezervacie vsak pri vybere krajiny (totoznost objednavajuceho) mate na vyber iba nemecky hovoriace krajiny (Nemecko, Belgicko, Rakusko...) - chyba medzi nimi Cesko ci Slovensko.
Overili sme si to aj telefonicky priamo u cestovnej kancelarie, vraj operuju iba v ramci tychto krajin.
Nejak me nenapada, kde by chteli adresu overovat DE je taky fajn. U arkefly take nelze zadat jinou adresu nez z Nizozemi.